Najdi forum

Po daljšem času se zopet oglašam z naslednjim vprašanjem.Zanima me, če mi pripada povračilo prevoza(kilometrine),ko sem dobil vabilo iz Kamnika,da naj pripeljem hčerko na pregled ali testiranje.Ko smo oddali za potne stroške,je bilo rečeno,da verjetno ne bo nič,ker je vodena v Ljubljani.Ni mi jasno,če ima specialno pedagoginjo(v šoli)iz mobilne službe ZUIM Kamnik,da mi lahko potem zavrnejo za prevoz.

Mi smo leta in leta vozili sestro v Kamnik in nazaj….pa nismo nič dobili. V bistvu ne razumem, kako lahko sploh pomislite na to. Naša preljuba domovina nam pa res ne bo plačevala takih stroškov.

Z gospodom Antonom sva govorila po telefonu in mu po tej poti nisem odgovorila na vprašanje.
Vendar iz vašega odgovora razberem, da se ta povračila izvajajo zelo nesistemsko in očitno od dobre volje nekaterih.
Žal pa se pri teh obravnavah naših otrok prepletajo resorji, predvsem zdravstvo in šolstvo in to povzroča zmedo. Pa tudi starši vedno težko to dvoje razmejijo.
Prevozi otrok, ki so povezani z izobraževanjem, se povračajo pri prihodu in odhodu v osnovno šolo. Zavod za zdravstveno zavarovanje pa pokriva napotitve na specialistične obravnave.
Mobilna služba pa je mobilna zato, ker naj bi strokovnjaki prišli k otrokom in ne otrok na sedež službe.

Vse ostalo pa se žal rešuje od primera do primera in tudi glede na to, koliko je kdo vztrajen in zna pokazati na pravi člen v pravem zakonu ali pravilniku. Žal.

Lep pozdrav. Marija Božič

MI dobimo potne stroške za vse kam hodimo.Nevem zakaj ne pripadajo vas?Za vsako testiranje in preglede nam povrnejo.

New Report

Close