Naslovnica Forum Zdravje Rak Kako živeti z rakom? Rozike 2014, rak dojke…informacije take in drugačne 2 del :)

Rozike 2014, rak dojke…informacije take in drugačne 2 del :)

Nadaljevanje
http://med.over.net/forum5/read.php?26,9823117

Evo jaz se še malo mučim. Ja ta opeklina od obsevanja ne bo kar tako izginila in kot sem brala na netu, da obsevanje učinkuje se 10 do 14 dni po zaključku. Včeraj sem bila pri prijateljici in popoldne se je takoj poznala utrujenost in dodatna razdraženost in s tem bolečina. Tako, da sem morala predel hladiti in ponovno vzeti tableto proti bolečini.

Sedaj zjutraj ni bolečin in se je stanje umirilo 🙂

Jaz sem bila danes trinajstič.Zaenkrat je še kar, sem in tja je malo rdeče in včasih hladim.Sem pa utrujena in sem prosila, če mi dajo zgodnejšo uro, pa je menda vse zasedeno do konca.Zaenkrat….

Hoj,

Evo mene in mojo opeklino 🙂
Sem bila pri zdravniku in je rekel, da sem kar hud primer, ampak vseeno je vsak dan en malo bolje. Je rekel še , da se bom verjetno kar parkrat olupila. Pa pohvalil je mojo frizuro hehe 🙂

Sedaj mažem z ribjim mazilom, ki mi še najbolj paše, pa danes sem dobila ta pravo veliko alojo od prijateljice. In zdej rezem liste, zmiksam in naredim obkladek. Sveže je le sveže 🙂.

Lasek ti kar hladi območje…samo pazi da bo blazinica ovita v blago in ne bo direktno na kožo. Ja tudi jaz sem bila kar utrujena.

Vse tiste, ki boste opecene po obsevanju in za hitro regeneracijo…aloja vera in ribje mazilo sta res zakon. V dveh dneh se je opeklina res zelo omilila, koža olupila (malo pomagam po tusiranju), vec ne boli niti peče.. čisto sem navdušena 🙂.

Alojo vero prerezem na pol in postrgam tisto prozorno sredico, zmiksam s paličnim. Gazo namocim v to tekočino in si položim na celo opeklino, pokrijem s celofanom in pustim gor vsaj eno uro, da se pošteno vpije. Nato odstranim, pustim, da se malo osuši in nato na debelo namažem z ribjim mazilom. To delam dvakrat na dan.

Veseli me, da ti je vsak dan bolje, Mici in da si našla prava zdravila zase.Jaz imam še devetkrat, danes, naslednji teden 4x, ker v ponedeljek odpade, pa še potem 4x.Zaenkrat je kar, bomo pa videli v naslednjem tednu.Upam, da ne bo preveč dogajanja….
Sicer hladim z blazinico, ovito v robec.Pa bolj se gledam, lasje počasneje rastejo.Najbolje, da se sploh ne gledam, čimmanj, ker potem rastejo hitreje…
Mici, je tvoj zdravnik že dal naprej za v toplice? Ali imaš eno opcijo ali dve ali več?
Jaz bi bila rada sama v sobi, ampak 20 evrov na dan se mi zdi preveč.

Toplice mi je priporočala ta iz ambulante za obsevanje in je tudi navedeno v tistem končnem poročilu. Priporoča se šele po 8 tednovov po zaključku obsevanja in nič prej. Midva z zdravnikom sva se zmenila, da počakam do konca oktobra ( pa da vidiva tudi, če bo opeklina čisto zaceljena in tudi drugače se nič prej ne pošlje) in potem bo dal na komisijo predlog in oni določijo ali ti pripada tu odobrijo ali pa ne. Ko dobiš odobreno greš takoj, ko dobiš vabilo iz zdravilišča..ko imajo prosto in datum odhoda se ne da izbirati. Takrat, ko dobiš vabilo iz toplic se zmenis za enoposteljno ali druge varjante. Kakor se, gledala, da je v Doberni 13 € na noč doplačilo.

Glavna opcija je Doberna, ker imajo največ izkušenj in primerno termalno vodo…baje sta še Strunjan in Čatež. Ostalo bo že moj zdravnik povedal.

Zdravniku lahko poveš v katere toplice želiš. Potem on da vlogo. ki je v roku približno dobrega tedna odobrena. Domov dobiš odločbo, naslednji dan pa tudi iz zdravilišča termin. Lahko ga prestaviš, ker ti odločba velja 30 dni. Tako kot recimo recept velja trideset dni. V Dobrni je doplačilo za enoposteljno sobo od 10 do 18 . M holidays pa ima to, ki je 18 13 za doplačat.

