Prepis na srednjo šolo
Pozdravljeni! Sem dijak 2 letnika ekonomske gimnazije in me zanima če se lahko prepišem na splošno gimnazijo.1 letnik sem opravljal na Splošni gimnaziji, kjer nisem naredil matematike in ker na gimnaziji ni bilo tretjega roka sem se prepisal na ekonomsko gimnazijo (pogojno v 2 letnik, v primeru uspešno opravljenega popravnega izpita grem/ostanem v 2 letniku, drugače ponavljam 1 letnik!). No in izpit iz matematike sem na ekonomski gimnaziji uspešno opravil in sedaj me zanima če bi se lahko nazaj prepisal na splošno gimnazijo saj imam narejene predmete ki bi jih moral imet narejene za 1 letnik! Hvala že vnaprej!
Lp, Tilen.
Dragi Tilen,
mislim, da bo najbolje, da pokličeš na eno od gimnazij (npr Aškerčeva v Ljubljani). lahko poveš, da sem te usmerila tja po pomoč. Zagotovo ti bodo na tej šoli konkretno svetovali.
Žal mi je, da ti jaz ne morem posredovati natančnega odgovora, ne bi te rada dezinformirala.
Pa srečno!
Nataša Durjava
Menim, da lahko. IN če je to vaša tehtna odločitev potem vas pri tem podpiram.
Pa vso srečo!
NAtaša Durjava
zdravo
sem dijakinja 2 letnika splošne gimnazije in bi se rada zaradi slabih ocen prepisala na ekonomsko šolo smer ekonomski tehnik. prepisala bi se rada še ta mesec. zanima pa me če morem narediti kakšne izpite in kje vse se lahko kasneje s to šolo zaposlim.
najlepša hvala že v naprej za odgovor ;))
inaa
zdravo
sem dijakinja 2 letnika splošne gimnazije in bi se rada zaradi slabih ocen prepisala na ekonomsko šolo smer ekonomski tehnik. prepisala bi se rada še ta mesec. zanima pa me če morem narediti kakšne izpite in kje vse se lahko kasneje s to šolo zaposlim.
najlepša hvala že v naprej za odgovor ;))
inaa
Spoštovani,
menim, da to ne bi smel biti problem, mogoče bo potrebno narediti kakšen diferencialni izpit. Da boset zagotovo prepričani, pa se obrnite kar na svetovalno službo ekonomske šole.
PA srečno pri izbiri!
Nataša Durjava
Lp,
sem dijak 1. letnika sr. medijske in grafične šole v Ljubljani. Prebivam v dijaškem domu ker imam do doma skoraj 100km. Od začetka ”življenja” tukaj mi je vsakič težje prebit teden. Bi se prepisu v računalniško v domač kraj ker imam praktično vse. Napaka je bla že takrat ko sem prijavnico oddal. Zdaj me pa zanima kdaj bi biu po Vašem mnenju najboljši čas da se prepišem, zdaj ali po opravljenem prvem letniku? Če bi blo vse po mojem bi se že zdaj ampak prej vpašam za nasvet. V tem mestu zame ni nič drugega kot pa to da me vsaki teden trga po delcih. Ne najdem tistega pozitivnega razpoloženja. Hvala za nasvet!
Če si nesrečen, ne vstrajaj niti dneva več v okolju, ki te dela nesrečnega.
Oglasi se na šoli, kamor bi želel prestopiti in boš lahko že do konca šolskega leta nadoknadil snov pri katerem od predmetov, ki jih v sedanji šoli nisi imel. Splošnoizobraževalni predmeti so enaki in bi kar veljale ocene, pridobljene na sedanji šoli, stokovne predmete pa bi lahko naredil po osebnem izobraževalnem načrtu. Tako bi imel lepe in dobre poletne počitnice brez obveznosti. Če ti je nerodno iti na željeno šolo, jih vnaprej pokliči po telefonu in angažiraj starše, da ti pri teh korakih pomagajo. Vse dobro ti želim pri odločitvi. To, da pravočasno spoznaš, da te neko okolje ubija, je odraz tvoje zrelosti in ti zaradi tega ni treba biti neprijetno. Staršem to tudi razloži in ti bodo stali ob strani. Vse dobro ti želim Bija
Pozdravljeni, sem dijakinja 2. letnika turistične šole in nekako ugotavljam da ta šola ni zame. Sedaj sem se začela zanimati za medicino. Prvi letnik sem seveda končala s prav dobrim uspehom in mislim da bo letos tudi tako. Zanima pa me če se je potem možno prepisati v zdravstveno šolo v 3. letnik in ali bo potrebno delati te izpite ?
