OBMP -IVF 2022
Pozdravljene,
Imam dva zamrznjencka, pa se kar ne spravim v akcijo. Prosim naj mi ena opise postopek v naravnem ciklusu – koliko krat moram v Lj, koliko casa se zamudis in priblizno kateri dan v ciklusu se zacnes hodit “kazat” in priblizno kateri dan je vstavitev. Logisticno mi ne gre s sluzbo, voznje mam 2,5h v eno smer in sem v zacaranem krogu – vsak ciklus upam na cudez, pa ni nic… verjetno bom mogla kmal po zamrznjencka ?
@MinnieMe in @Fracek, tudi meni je zal, da se ni izslo. ? Prav srh me spreleti in stisne me, ko preberem take grozne zgodbe. Ampak verjamem, da nas vse, ki se cakamo, enkrat caka uspeh, sigurno. Jaz res verjamem v to, da se vse zgodi z razlogom, ceprav sedaj tega razloga se ne vidimo, in da zivljenje ze ve, zakaj nas pelje po tej tezki poti. Mocne smo in zmogle bomo. ??
@MinnieMe, omenjas ne tako nedolzno virozo… Ali si jo prebolevala v casu stimulacije, med postopkom? Si imela visoko vrocino? Ker bolezen bi res lahko vplivala na nizko kakovost jajcnih celic, da se zato ni nobena oplodila?
@Nesrecnica in @Mentos, drzim pesti, da se zarodek obdrzi in greje celo nosecnost. ??
@Mihi in @Gina, srecno v novem boju. ?
Tudi jaz sem danes koncno dobila M, po 44 dneh. ? Torej jutri ocitno zacnem s terapijo. To je moj prvi postopek in me je kar strah. Nekaj me se zanima: a UZ samo v MB delajo, ko zacnes s postopkom, ali tudi v LJ? Imam v spominu, da v LJ 1. ali 2. dan M prides samo po zdravila. Ali tudi kaksen UZ opravijo? Pa kam tocno moram po zdravila? Sem pozabila, ker je od sprejema minilo ze 3 tedne. ?♀️
@Sreca, tudi tebi srecno jutri na prenosu. ??
Hvala @Ivy. ? Kako dalec pa si ti?
Nesrečnica, 14.05.2022 ob 21:00
@Anonimno 7481 dan prenosa je dan 0, naslednji dan je 1 dan po prenosu in tako naprej.
NI mi jasnoo, kako je dan prenosa dan O. A ni dan O bil,ko sta LH testa zjutraj in zvecer pozitivna? 30. 4. sem imela LH test pozitiven in potem 7. 5. prenos. Ne vem, ce sem butasta ali pa enostavno nic ne razumem.
Danes sem delala test, vendar ne s prvim jutranjim urinom, in je negativen.
Znakov za M nobenih, nobenega izcedka, sladko mi sploh ne disi, sanjam pa samo o tem, da bi jedla pasteto, nic spikanja v jajcnikih, vmes malo slabosti, iztazit vonj dolocenih stvari, utrujenost me daje. Zjutraj sem komaj vstala, pojedla zajtrk in bi ze sla spet spat.
@Nesrecnica, drzim pesti ??? naj dnevi hitro minejo.
@Plus_one, izvidi naju obeh so bili ok, tudi scitnica pri meni ok, prehodnost ok, niso pa me nikoli poslali na laparo/histero. Zmanjsana rezerva jajcnikov edino, ampak mislim da ne tako drasticno. Izvidi so sedaj sicer ze stari, opravljeni pred 3. leti.
Hvala za predloge. Bom zatezila zagotovo. Morda poskusim tudi jaz se inozitol, saj je kvaliteta mojih celic glede na leta verjetno tudi ze precej slaba.
Sicer pa sem vceraj zjutraj ponovila CB, bil je negativen, izcedek se ni nehal, nisem niti vec vstavila utrogestana in je kmalu presel v M. Sestra mi je napisala, naj vseeno pridem na krvnega, da bomo vedeli, pri cem smo, ampak dvomim, da bo na krvi se pokazalo kaj sledi bhcg, ce je bil test ze v petek negativen. Bom sla vseeno, da zakljucim s tem in nato pisem mail.
@Ella Tereza, kako dolgo pa si cakala na vse rezultate? Saj bom cakala, druga mi ne preostane, ampak casa nimam vec veliko ☹
@Anonimno 5713 v naravnem ciklusu se prvi dan M prijaviš v postopek (pred tem moraš pridobiti napotnico iz Leonišča), prvi UZ in sprejem je nato 13 dan ciklusa (če imaš kratke cikle in zgodaj ovulacijo jih opozori), potem pa hodiš tja na 2 dni ali pa vsak dan (odvisno kako hitro ti raste vodilni folikel). Z UZ začnejo ob 7:30, načeloma gre kar hitro (jaz sem odpravila običajno v 10-15 minutah), če delata obe ambulanti (UZ za sveže postopke spodaj v pritličju in UZ za zamrznjenčke v 1 postopku). Mogoče se poskusi dogovoriti, da prideš na prvi UZ, potem pa delaš doma LH teste in ko ti pokažejo vrh javiš in greš takrat na UZ, da se boš čim manj vozila (ali pa če imaš možnost za UZ pri svojem G mogoče). Ko folikla ni več je to dan 0. Prenos je 5 dni kasneje (če je 5 dnevni zarodek). Zdaj kako dolgo vse skupaj traja je odvisno od dolžine ciklus
@Leanna143 hvala za lepe želje. Kakor ti je že napisala Ivy v Lj 1 ali 2 dan M samo prevzameš zdravila.
@Anonimno7481 sem malo čudno napisala. Dan O = dan ovulacije oz dan, ko na UZ ni več folikla, kot dan 0 sem pa mislila dan prenosa (ker se ta dan še ne šteje, ta dan je prenos, potem je pa 1., 2., 3.,… dan po prenosu).
Pozdravljene punce.
Eno neumesno, ampak nikjer ne najdem na spletu. A mogoče katera ve, če je v tistem paketu spolno prenosljivih bolezni, ki jih testirajo preden gremo v postopek IVF tudi klamidija? Namreč sem brala, da nezdravljena povzroča neplodnost, večinoma pa je brez simptomov, zato vprašanje če si jo kdaj imel…. ??♀️??♀️?
Hvala
Mihi 22, 15.05.2022 ob 13:42
Gina123, kje se skrivaš? ? Moj prvi oz. nulti ultrazvok je za menoj, tudi prvega pikeca sem dobila kar tam, tako da naslednjo nedeljo bom že bližje novi zmagi. Ne dvomim v moje foliklčke, zato pričakujem stopko že čez en teden … ???
juhuu, jaz pa cakam uz ga imam v cetrtek ☺️