Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Nosečnost in obporodno obdobje Otroški vozički – ZMEŠNJAVA

Otroški vozički – ZMEŠNJAVA

jaz pa prodam voziček moon kiss s katerim sem bila zelo zadovoljna in sem ga uporabljala od samega začetka. lupinico pa res priporočam samo za v avto, moon se pa teko lepo zapre in je tako lahek da ga imaš lahko kamorkoli s sabo, in je zelo vodljiv.
več na http://www.bolha.com/ostali-vozicki/otrski-vozicek-moon-oglas1280782934

jaz sem si pa ogledala vozičke pri sbpoceni jih imajo veliko razstavljenih,ful zadovoljna vozijo se z eno roko,gospa ti vse pokaže,športni deli so veliki naslonjalo trdo skratka zadovoljna,dobila ga še po ful ugodni ceni

Midva sva ga pa vzela pri http://www.otroski-vozicki.com, in sicer Tako Laret in sem full zadovoljna. Priporočam vsem, saj je voziček lahek, okreten in ima vse vključeno že v osnovnem kompletu pa še čist hude barvne kombinacije so.
Salon imajo v Domžalah in zaposleni so res prijazni in ti znajo svetovati.

Kaj drugega bi še verjela, ampak lahek pa definitvno ni! 🙂 Pa izkušenj z njimi v praksi tudi najbrž še nimaš, a ne?
Sicer pa izgleda ok, je pa to pač terenec – ogromen in težek!
http://www.youtube.com/watch?v=Bp5X–tYJus&feature=related

Pozdravljene,
zame ni boljsega vozicka od RECARO. Res ni najbolj ugoden je pa bolj varen in udoben kot kateri koli drugi vozicek, avtosedez itd.

Pišeš svetovno bedarijo! :-)) Daaaleč od tega, da je hudo varen, kaj šele udoben za otroka! Pa, mimogrede – kakšni so bili rezultati testov ZPS?:-)))

Ima kdo rezultate testov ZPS? Me zanimajo. Včasih smo bili naročeni na revijo, zdaj pa žal ne več.

Sem jih pred časom videla, ampak kolikor se spomnim, je pri tem šlo bolj za to kako se zlagajo (hm, ali pa je bil to test AMZS?). Zato se prvzaprav meni ne zdijo hudo relevantni.
Kar se tiče tiste reklame za Recaro voziček – ja, je res lahek, ampak to je pa tudi vse od dobrega! Je v bistvu pregrešno draga marela (gledam samo športni del) in nič drugega, žal. Trikolesnik je že v štartu slabše stabilen oz. precej nestabilen ob prehodu na pločnik in z njega, potem je tisti naklon hrbtišča kar nekaj (z zadrgami), se itak ne poleže čisto, ne da se nastavljat naslona za noge, sedeža ni mogoče obrniti tako, da te otrok gleda, Višina ročaja pa se nastavlja samo tako, da sporemeniš naklon, kar je v bistvu nepraktično, saj, če si večji, delaš tudi večje korake – torej bi razdalja do vozička morala biti večja, ne pa manjša…Skratka – to je pravzaprav voziček marela in podobnega dobiš za precej nižjo ceno. Npr. Moon Kiss je nekaj podobnega. Ostala šminkerija, kot npr. tista lučka, sta pa itak brezveze in pogosto niti ne dela ravno dolgo.

Mene je pri Recaro BabyZen minilo že ob pogledu predstavitve, da se naklon športnega dela uravnava z ZADRGAMI. Ok, košara je pripravna na prvi pogled, ker ima svoje “nogice”, to je pa tudi vse.

hojla, mi smo pa ravno danes kupili otroški voziček JAGUAR CAR S3, res je super, ima vse kar potrebuješ, gre v manjši prtlažnik, materiali prijazni do otroka, zelo lepo se pelje, lahek, vse se obrača v obe smeri vožnje…..vem pa zato ker ga moja prijateljica že vozi 1 leto.

Dober dan vsem skupaj.
Sem bodoča mamica in me vaše pisanje zelo zanima, saj tudi mene čaka nakup vozička. Po vsem tem kar ste napisali sem se popolnoma izgubila. Eni pišete da lupinice niso vredu in da se rabi avto sedež. Ampak pri avto sedežu otrok sedi, kar pa za dojenčke ni dobro. Zato vas sprašujem, do kdaj se lahko uporablja lupinica in za kaj je vse namenjena?
Verjetno bom še imela kakšno vprašanje, ampak zaenkrat hvala za odgovor.