Če pa to ni mogoče me pa zanima, če je možno, da naredim 5. predmet iti potem študirati medicino ?
Prepis v 3. letniku je nekaj drugega kot v 2., saj bi morala v tem primeru opravljati izpite za 2 letnika. Torej bi te čakalo kar precej učenja. Dodatna težava je tudi opravljanje prakse. Turistična in zdravstvena šola imata bolj malo skupnega, razen tistih splošnih predmetov. Za podrobnejše informacije v zvezi s tem ti svetujem, da čimprej obiščeš šolsko svetovalno službo, kjer ti bodo zagotovo znali postreči z vsemi informacijami, ki te zanimajo. Ko boš zbrala vse podatke, se boš gotovo znala odločiti, kako dalje.
Pozdravljeni !
Sem dijakinja 1.letnika na Srednji Zdravstveni Šoli Ljubljana.
V osnovni šoli sem imela dober(3) in prav dober(4) uspeh, zdaj pa ko sem v 1.letniku imam veliko težav in letnika tudi ne bom naredila.
Zanima me ali je pametno vztrajat in še enkrat hodit v 1.letnik ali naj se prepišem na drugo šolo?
Ta šola me sicer zanima in veseli ampak je pretežka zame! Ne vem ali bi vztrajala saj se bojim da bo naslednje leto ista zgodba! Govorim si da bo naslednje leto boljše in da se bom bolj potrudila sam je to leto nism vendar me je zelo strah da bom tudi naslednje leto obupala, vendar se sploh ne vidim na kaki drugi šoli!
Lep pozdrav! Monika
Spoštovana dijakinja,
prepričana sem, da zmorete, le naučiti se bo treba učiti in sedeti za mizo. Daljšajte si čas učenja, izpisujte si besede, podčrtajte.
Potebno bo sistematično delo od prvega dne dalje. Vztrajajte, škoda bi bilo, da ne bi vložili tega truda, če vam je poklic všeč. Če se VAm zdi, da v začetku ne zmorete sami si poiščite pomoč.
Pa srečno in pogumno!
NAtaša Durjava
Živjo!
Sem brala tole temo,sicer ne vseh sporočil,sem pa zasledila la kar nekaj takih,v katerih se vaši otroci hočejo prepisati iz gimnazije.
No,bom pa še jaz povedala svoje izkušnje.Tudi naša je bila letos v 1.letniku.V OŠ je bila vedno odlična,najboljša in je blestela.No,potem pa šok,treba se bo učit,učnih navad pa ni.In jo je tudi zlomilo,želela se je prepisati.Povprečje je imela ravno za prav dober uspeh,pa jo je potem popravni izpit za matematiko pokopal.No,to je narejeno in je sedaj dobra.
Jaz osebno mislim,da je ta prehod zelooo šokanten za otroke,ker večina nima učnih navad iz osnovne šole in potem ne blestijo več in jih to prizadane,vsaj tako je bilo pri naši.
Ampak iz napak se učimo,moja je mislila da se ji ni treba učiti,no potem pa popravni,pa je ugotovila da je boljše kakšen vikend porabiti za učenje kot pa potem polčitnice.
Pozdravleni 🙂
Obiskovala sem 1. letnik srednje zdravstvene šole MS,ki sem ga tudi naredila…Zdaj bi se pa rada prepisala na zdravstveno šolo MB v 2. letnik..Zanima me,če se mi vsi predmeti priznajo ali moram delat kake izpite? In če je možno,da se prepišem med počitnicami,da bi začela takoj 1.septembra z njimi?