Oj
jaz grem drug teden po nova prsa. In takoj, ko mi plastik, da zeleno luč za toplice, bom začela navijati za Strunjan.
Morje jeseni je jeseni najlepše.
Bom sporočila, če rata 🙂

Hvala ti Mici , pa tebi tečkica .In Jera, strinjam se s tabo, da je morje jeseni najlepše.


me
Saj ne, da ti ne privoščim morja, a na pričakuj preveč. Tudi jaz sem se letos splomladi že videla kako se sprehajam po strunjanskih potkah in diham morski zrak. Pa ni bilo nič od tega. Čeprav sem Strunjan navedla kot prvo izbiro, mi je bila odobrena Dobrna. Rak dojke je namreč po standardih ZZZS opredeljen v skupini ginekološke bolezni za katero pa Strunjan nima programa (standard tip 6). Strunjan bi šel skozi pod pogojem, da ti osebni zdravnik napiše kot napotno diagnozo stanje po operaciji na lokomotornem sistemu s funkcijsko prizadetostjo (standard tip 3), a se s tem avtomatično spremeni tudi nabor pripadajoče fizioterapije. Je pa terapija v Dobrni vrhunska in jo je škoda izpustiti. Meni vsekakor ni žal, da sem bila v Dobrni.

Rozike,

vaš dooogl pogovor in posvet bom pripela na vrhu foruma, da bo vedno tam in da bodo nove Rozike hitreje našle pot do vaše spodbude. V kolikor želite drugače, sporočite.

Navijam za vas, vse dobro

Kristina Modic SLOVENSKO ZDRUŽENJE BOLNIKOV Z LIMFOMOM IN LEVKEMIJO, L&L http://limfom-levkemija.org/ http://nazajvzivljenje.si/ http://dajsenaseznam.si/ http://najboljsanovica.si/ FACEBOOK Skupaj na poti do zdravja: https://www.facebook.com/Skupaj-na-poti-do-zdravja-768520533244733/ limfom.le[email protected]

Dobro jutro !
Gledam in gledam in ne najdem te teme.Čisto sem se že ustrašila, da je za vedno izginila , no in potem jo zagledam.Čisto na vrhu.

Po moje jo bom vsakič zgrešila in šla gledat, kje je….

Drugače pa…po dveh mesecih zadnje Kt- pokajo mi nohti.Že zadnjič mi je en padel dol, zdaj se mi lomita še dva.Zoprno do konca…Saj jih nalakiram, ne pomaga dosti.

Najbolje, da gledam malo vstran in po zraku….vsaj še par mesecev, dokler lasje in nohti ne zrastejo.Da ne govorim o dlakah na obrazu,ja, te pa so.Se pravi…raste vse, kar ne bi smelo, kar pa bi moralo, tega ni in ni……

Lep dan vsem, punce!

Jaz sem se včeraj malo sončila….tudi danes se bom…upam..

Lasek, hvala za info… boma dala nazaj v “normalo”. 🙂

Kristina Modic SLOVENSKO ZDRUŽENJE BOLNIKOV Z LIMFOMOM IN LEVKEMIJO, L&L http://limfom-levkemija.org/ http://nazajvzivljenje.si/ http://dajsenaseznam.si/ http://najboljsanovica.si/ FACEBOOK Skupaj na poti do zdravja: https://www.facebook.com/Skupaj-na-poti-do-zdravja-768520533244733/ [email protected]

Hehe jaz sem tudi že mislila, da mi je nekdo zbrisal temo. Kristina me na 150 postov odpremo novo 🙂mpa sedaj je bila vedno na vrhu, ker smo bile aktivne.

Jaz sem se tudi malo sonckala te dni, v soboto na morju in namakala nogice v morju…..u je pasalo. Rana od obsevanj je o.k., le moje počutje je cudno, boli me roka in mi jo zateguje, v srcu mu je nekaj scemelo….sem imela Ekg, vse je o.k. Z rokompa ne vem kaj je….mogoče me boli od ploskanja, ker sem bila v petek na koncertu od Il Divo, prej 14 dni pa nisem nič telovadila in razgibavala roko zaradi opekline. Zdravnik danes kar ni mogel verjeti kako se mi je opeklina hitro regenerirala in zacelila.

Lasek jaz sem imela na sreco težavo le z enim nohtom na nogi, na obrazu sem pa tudi jaz bolj puhasta, kot sem bila.

U Jera upam, da ti naredijo lepe joskice 🙂 pa dobro in hitro okrevanje ti želim.

