Okužba s HIV
Mam se eno vprasanje ki sem pozabo vprasat, se opravicujem da vas morim s tem, glede brivskega aparat (na kolice oz ne reze ni kot klingica) ce se brije prvo z njim ena oseba potem pa kakih cca 4 ure po tistem druga je to velika moznost okužbe. Se enkrat se opravicujem s vprasanji in ce se vam zdim tecen samo me zanima in se zelim o tem pozanimat.
lepo pozdravljeni
Mene pa zanima naslednje. Preko poletja sem delala v skladišču kjer pakiramo razne artikle. Seveda za odpiranje škatelj uporabljamo olfa nože ter lepilnike (lepilni trak spodaj pa rezilo ki trak odtrga) in tako se mi je zgodilo da sem se tako z olfa nožem kot z lepilnikom ranila v prst. Zdaj me pa skrbi da sem se slučajno okužila z virusom hiv. Olfa nož in lepilnike vsi u skladišču uporabljamo zato me še toliko bolj skrbi. Lep dan
Pozdravljeni.
Pred 3 dnevi sem imel nežaščiten oralni odnos z osebo za katero nisem pričakoval da bi lahko bila HIV pozitivna… Njemu se je iz meni neznanega razloga ulila kri iz penisa! Sicer vem da je možnost okužbe dokaj velika ampak me zanima koliko časa mora minit za izvedbo testa?
hvala za odgovor
Pozdravljeni
Predpostaljamo da imamo oralni odnos z žensko. Moški uporablja kondom ženska je brez zaščite. Ali lahko pride do okužbe z HIV? Predpostavljamo, da je ženska okužena in moški jo oralno zadovoljuje.
Ali je mogoče znano, če v Sloveniji “plesalke” v nočnih lokalih pred zaposlitvijo testirajo za spolne bolezni ali ne?
hvala in lep pozdrav
hvala za odgovor. Danes se je namreč zgodiln da se je sodelavka porezala na kartonasto škatlo. In jaz kot oseba sem zelo panična saj se bojim da staknem kakšno hudo bolezen. In tako me je panika zagrabla ker sem vidla da je nekaj malo krvi ji priteklo iz rane res malo vendar je potem prijela škatlo ter pripomocke ki jih skupno uporabljamo vendar ne vem če je kri ostala gor. Sama imam majhne ranice po roki zaradi dela v skladišču. Zanima me koliko krvi je potrebno da se okužiš preko ranice? Vem da paničarim ampak edino vi lahko dosežete da se neham sekirati. Hvala še enkrat in lep pozdrav.
Če bi kri HIV okuženega človeka kapnila neposredno v rano, potem bi se lahko pogovarjali o tveganju (primer takega prenosa je npr. vbod z okuženo iglo, ko kri neposredno vnesemo v rano; dva zaporedna ureza s škarjami, ipd. Če se vi sploh niste poškodovali, do globoke poškodbe in vnosa v ranico sploh ni prišlo.