lp, Tanja

Lupinica je v bistvu avtosedež skupine 0-10 oz. bolj verejtno danes do 13 kg. Tako se imenuje pač zaradi takšne oblike, so pa obvezno obrnjeni v nasprotno smer vožnje. Obstajajo pa avtosedeži skupine 0-18 kg, kjer je otrok do teže 10 ali 13 kg lahko obrnjen v nasportno smer vožnje, od 9 kg dalje pa je otrok lahko obrnjen tako, da gleda naprej. Ampak, kot najbrž veš, je dobro, da je čim dlje obrnjen kontra. Zato pa imajo v Skandinaviji sedeže, kjer so otroci do 4. leta kontra obrnjeni. Po ostali Evropi se to poooočasi spreminja in tako pri nas dobiš tudi sedež, Besafe, kjer je lahko otrok do 18 kg obrnjen v nasprotno smer.
Sicer pa velja, da so najbolj praktične za prevoz čisto majčkenih lupinice, sedeži 0-18 kg so super za tiste nestandardne, večje otroke (ker so večji, otrok je v njih laho v enakem položaju, kot v lupinici). Sicer pa mali otrok naj ne bi bil predolgo v lupinici zaradi slabe predihanosti (ker je pač v takšnem položaju, da glava pritiska na prsni koš in otrok težje diha v njej) – nekako najdlje 1 uro skupaj, zato je ta opcija, da daš na ogrodje vozička lupinico samo za kakšne hitre opravke, nikakor pa ne za sprehode.

Hvala za lep odgovor. Sedaj me pa še zanima ali je boljše kupiti posamezne dele ali pa komplet 3v1?

Še enkrat hvala.
Tanja

Hm, odvisno od tega, kaj kupiš. Največje lupinice so Maxi Cosi in Roemer, mogoče še Cybex. Pa potem odvisno, če boš kupila tudi isofix podstavek ali ne. Jaz ga res priporočam, ker je poleg tega, da je varnejše, tudi občutno bolj praktično (seveda če imaš v avtu to možnost). Ampak glede na relativno kratek rok uporabe lupinice bi jaz sedaj kupila rabljeno, seveda čim novejšo in isofix podstavek. Da pa lupinica paše na voziček, je sicer super, ampak priznam, da pri drugem tega nismo več uporabljali. Sicer pa kupiš voziček in potem adapterje za izbrano lupinico (danes je možnih kar nekaj kombinacij).
Te cenejše variante kompletov 3 v 1 imajo navadno no name lupinice, kjer pač ne veš točno, kako so varne, pripenjanje pa je pravzaprav možno samo s pasovi (isofix variante pravzaprav ni). Pa da se razumemo – tudi Nania BeOne lupinica je po varnosti čisto primerljiva z Maxi Cosi in Roemerjevo, če so vse pripete z avtomobilskim pasom – cena zadnjih dveh pa je skoraj trikratnik prve.
V glavnem – jaz bi danes kupila rabljeno čim večjo lupinico skupaj z isofix podstavkom, pa potem kak čim lažji voziček (sem pa imela terenca:-)), npr. Mutsy Evo, Jane Muum ali kaj podobnega, kar se čisto poleže (in ne potrebuješ obvezno košare), Za makedam (tak, navaden) pa ne potrebuješ nujno napihljivih gum in ogromenga terenca. Preverjeno! 🙂

POzdravljene. ker sem prvič noseča in nimam pojma o vozičkih me zanima, če katera pozna katere od naslendjih vozičkov: dexa, tutek, adbor 2013 in babyboom? ima katera kakšne izkušnje.lp

bikica

jaz prvič slišim za te 🙂 midva sva se včeraj odločila, da kupiva hauch Malibu all in one…v baby centru so ga včeraj imeli za 300 evrov, od danes naprej je menda 350. Zato ga bova kupila na strani Mali vragci, kjer je 315 in 3 evre dostava

Mi imamo Baby boom in sicer trikolesnik. Je pa model izpred enega leta. Zaenkrat se super obnese. Sicer smo doslej sprobali zgolj košaro. Ko se zunaj vreme izboljša in se bo otoplilo, bomo začeli uporabljati športni del. Naša dojenčica je stara dobrih 5 mesecev in že sedi sama. Pa tudi košara ji je že skoraj premajhna.

Če slučajno katera potrebuje zelo malo rabljeno lupinico maxi-cosi cabriofix, jo mi prodajamo. Kupili smo jo lani spomladi, v bistvu je še v garanciji, rabili smo jo za hčerko, ki se je rodila konec julija, marca pa smo jo po navodilih fizioterapevtke morali dati ven iz lupinice – deklica je zelo hitro zrasla. Oglas imam na bolhi:

Še jaz bi vas prosila za mnenje, in sicer gledava voziček Peg Perego BOOK+ Sportivo. Ali ima morda katera izkušnje z njim? Nama je všeč, ker se na majhno zloži in je lahek, kar je glede na najin avto in stopnice v bloku zelo pomembno. Ne veva pa, kako otrok sedi v športnem delu oz če ima dobro podprte nogice, ali pa mu prosto visijo. Kaj pravite?

Sicer ga nmam, gledam pa tole predstavitev:
http://www.youtube.com/watch?v=O_F064gVknE

Izgleda všečen in mislim, da je čisto ok ( tudi sedež, ki ni čisto marela stil – je vseeno trša opora – takšni so tudi ostali PP voziški Pliko etc..), en minus pri teh PP vozičkih pa je tisto škripanje plastike. Malo pomaga kak silikonski sprej, večinoma pa se moraš pač navadit tega plastičnega zvoka. Drugače pa na tem videu ne izgleda ravno majhen zložen. Je v resnici tudi tako velik?

New Report

Close