Hvala za razumevanje,mislim , da smo se že preveč navadile…
O, Mici, potem si pa uživala na morju.Jaz pa doma…Danes sem imela prosto, potem pa še 8x.Ta teden 4x in naslednji teden 4x.Potem pa malo počitnic …

Uzivajte punce 🙂 Jaz pa v sredo komaj drugo kemo 🙁 za prvo me je blo strah ker nisem vedela kako je, zdej me je pa strah ker vem kako je 🙁(( pa se s to kucmo na glavi skoz, grrrr…… To se vse tko vleceeeeeeee, ah sita sem vsega ze zdaj…sam ni druge zal ni

Jasnica4, prvič je bilo zame najbolj zoprno.Drugič je bilo že bolje, ker sem vedela potek.Prvih pet dni je malce slabše, potem je bolje.No, energije pa nisem imela prav dosti vseeno ne.Po teh treh pridejo tri druge, dosti manj zoprne.Slabosti ni, malo te bolijo noge in roke, pa vzameš Naprosyn, pa tudi počivanja ni toliko.Vem pa, kaj doživljaš in kako je zoprno, ker sem bila na tem.Vleklo se mi je kot megleni dan in še naprej, da ni bilo videti konca.Vmes sem šla še malo v Klinca, tam so mi po prvi Kt vzeli ven ekspander .Potem sem tam odležala en dan in poslušala punce, ki so se pogovarjale.Ena je bila na podobnem, pa je prišla že po novo , umetno, druga si je dala narediti nove po želji, ker so bile njene premajhne…Vse sorte slišiš.Potem pa vidiš, da nas je takih in podobnih malo morje….
Bomo mislile nate jutri!
Vem , kako je s temi lasmi,ja….Jaz se kar naprej gledam, menda v Kalčku prodajajo Map aktive shape v lončku za hitrejšo rast las in nohtov..moram pogledat.
Ah, ja zoprno je…biti takole, vem.Jaz mislim kar na kaj drugega, kolikor morem.Drugače bi lahko premišljevala , pa zakaj jaz, pa zakaj to…
Ampak , ko se slabo počutiš, je tudi psiha malo bolj dol.Drži se, saj smo še me tu s tabo.Drži se, še vse bo vredu!

Hvala lasek, vem da nas je dosti takih in pol ti je mal lazje, samo vseeno je tezkoooooo 🙁(( kar se tice las pa v Kozmo BTC prodajajo neki za hitrejso rast las, jaz bom vzela ko bom na tem, meni se odpadli niso vsi, pa je ze tri tedne, nevem no verjetno bodo pocasi sli vsi dol, sej lasulja je super, samo ta filing cuden ah jej

Ja, je res čuden filing brez las…prav grozno se je na začetku pogledat v ogledalo.In si naveličan vsega, las, ki jih ni, energije, ki je ni, pa še Kt, ki so zoprne.Noč predtem sem vedno slabo spala.Pa ni bilo izbire.Potem pa tisto ležanje…jaz sem prve tri kar dosti preležala, zadnje tri ne.Ure so se mi vlekle, noro, noro, vlekle.Brati nisem mogla kaj dosti, računalnik mi ni ustrezal, preveč me je utrudil.Samo malo sem bila gor.
Počutje je bilo pa tako, kot da sem na pol normalna, napol čudna.mogoče tudi zato, ker sem se bala vseh tablet, do vsega sem imela odpor in počutje je bilo tudi zoprno.Glej, še dve zoprni sta pred tabo, potem bo dosti, dosti lažje.Saj bo šlo.Misli še zraven na kaj drugega, na kaj lepega…Kar malo poglej nazaj, kako sem stokala jaz…..
Jaz sem imela tri tedne pred seboj Mici2014, ki je napisala , kako se počuti…Jaz sem se precej ravnala po njej.
Saj bo minilo…drž se jutri!

Hojla punce, jutri bo pri meni žurka..pridete?;))) Jasnica4, tudi jaz imam jutri KT. ZADNJO, jupii!! Ampak ti boš kasneje na vrsti, ker imaš prej še laboratorij in internista, jaz sem pa to opravila že danes. Meni se je zelo vleklo vse skupaj. Na srečo pa me nobena KT ni podrla. Pravzaprav so bile vse zelo prijazne do mene. Je pa res, da so bile moje misli zelo malo usmerjene v to, kaj me čaka, kaj bo, če bo.. in kaj upam, da ne bo. Živela sem tako, kot pred operacijo, veliko sem delala, usoda mi je med kemoterapijo ‘ponudila’ še možnost nove poslovne poti, ki sem jo seveda z veseljem sprejela. O ja, tudi kakšen dan počitka sem si privoščila;))

Presenečena sem, da mi že kar lepo rastejo lasje. Pravi ježek sem;)) Obrvi in trepalnic pa nisem izgubila v celoti, kar me res veseli. Res bo treba nekaj spit na ta račun jutri.. samo ne vem še ali bo korenčkov sok ali kar deci konkretnega ”grozdja”:))
Srečno, Jasnica4, jutri! Ostalim pa prijeten večer!