Rozike 2014, rak dojke…informacije take in drugačne 2 del :)
Jasnica drži se…tudi jaz bi danes najraje oblekla ta pulover spodaj 🙂
http://www4.slikomat.com/13/1024/pq4-pullco.jpg%5B/img%5D%5B/url%5D
Ja, danes še ni bil tisti dan, ko si bolj fit.Ampak zdaj si najhujše dala čez.Zdaj bo vsak dan majčkeno bolje.in ko boš bolje, bo tudi psiha šla gor.Zdaj si lahko vesela, da si dala te ta zoprne čez.
Jaz se pa vsak dan gledam v ogledalo, pa mi lasje ne zrastejo tudi za en milimeter ne.Sita sem lasulje, čeprav je lepa.Pa še k frizerju mi ni treba.Sem kar skoz sfrizirana.Ne bi pa mogla biti brez.Zvečer jo vržem dol, pa me zebe v glavo.Potem se zavijem v odejo, da gleda ven samo nos.
Pa še to, Jasnica.Jaz se spomnim, da pri prvih treh nisem mogla gledati televizije, hrup mi je šel na živce , tudi na računalniku nisem zdržala .Pri naslednjih treh teh težav ni bilo.Tudi počitka sem imela pol manj.Še kuhala sem lahko.To sem ti napisala zato, da boš z vedrino in pogumom gledala naprej.
Mici, kdo te je spravil v slabo voljo?Jutri bo nov dan, pa sonce se obeta.
Jaz sem si pa danes navila glasbo in plesala.Na eno staro rocknrolsko.Kar pomeni, da sem bolje.
Mici,ne dopusti da te to zoprno vreme spravi v slabo voljo.
Jaz sem bila v četrtek pri tistemu,ki sem ti ga omenila,Si ne znam narediti slike,
je res tip,ampak za tošl velik zalogaj.
Pah,malo informacij mi je dal,dosti sem že sama vedela,pa še tako daleč je.Ne vem če bom še šla.Pa še hladno je bilo,sem mislila,da bom zmrznila.
Na kliničnem je tako, da moraš priti en dan prej že zjutraj. Najprej te sprejmejo in rešiš en vprašalnik, nato pogledajo tiste izvide, ki jih je treba imet sabo (kri, voda, ekg.. in rentgen prsnega koša). Jaz sem za rentgensko sliko prinesla še enkrat tisto iz februarja, ki so mi jo naredil pred prvo operacijo. Moj splošni zdravnik je rekel, da nima smisla še enkrat pod rentgen in na plastiki niso nič kompliciral. Dobiš posteljo in greš v pižamo in nato se začne čakanje. Dobro je, da ima človek kaj za brat, pameten telefon ipd, da ni dolgčas. Vmes enkrat me je še enkrat pregledal moj plastik in anestezist. S plastikom sva pomerila nekaj silikonskih vložkov, da je videl kako velikega mi bo dal na eni in s kako velikim bo “doštukal” drugo, da bosta čim bolj simetrični. Na dan operacije sem bila zelo hitro na programu. Nobenih povitih nog, nobene druge pižame. Slečeš zgornji del in to je to. Pri pripravi se spomnim samo to, da me je anestetik neznosno zabolel preden me je zmanjkal. Na to so me itak opozoril, ko so mi zapičil iglo, ker so baje žile še dolgo časa grozno občutljive po kemoterapiji. Tak pekoč občutek, ki ti švigne od vboda gor po roki. No ampak potem te itak zmanjka.
Trajal je ene dve ure, da mi je zamenjal ekspander in dvignil drugo. Ko se zbudiš te peljejo nazaj v sobo, kjer so te sprejel. Me, me ki smo imele samo prsa, smo dobile stare postelje, kjer se ročno dvigne samo vzglavje, tiste pa, ki so jih rezal še po trebuhu (lastno tkivo) pa imajo postelje kjer lahko z gumbi reguliraš naslon za roke in noge. Meni je ratalo, da sem dobila mizico na kolesih, pa je bilo tisti prvi dan malo lažje. Kriza je to, da so omarice pritrjene na steno in če npr hočeš malo vode moraš vstat, se zasukat in potem dosežeš kozarec na omarici. V sobi nas je bilo veliko, zrak slab, ker ni preuzračevanja, odprto okno nekatere moti, nekatere motijo odprta vrata na hodnik. Televizija se gleda, skratka ful se dogaja 🙂 to moraš pač sprejet. Po treh dneh sem šla domov, ker so mi že lahko odstranili drene. Mene prsa niso čisto nič bolela, neznosno pa so me boleli dreni. Najbrž zato, ker je tam ful živcev. No, če rečeš, da boli, dobiš tablet. Ni tako kot na onko, kjer filajo s takimi in drugačnimi tableti kar tako. Drug dan po operaciji so me prevezali in takrat sem jih prvič lahko videla. En mesec ne smeš vozit avta, dvigovat rok, nobenih kondicijskih akcij s pohodnimi palicami ipd.
