Rozike 2014, rak dojke…informacije take in drugačne 2 del :)
Ja Mirca,pametno mazat že preventivno.Včeraj sem imela zadnje obsevanje.Ah krasno.
Zvečer sem si takoj namazala obsevano mesto,ki me je zelo srbelo.Imam malo rdeče,ni
hudega,koža na preostanku dojke je pa suha in zgubana kot star čevelj.
Radio terapija mi ni povzročala nobenih težav, kemo pa lahko pozabiš.Mi je prinesla
veliko škode in mogoče tudi posledic.
Korajžno,ni nič hudega.
Mačka, seveda ti je kemo pustila tudi posledice- uničene rakave celice. Jaz gledam na to tako;)
Zdaj torej že čakaš na toplice – zadnjo postajo vseh terapij. In potem boš na spisku ozdravljenih, kajne:))) Bravo, se ti kmalu pridružimo še ostale.
Jaz sem pa mislila, če lahko hodim, lahko tudi plešem:)) Eh, sem se uštela – že po pol ure so me noge tako bolele, da bi me mož lahko samo še štuporamo odnesel, če ne bi sama odšla:) Kondicija pa taka! Upam, da se do novega leta spravim skupaj.
A tista zgubana koža potem še kaj pride k sebi? Ali je treba bikinkam reči adijo za vedno?;))) Saj se šalim, no, da me ne boš za ušesa;)
Mirca,ti kar zavidam ko ti je še za ples.Demenca me še ne daje,se pa res ne spomnim kdaj
sem v zadnič vihtela noge.
Pa kaj, ko imam ta problem.Moji generaciji hodi po glavi polka in valček,jaz bi pa rada
potrapala malo na moderno musko.Mi bolj sede v ušesa in dušo.
Praviš,da te noge niso hotele dolgo ubogat.Veš,sem opazila odkar moram jemati tisti proti-
hormonski preparat,moje noge tudi niso več tako vitalne,kot so bile.Če se predolgo zasedim,
kar nekaj časa traja,da se ulaufam,pa še po tem so kar nekaj časa trde in boleče.
Mogoče,so to tudi pri tebi stranski učinki,Veliko njih iz naših vrst toži,da jih bolijo mišice in
sklepi.
V novo leto boš že sigurno pritancala kot mlada frajlica.
Glede zgubane kože bomo pa videli,saj se tako skriva v modrcu.No glede bikink.Moje že
dolgo počivajo v omari.Ne pozabi na mojo cifro.Tiste ki so meni všeč,niso več primerne za
dame v zrelih letih.
no lep pozdrav
A veš, mačka, jaz bom še mrtva malo migala:)) Zelo rada plešem. Ker je priložnosti res bolj malo, pa doma med lonci nadoknadim;))
Mislim, da so boleče noge bolj posledica zadnje KT (no, pa še petke sem si privoščila po dolgem času;)), ker tablet še nisem začela jemati. Pa jih tudi še nekaj časa ne bom. Moram prej premagati odpor do njih. Kakšen teden gor ali dol – saj bo potem mora trajala kar pet let! :((
Opeklina po 11 dneh bolj in bolj deluje.Malo se že lupim, pod pazduho in povsod je ajoj.Vzamem Naprosyn proti bolečini, se namažem z Bephatenom plus, ki mi najbolj pomaga in me hladi.
Sem že čisto naveličana, ker me kar večkrat dnevno boli, energije imam pa tudi čisto malo.Pod pazduho se koža lupi in teče ven.Tam imam pa Aquacel.
Komaj čakam, da se koža poceli.
Hvala, Mici, danes sem bolje.Da se ne bom prezgodaj hvalila.Če bo tako, kot danes in še malo bolje, sem že na konju.
Jasnica, samo še tole ta zoprno preživiš.Še teh pet zoprnih dni.Potem bo vsak dan bolje in une so drugačne.Lažje, lažje.
Potem si pa že na polovici.Boš videla, potem bo pa minilo eden, dva tri…Drž se, pa pol se kaj javi!
No drage moje,
jaz imam nove, eno čist novo, drugo pa delno. Skratka balkoni so taki, kot sem si jih vedno želela 🙂
Po treh dneh sem šla domov in sem bistveno bolj mobilna kot pri prvi operaciji. Je pa šok na plastiki, če je bil človek prej na onko. Totalen špar program.
Vročinski oblivi me zalivajo še vedno in zelo redno, vendar je dobra stran tega to, da je koža mehka in sijoča.
Sem že brez lasulje in prejšnji teden sem se še pobarvala tako, da jaz sem “konc”.
O Jera cestitke za novi dekolte in fruzuro. Verjetno imaš sedaj že tam cca 3 cm dolge kajne. Si se kaj postrigla, oblikovala? Barva rdrca?
Jaz sem se tudi en teden in pol nazaj pobarvala, vsi so se vtikali v moje sive lase, ko bi bili vsaj tiho :). Kupila sem malo bolj naravno barvo Respect rjave barve in jo imela na glavi samo 10 minu. Pa imela sem prvo oblikovanje in friziranje, zgoraj daljše, obstrani krajše.
