Najdi forum

previsok pulz

Pozdravljeni!

Sem v 37 tednnu svoje prve nosečnosti.Bistvenih težav nimam,skrbi me pa moj srčni utrip,ki nikoli ne pade pod 109.Pritisk imam ze od 16t 130/80,zredila sem se za 18kg.Ko vprašam sestro glede pulza,rece,da ona ni zato,da bi se ukvarjala z mojim pulzom,pa se sama sem jo mogla opomnit na pulz(pritisk si sama merim tudi doma).Me pa skrbi,ce se lahko pri porodu kaj zaplete?A obsataj kaksna nevarnost za plod?Lahko povem,da tudi zavtekam,noge in roke.Vendar cez noc se situacija izboljsa.
Lep pozdrav

Draga Jana,

tahikardija predo 100/min (hiter utrip srca) je lahko na dolge roke obremenilen za srce zato bi v primeru, da vaša trditev drži in imate tudi doma in v mirovanju tak pulz, vsekakor ne bil odveč pregled pri internistu. Če pri hoji navkreber ali po stopnicah navzgor niste prehitro zadihani (po 10 stopnicah?), verjetno še ni nič hudega. Posebej za nosečnice “specijalizirano” internistko imamo pri nas v porodnišnici v Ljubljani, kamor vas lahko pošlje ginekolog z napotnico, če on ne bi bil dosegljiv pa splošni zdravnik.
Za plod postane zadeva nevarna šele takrat, ko bi bili ogrožni vi, do tedaj pa ni nevarnosti.

Še enkrat pozdrav!

Hvala za vaš hitr odgovor,pa vseeno moram dodati,da sem v kar dobri kondiciji,da tudi 10 stopnic zmorem preskrbi,drugace pa se po ravnini dosti gibljem,torej veliko hodim in se ne zmatram pretirano.tudi hisna opravila opravljam(ciscenje,kuhanje,likanje…) in se posebej ne utrudim.Tudi sicer nisem omoticna ali vrtoglava,tako,da ce ne bi bilo merilcev tlaka niti ne bi vedela za tak pulz.
LP

No ja, kljub vsemu se dajte pregledat internistu. Le mudi se ne tako zelo, če zaradi tahikardije nimate težav. vsekakor poskusite to urediti pred porodom. Če bo med porodom slučajno potreben carski rez in bo aneteziolog opazil na monitorju hitro bitje srca, zna biti po nepotrebnem pretirano zaskrbljen ….in si morda ne bo upal dati za vas drugače najbolj ustrezne narkoze ter bo posegel po “alternativni obliki”..

New Report

Close