Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija ABC ginekologije in porodništva Propadanje rumenega telesca?

Propadanje rumenega telesca?

Pozdravljeni,

16.5. zvecer in 17.5. zjutraj sem imela pozitiven ovulacijaki test. Ce prav razumem je takrat LH najvisje in do ovulacije pride med 24.-36. urami po vrhu LH.

V mojem primeru je ovulacija tako nastopila 18. ali 19.5.. Imam prav?

21.5. sem na spodnjicah opazila čisto malo rjavkastega izcedka, 22.5. le taga ni bilo več, danes (23.5.) pa ga je bilo zjutrj veliko.

Ali gre tako kmalu po ovulaciji lahko za popuščanje RT? V kolikor ne gre za to, kaj bi lahko bilo?

Naj omenim še, da se s partnerjem že skoraj eno leto trudiva z zanositvijo in da sem bila pretekli mesec na preiskavah (LH, AMH, FSH, prolaktin, zelezo in TSH) ter na UZ rodil… vse vrednosti in ultrazvok je bilo v mejah normale.

Hvala za odgovor.

 

do popuščanja RT ne more priti prej kot po 8 dneh in omenjena krvavitev je vezana za ovulacijo, ne za delovanje RT. Takšne krvavitve so fiziološke in ne motijo procesa zanositve.

mag. Stanko Pušenjak, dr. med., specialist ginekolog in porodničar; Lepo prosim uporabljajte iskalnik! Samoplačniški UZ pregledi v nosečnosti: GSM 051 321224 nuhalna svetlina, morfologija ploda, preverjanje plodove rasti in ocena stanja pri tvegani nosečnosti, merjenje pretokov skozi različne žile ploda in popkovino, merjenje materničnega vratu, posveti v nosečnosti, npr. o porodu pri medenični vstavi, dvojčkih.

New Report

Close