Danes sem bila drugic v tisti komori. Najprej se obleces v beli bombažni kimono in si v komori cca 90 minut, pod tlakom in dihas kisik po maski. V sami komori sem se super počutila…ampak potem, ko sem šla v shopping sem postala kar utrujena in me je bolela glava, verjetno preveč kisika ;)…..trenutno se super počutim. Učinek se baje pozna kasneje. Edino kar se opažam, da lažje diham :).
Drugače sem včeraj in v soboto obiskala dva manjša hriba….tako, da pridno nabiram kondicijo :).
Drugi teden bom sla plavat, 7 tednov po zadnjem obsevanju…..po enem letu res noro pogrešam vodo in cofanje.
Koža pod pazduho se mi je posušila, tako , da sem bolje.Čeprav še utrujena.Zdaj bom tudi jaz nabirala kisik.Kar v naravi.
Obrvi in trepalnice so zrastle na novo.Lasje pa rastejo za moje pojme prepočasi.Pa še temnejši so , kot prej.Normalno, saj sem imela prej pobarvane.Na svetlejši ton.
Mene na plastiki še ne bodo videli takoj.Mogoče drugo leto.Jeseni.Bomo videli.Za letos imam vsega dovolj.Je bilo kar pestro.
Hribčki..prihajam…samo kondicije pa nimam.Ampak bo prišla.Zagotovo!
Tudi jaz že pogrešam vodo.Zelo.Še malo, pa bo.
Ojla punce.
Lepo vas je brati in slediti vsem malim korakom, ki nas vse vodijonfokončnega cilja.
Jera5: če se ti da kakšno besaedo več napisat o rekonstrukciji bi bila zeloo vesela. Meneta opracij čaka decembra, bom tudi jaz operirana v kliničnem tak da upam, da ni bilo preveč hudo.
Mici…prebrala sem tvojo zgodbo in mi je zelooo všeč….sem pa videla tudi slikico takda ti povem, da se poznama….te bom mal pustila da vidim ce uganes….
Lep pozdravček pa mirno noč..naj bo tudi vreme mirno…
Ojla punce.
Lepo vas je brati in slediti vsemmalim korakom, ki nas vse vodijo do končnega cilja.
Jera5: če se ti da kakšno besedo več napisat o rekonstrukciji bi bila zeloo vesela. Mene ta opracij čaka decembra, bom pa tudi jaz operirana v kliničnem tak da upam, da ni bilo preveč hudo.
Mici…prebrala sem tvojo zgodbo in mi je zelooo všeč….sem pa videla tudi slikico takda ti povem, da se poznama….te bom mal pustila da vidim ce uganes….
Lep pozdravček pa mirno noč..naj bo tudi vreme mirno…
Ej bbb79 ti ti moja mala dobra vila iz knežjega mesta :)…. sej sem ze zadnjič slutila…zaradi decemberske operacije.
Za ostale… z bbb79 sva v kontaktu ze od januarja in je bila en teden pred mano operirana in tudi en teden prej je začela s kemo…..tako, da se dobila vsa sveža poročila iz prve roke. Samo takrat si bila kot drugi avtor, jaz sem Mici od začetka.
bbb79, nič hudega.Pa dvakrat preberemo.Nič takega.Boš videla, da bo tudi v Kliničnem vse v redu.Tam so zelo prijazne sestre.Sem bila tam konec aprila in imam zanje same pohvale.Res pa je, da jaz nisem opazila nič špar programa.Ravnotako sem dobila vse, kar sem rabila, odpustili so me že ob desetih dopoldne, mi vseeno ob dvanajstih dali kosilo, gledala sem na hodniku televizijo.Pri kosilu so me dali kar v eno sobo, k enemu fantu iz Bosne , ki zdaj dela tu in sva imela prav veliko debato.
Medicinski brat Miha pa je bil sploh v redu.Vso noč me je pazil, meril pritisk, pa še kaj.
Tudi, ko sem šla v operacijsko in sem rekla sestram, da mi je žal, ker mi niso dali tableta za pomiritev, da bi bila bolj flegma, so mi rekle (mislim, da je bila tudi anestezistka):Saj vam bomo zdajle dali šnops, pa boste čisto super!Meni je bilo zelo všeč, in me sploh ni bilo več strah.Saj smo se potem vsi smejali.
No, meni je bilo v Kliničnem prav všeč.Pa še večje sobe so.
Mačka, kako si pa kaj ti?Te kaj boli ali se kaj lupiš?
Mici, jaz sem vsak dan bolj fit.Nisem pa še čisto, je pa bolje in bolje.Zdaj se lepo lupim.Bom imela potem kožo kot pri petindvajsetih…Bolečin praktično ni več .
Jasnica, ti ti imaš pa danes zadnji zoprni dan s tabletami, jutri nimaš več tablet, ne?Kako si kaj?