Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost OBMP -IVF 2022

OBMP -IVF 2022

@Nesrecnica koncno da se ti je pojavila.👍bom navijala zate

@Nikita21
zal mi je da se ti to dogaja😒

Hvala 😇

Zdaj edino to študiram, da je menda ja M in ne kakšna ovulacijska ali pa izvenciklična krvavitev… Ker je vse skupaj bolj blago, ampak krče pa imam in tudi včeraj sem delala ovulacijski test, pa je bil negativen – verjetno, če bi bila pred O bo se kaj pokazalo? 🤔

@Fracek
pa ne me hecat no… A zdaj ne mora pa še to skrbeti, da ne bo ok ciklus… Kaj so ti pa za čisto rekli, bo kao sama počila ali se bo spremljalo?

@Nesrečnica to je pa najlepša novica danes 🤗 sem prav navijala vsak dan za tvojo M 🙈

@Fracek
ma ne no, a še to? Prav vem kako ti je, ker sem šla skozi podnebno zgodbo lani novembra 😔

@Pika1212 hvala 😊 imam samo 1 🐧 pa upam, da bo ta tisti ta pravi borec

Drugače pa punce hvala za odgovor, meni je pač čudno to, ker imam v ponedeljek UZ ko imam pa po izračunih ravno O. Skratka bom v ponedeljek več vedla 😊 Verjetno bom mela pa konec tedna prenos 🐧 🙏

@gina123 Hvala za info. Bom j napisala mail da vidim kje smo in sporocim kaj so odgovorili ☺️

Zadnji pregled sva imela 16.11.2021

@fracek zal mi je za tvojo situacijo, sem se ze veselila odstevanja s tabo 😞 upam da bo naslednji mesec telo pripravljeno na nove podvige ❤

@nesrecnica
, ne morem verjeti kaj berem, gospa se je kar prikazala, zgleda je obupala 😁 zdaj pa upam da bo cimprej cas za akcijo 🥰

Zdravo punce,

a je imela še katera težave med jemanjem utrogestana s srbečico tam doli? Mene po nekakdnevnem jemanji srbi, videla sem celo 2 mini pikice krvi za katere vem da so površinske. A lahko mažem s kremo canesten če sem po ET?

Pozdravljene punce.. Po neuspelem 3 postopku v novembru sem dobila kar takoj napotnico za 4 postopek, čeprav sem mislila, da me bo zdej doktor dal vsaj naprej na genetiko.. Kakšne imate izkušnje s tem? Meni je dr reku, da je ziher, da je nekaj genetsko narobe ampak, da je bv raziskovat, ker se ne da zdravit 😅🤦‍♀️ vse skupej mi je že malo bedno in čudno ampak baje moramo zaupat doktorjem.. Vedno prideva samo do enega zarodka, čeprav imam celic vedno cca 5, v zadnjem celo 9.. Prve dva postopka kratki, tretji dolgi protokol, zdej mi je spet dal kratkega, ker itak dolgi nima drugačnega rezultata.. Ah bomo vidli.. Če tudi ta postopek ne bo kej drugače sva razmišljala, da zamenjava kliniko, mogoče čist zaradi menjave okolja.. Se beremo, držim pesti za vse punce, da bo letos čimveč + 🤗

Živjo punce

Na hitro sem vas preletela, sem malo odklopila. Iz tretjega postopka ne čaka en pingvincek, pa kar cincam, kdaj grem ponj. Po moje zato, ker sem se odločila, da bo to zadnji poskus in me je strah razočaranja.

@Nesrečnica, juhu, končno, naj gre zdaj gladko.

@fracek
, škoda. Kako se sploh odločijo, če te dajo v spontani ali stimulirani cikel za pingvincka? A boste naslednji mesec kaj spremenili, da bo sluznica debelejša? Verjamem, da si žalostna, ker ni šlo gladko, je pa dobro, da si napisala tule izkušnjo, da se morda katera druga (npr jaz) pripravi tudi na tak scenarij. Drži se punca, morda v februarju skupaj odštevava.

@mihi22, zate pa stiskam pesti. Ti si imela spontan cikel? Boš počakala na krvnega, ali boš kaj prej test delala?

Oj, meni se je pri utrogestanu tudi 2x pojavila srbecica in sem to omenila sestri na kliniki. Napisala mi je crinone, ki mi je bil ok. Nazadnje naj ga pa ne bi bilo za dobit, so mi dali pa Amelgen, ki mi je bil tudi ok. Glede canestena pa ne vem. Jaz sem se odlocila pocakati na rezultat nosecnosti in bi potem vprasala, kaj je za naredit, zal pa nosecnost ni uspela, tako da sem po prenehanju jemanja utrogestana vzela canesten. Sklepam pa, da mazanje zunanjega dela ne bi smel bit problematicen, vprasanje pa, ce je to dovolj…

@Mandarina638 ja končno 😂 se ji je iztekla karantena zgleda 🤔

@Hana41 kakor sem jaz brala, če imaš redne cikluse te dajo v spontani ciklus, če imaš pa težave z ovulacijami in neredne cikluse te dajo v stimuliranega.

Pri Fracek je po mojem problematična cista, ne sluznica, ker 7 dan ciklusa je normalno, da je tanka sluznica, saj se je ravno odluščila med M.

