Rozike 2014, rak dojke…informacije take in drugačne 2 del :)
Mirca čestitke :), to pa res treba zalit in nazdravit.
Me veseli, da ti je usoda namenila nove poti……tudi jaz delam na tem, da se bo tudi moja usoda obrnila v pozitivno smer in dala nove in zanimive poti :).
Pa lasje, čez dva meseca bo takole…..[img]http://www4.slikomat.com/13/0930/5es-DSC-01.jpg[/img]
Super MIci.Las imaš za nepolne tri mesece res dosti. Sama sem dobrih pet mesecev po kemi. Imam tako kratko fantovsko frizurco.Še ene dva tri mesece pa bo eno striženje. Mi rastejo enakomerno,samo pri ušesih je malo tko tko pa jih damza ušesa. Sem si pa obrila glavo pred tretjo kemo,ko so mi začeli ful izpadat. Imam pa spet trepalnice in ostale dlake,ker mi je šlo vse stran. Sempa videla eno gospo,ki je tri tedne pred mano končala s kemo je pa pravi bitles in že postrižena. Meni vsi govorijo,da so mi red že zrasli in da so gosti. Sem prej mela tudi goste se mi ne zdijo nič bolj. Imam pa sedaj tudi nekaj sivih,prej nič.
Ja meni so že prej hitro rasli in sedaj so tudi vsak teden gostejši in daljši…ja pa obrvi, trepalnice jupiiiiii, za novo leto bo že huda frizura v stilu Pink ali Miley Cyrus :)…jeeeeeee
Jaz jaz sem dva meseca uživala proso, sedaj sem malo pozabila nanj, e jutri ga bom dala spet v smuti, pa uživam se silico od cellfood. Pa stalno sem masirala glavo za boljšo prekrvavitev. Rastejo pa res pri vsaki malo drugače in ni pravil, če pomagam z dodatki imam pa vsaj dober občutek.
Fajn si, Mici. So enake barve kot prej? Znanki so zrasli precej temnejši. Približno 1cm na mesec zrastejo, čeprav je tudi to gotovo zelo subjektivno. Mene je presenetilo to, da so mi v bistvu začeli rasti že pred koncem kemoterapije. Nisem bila pozorna, kar naenkrat sem jih opazila. Kakšni štirje milimetri so pa že. Delujejo zelo temni, ampak tudi naravni so bili temno rjavi. Ma samo, da ne bo cela četa sivih;))
Pozdravljene vse soborke.
Se še jaz vpišem v tole zanimivo druščino. Lani decembra sem bila operirana in desno dojko je nadomestil začasni ekspander. Dobila sem še 6 kemoterapij s katerimi sem zaključila julija. Od takrat sem bila še 2x na polnjenju ekspandra in sedaj čakam na datum za operacijo. Počutje je solidno, lasje rastejo zelo počasi, z nohti imam še vedno težave. Drugace sem stara 35 let in sem iz Celja.
Super ste punce, vsem želim da ostanete še naprej tako pozitivne in močne. Aja pa seveda imam še vprašanje: ali vsaka dobi toplice po zaključenem zdravljenju?
Lep pozdravček vsem.:-)
Hojla, Mici, kako imaš ti že fajno frizurco! In kdaj si se pravzaprav nazadnje pobrila? Jaz sem se šestega septembra, pa mi je žal, da se nisem že en mesec prej, ko sem še imela en puh po glavi.Mogoče bi mi prej zrastle te, ta prave.
No, tudi jaz imam že prav luštnega ježka, ampak je še ježek in lasje še niso tako gosti, da se ne bi videla gola buča spodaj…ah, jej, saj bo.
Mačka, živijo, jutri se spet vidiva, ne? Ja, danes sva se tudi midve spoznali….Kar zelo na hitro.Sva kar hitro ugotovili, da sva pravi.Jaz sem namreč prosila za zgodnejšo uro.Mi bolj ustreza.
Mirca, super, da si že na koncu.Tudi jaz sem bila vesela, ko je bilo konec.
Jasnica, saj bo, mislimo nate! Par dni, pa boš že boljša, potem boš pa že kaj natipkala.