Skratka zame tokrat ni bil noben big deal.
aja ena je spraševala glede las.
Sedaj imam dobre dva centimetra dolge in so se že začeli kodrati. Ne tako kot prej, malo manj.
Sem pa imela odisejado glede barve. Ker sem sedaj še enkrat bolj siva kot prej, sem se zadnjič odločila pobarvat nazaj na tisto kar sem imela pred kemo. Kupim isto barvo in namesto svetlo rjave postanem Boris Becker oranžno blond. Katastrofa. Grem takoj po malce temnejšo rjavo in rezultat je bil še malo bolj oranžen. Ura je bila že pozna in nisem mogla kupit nove barve. Skratka grem v službo in me tam nasekirajo, da ne bi smela kupovati umetnih barv in da moram v Sanolabor po tiste natur variante. No grem popoldne v Sanolabor, kupim zemeljsko rjavo, zmešam s črno kavo in imam potem to packarijo dobro zavito 4 ure na glavi. No in rezultat je bil totalna katastrofa. Taka rdeča, kot so tiste rdeče kure. Takoj sem šla v trgovino, kupila temno rjavo in v pol ure je bila barva tako kot se šika. In sedaj vsaj izgledam normalno.
Tako, da punce pazite kako se barvate, ker se lasje očitno po kemi čisto drugače obnašajo.
Tudi jaz sem imela med KT ene čudne občutke.Kot bi bila malo za luno.Pa hitro sem bila utrujena.
Ampak zdaj si že daleč in najslabše si dala že čez.Boš videla, kako bo naslednjič bolje.Samo energije pa še ne bo čisto taprave.Ampak, tudi ti boš spet čisto fit, boš videla.In čakajo te toplice…
Lasje mi rastejo, zgostili so se, prav lušten ježek je.Za na morje poleti ravno prav.Za v jesensko meglo pa ne.
Ojla punca, hvsla za nasvete, danes je mal boljse, sem sla mal ven pa je boljse, sicer sem bolj za nic, pritisk pa je okrog 100/60, sem pa ze zadnjic omenila onkologinji pa je rekla da naj kaksno kavo spijem, pa kej slanega pojem, upam da bo slo na bolje , je pa to povezano s hemoglobinom sigurno, ki mi tud pada 🙁 ne da se mi vlih okrog dohtarjev zletat po pravici povem, upam da ne bo treba :/
Ojla.
Najprej hvala lasek in jera5 za opis stanja v kliničnem centru in opis poteka operacije. Po prebranem ne zgleda tako hudo… Edino kar me skrbi so dreni, saj me je to zeloo bolelo že pri prvi operaciji…mah bo že.
Kar se las tiče sem pa jaz danes nahecala mojega, da mi je z mašinico malo popravil in oblikoval frizuro. Sem kar zadovoljna, čeprav rastejo res zelooo počasi, so pa tudi taki trdi in ščetinasti..dobro pa je to, da niso ničn kaj sivi..
Mici2014 upam, da se že počutiš bolje…tudi jaz sem imela ta teden bolj neke temne misli innisem bila tista prava, pa še zelo slabo sem spala tak da predvidevam, da je nekaj v zraku.
Imejte se lepo, pa na toplem bodite, zunaj že diši po zimi….
Naj te ne skrbijo dreni. Prvič na onko jih sploh nisem čutila. Zdaj na plastiki pa precej. Vendar dobiš protibolečinsko in postane znosno. Pa v bistvu jih imaš, če je vse tako kot mora bit, samo nekaj dni. Jaz sem jih dobila v torek, v petek zjutraj pa so mi jih že potegnili ven in sem šla domov. V bistvu samo tri dni.