@N150218
ne vem po čem se je on kar odločil, da je ziher genetsko nekaj narobe in ni kaj narediti?? Samo na podlagi slabih rezultatov tega pač ne more trditi. Prej je verjetno, da so slabše kakovosti celice, ker se tako malo jih oplodi in deli. Jaz bi na tvojem mestu vztrajala na genskih preiskavah (mogoče vprašaš svojega G za napotnico), pa možnost imaš tudi posveta recimo v tujini, kjer načeloma tudi malo več raziščejo razloge zakaj se ne oplodi ali ne vgnezdi. Mogoče bi bilo res smiselno menjati kliniko (ali pa pojdi samo na posvet drugam, da vidiš kakšne so opcije)

Hana41, kar pogumno! 💪😊 Tudi jaz sem imela ves čas v glavi, da je to zadnja možnost, da ne bo hči edinka. Da potem ne bom več pristala na novi postopek. Zdaj pa nisem več tako prepričana… 🙈 Seveda še vedno optimistično verjamem, da se je tudi ta 🐧uspešno vgnezdil, ampak nikoli ne veš. Prvič je šlo gladko v spontanem ciklu, prenos 16.dan, pravtako tokrat, le da sem imela prenos 19.dan. Prvič sem delala test 10.dan zvečer, enako bom tokrat, če me kaj ne preseneti, ker bi morala takrat priti že M. 🙏🙏🙏 Danes me že cel dan rahlo boli glava, kar ni najbolj obetavno, saj so migrene moje stalne spremljevalke ovulacije in menstruacije. Se tolažim, da me je migrena spremljala tudi prve mesece nosečnosti. Nisem pa imela prvič prav nobenih, res nobenih znakov nosečnosti do 7.tedna.🤷‍♀️

@fracek nikoli ne ves za kaj je kaj dobro, ce telo ni cisto pripravljeno ga je boljse pocakat; vem slaba tolazba ko smo neucakane :p drzi se in drzim pesti da bo pingo tisti pravi,…mogoce caka valentinovo 🙂

@n150218
genetika je se kako smislena, predvsem se ne mece stran postopkov v kolikor je potreba po pgd; napotnico ti lahko napise tudi splosni zdravnik; jaz bi zatezila, ze da se to izkljuci!

@sp
uporabljaj dnevne vlozke in intimno milo ali robcke veckrat na dan, jaz sem z tistim chilly mentol kar resla zadevo, sem pa vmes vez dan uporanljala se te robcke… so mi pa ob nalesnjem postopku na mojo zeljo menjali za crinone, ker se daje 1x na dan (velikonpunc tu gor ga ne mara).

Evo pri meni je bila sluznica tokrat OK in grem v soboto po pingvinčka 🙂

Mene po kakršnihkoli tabletah (antibiotiki itd…) vedno začne spodaj srbet in tudi tokrat je isto po jemanju Estrofema. So mi sestre rekle, da Canesten oz. katerakoli krema je primerna dokler se maže res samo zunaj. Enako kot je @Evy106 rekla, meni je redno umivanje s chilly-jem zadevo odpravilo in občasno mazanje s canestenom.

@Nesrečnica, si potrdila je bila res M?

Živjo vsem

tudi midva čakava na postopek ivf v mb. Se dela prenos zarodka v istem ciklu kot je punkcija, ali se zamrznejo in se prenos dela naslednji cikelj?

Hvala za odgovor in srečno vsem

Sunshine131, prenos svežih zarodkov se dela tretji ali peti dan po punkciji, seveda če je vse ok (redno ni). Kar ostane, se zamrzne in če ne uspe, lahko greste potem po zamrznjenčke. Ob urejenem ciklusu že takoj naslednji mesec.

Sunshine131, mislila sem napisati, da je redko kdaj tako fejst narobe, da ne prenašajo svežih zarodkov. 🙈😉

Ja zarodki se prenesejo takoj, isti cikel, razen ce ne pride do hiperstimulacije, takrat se pocaka mislim da do naslednjega cikla. Srecno!

Živjo, mene pa zanima, kako dolgo se čaka na pregled v Leonišču, če je potrebno zamenjati terapijo. Danes sem imela telefonski razgovor z zdravnico in je rekla, da se moram naročiti na pregled pri njej, da se dogovoriva za naprej. Imela naj bi IUI s Femaro in na UZ ni bilo vidnih foliklov. Zdravnica je rekla, da zgleda telo ni reagiral na tablete. Res me skrbi, da bo ta pregled šele čez 3 mesece. 😔

@gina123 @juli83

Danes sem pisala v Mb, so mi sporocili da sem bila 23.11. Vpisana na cakalno listo in da bom kmalu prisla na vrsto, ker trenutno klicejo tiste, kateri so na cakalni listi od sredine novembra 2021.

Tako da kmalu bomo na vrsti 😬😁

Odgovor na objavo uporabnika
vita43, 24.01.2022 ob 14:25

@gina123 @juli83

Danes sem pisala v Mb, so mi sporocili da sem bila 23.11. Vpisana na cakalno listo in da bom kmalu prisla na vrsto, ker trenutno klicejo tiste, kateri so na cakalni listi od sredine novembra 2021.

Tako da kmalu bomo na vrsti 😬😁

No vidiš, super novica! Jaz zgleda potem ne bom še ta mesec glede na to da sem bila vpisana 6.12., upam pa da bom naslednji mesec ze prisla na vrsto.

Sporoči ko te pokličejo ☺️ Kako pa je to potem kaj veš, a ko te pokličejo je treba potem z začetkom ciklusa začeti jest kontracepcijske in potem naslednji mesec šele začneš dejanski postopek z punkcijo in prenosom? Po tem takem od klica še traja skoraj dva meseca pred prenosom ali pa celo več če te kličejo ko ravno zaključiš menstruacijo? Meni še ni to čist jasno…

Mogoče katera ve zakaj je treba pred postopkom oz. ko se ta začne 1 mesec jest kontracepcijske?

Vsem borkam veliko sreče in pluskov 🍀➕

New Report

Close