Jaz sem že malo rdečkasta, vsak dan si hladim in čakam (malo s strahom) ali jo bom še zvozila s kožo ali ne.Oteklo zaenkrat ni, je pa rdeče, najbolj pod pazduho in tam, kjer je malo nabrano od kože…Kot ena harmonika….Še šestkrat..ja, zdaj bo najbolj kritično.
Potem pa samo še v toplice.Upam, no…
O lasek in macka a vidve sta se zavohali al kaj hehe..me veseli, da sta se spoznali.
Bbb79 dobrodošla med veselo roza druščino :), ja naj bi vsaka dobila toplice, vprašaj onkologa, ko boš imela pregled.
Lasek nabavi alojo vero in ribodermin mazilo
http://www.moja-lekarna.com/p-570-ribje-mazilo-ribodermin.aspx
Se isti dan, ko boš končala si naredi okladek iz aloje in namaži z mazilom in to potem ponavljaj vsak dan.
Pozdravljene,
evo še ena sotrpinka se vam pridružuje s hormonsko odvisnim rakom. Kempoterapijo sem zaključila en mesec nazaj, 14 dni nazaj pa sem imela operacijo na kateri so mi odstranili levo dojko in zdej govtam protibolečinske. Aprila sem izvedela, vleče se mi pa že od lani.
V ponedeljek sem bila na kontroli pri kirurgu in plastiku…to je bil tako hiter pregled, še nikoli nisem tako kratek čas čakala, ker pri kemoterapijah je vedno minilo par ur preden si prišel na vrsto. Pa še nič dobre izvide mi ni povedal. Ker je bilo vse skupaj kar veliko in kar precej bezgavk pozitivnih me čaka še obsevanje, za kar je bilo prej rečeno, da verjetno ne bo potrebno. 🙁 No zdej čakam konzilij da se odloči.
Mal ste mi že pomagale, da vem kaj me čaka po obsevanju in upam da ne bo hudo…
Toliko za enkrat….
odstranili so 17 bezgavk, 13 jih je bilo pozitivnih. Sploh pa je kirurg reku naj ne bi glih pomagala kemo, čeprav po izgledu je blo videt da je pomagala, vsaj toliko da se je malo zmehčalo in ni bilo več tako pritjeno na prsno steno. Tud prej sta bili dve bezgavki tipni in pozitivni na, vendar po kemo niso bile več tipne. Zdaj pa jih je bilo kar toliko pozitivnih. Ne vem…kar neki.
A je tebi tud tako bolela roka po operaciji, jst je ne morem stegniti niti na 60, pa bi jo mogla na 90°? Neki se trudim razgibavat…..Oprosti, mogoče ste to že pisale, vsega nisem šla brat, sem sam preletela malo…
Jaz sem imela 14 dni kar zategnjeno, ampak sem jo vseeno kar visoko dvignila in razgibavala, nato so me fizioterapiji tako rastegnili, da me je res zabolelo, v dren je butnila kri…ampak roka je bila po tem čisto gibljiva in sem potem doma nadaljevala. Nato sem imela čist gibljivo in sedaj 3 tedne po obsevanju imam ponovno malo manjšo gibljivost in bolečino v celi roki. Sumim, da sem v petek na koncertu preveč ploskala :). Gibljivost je pa omejena po moje zaradi tega, ker nisem 14 dni nič razgibavala zaradi opekline. Evo spet pridno razgibavam naprej 🙂
Pojdi na fizioterapijo.. naj ti pomagajo, nujno!
Kar veliko bezglak…ampak punca ne se dat, bo obsevanje pomorilo, če je še kje kaj.
Pozdravljeni novi članici ‘kluba’, ki prinašata novo energijo med nas – ta stare;))
Bbb79, kolikor je meni znano iz pogovorov z znankami, toplice res dobi vsaka, ki ima odstranjeno dojko. Med tistimi, ki smo imele ohranitveno operacijo je pa baje kar dobra selekcija.
ZogicaRL zakaj se je pa tako zavleklo.. če se že od lani vleče? Ti niso takoj postavili prave diagnoze? Imaš bolj agresivnega, da je tako hitro zrastel? Si sama otipala bulo? Ja, Mici ima prav, le vzemi razgibavanje zelo zares. Splača se!