OBMP – 2025
Boninoxi, 18.03.2025 ob 21:48
Hej punce.
Hvala za vse info Ja počakam seveda na mnenje zdravnika ampak mislim, da naredim krajšo pavzo pa grem pred poletjem še po pingvinčka, v kolikor bo vse ok, pa upam, da je to to. Ker sama nisem več najmlajša (poleti bom 36), prav veliko pavze ne mislim delati. Pa pri nama je moški faktor, tako, da nekih vmesnih čudežev ne pričakujem (ampak nikoli ne reci nikoli).
Kako se pa soočate z vsemi temi “ovirami”? Naju je tokrat res dotoklo. Pa veva vse podatke/statistike ipd. in nisva šla v nobenega na slepo. Ampak je bil nek občutek, da sedaj bo. In ko se je prikazala M… No nisva še iz faz žalovanja, če sem čisto iskrena. In se oba zavedava in sva hvaležna, za kar sva do sedaj dosegla in veva, da je pomembna vztrajnost. Samo ti vmesni časi terjajo svoj davek. In moram priznati, da me moja leta obremenjujejo. Ker sem si vedno želela dva otroka. In počasi spreminjam sanje, da bom srečna, če bo vsaj en.
Hej,
Ja pri nama je on bolj optimističen in “naiven”, ker je imel idejo, da bo že v 1. Uspelo potem pa v 2. Še bolj bil prepričan
jaz sem tisti realist, ki poareže z vsemi statistikami in teorijami
in ja ubistvu te dotolče, jaz se zjokam tisti dan potem pa gremo naprej, partner je itak v filmu, da naslednjić bo pa ziher uspelo
si še mlada proti meni … tako da za postojno imaš še 9l fore, da vama uspe. In ja nikoli ne smemo nehat upat in tudi čudeži se dogajajo.
Mogoče je tu kakšna, ki ima partner podobne težave pa da da kakšen nasvet kako izboljšat stanje moške sperme ipd..
Srečno in naj nam bodo vsem teli postopki uspešni
Zdravo, hvala za tvoje odgovore.
Jaz sem imela izven maternično nosečnost lani Aprila. Odstranili so mi en jajcevod in še do zdaj ni prišlo do zanositve.
Kako pa poteka v tem primeru ko imas samo en jajcevod? Kako so sploh uspešni na kliniki v Maribor?
Zdravnica mi je na prvem posvetu omenila tabletke za ovulacijo, za tri mesece…Kako je z tem? Ima katera izkušnje?
Hvala vsem
za kvaliteto semena so nama na Češkem svetovali naslednje (imel je 98 % semenčic z nepravilno oblikovanimi glavami):
- MACA
cink in selen
Q10
Zdravo.
Ja @Liza851 so tudi meni v Postojni rekli da leta kao niso še kritična ampak vem, da kvaliteta vsega upada, krasno je bit ženska
Drugače @enkratmogoce2305 sva pa oba na vseh možnih vitaminih, moj redno pije Catafertyl (jaz tudi) pa Q10 ipd., ki ima vse pa cenovno je ok in sva malce izboljšala zadevo ampak čudežov veva, da ne moreva pričakovati. Sva zadovolna, da vsaj mamo jih. Je pa res, da me skrbi koliko vse skupaj vpliva na to, da se celice oplodijo in potem tudi vgnezdijo (leta + seme) in pridejo do blasto. Do zdaj nisva mela nekih super rezultatov. Koliko celic ste imele v povprečju? Jaz sem nazadnje pridelala 7, od tega sva dobila 2 blasto. Ena se ni prijela, ena še čaka. Glede na moj AMH, ki je 3,81 sem pričakovala boljše? Potem ko bereš, da jih imajo punce po 15+, te malo zaskrbi. Ker pač smo vsi ljudje in ne gre se ne primerjat
Upam, da izkoriščate te sončne dneve
Boninoxi jaz sem imela zdaj 2. menstruacijo po prenosu. Prvo sem dobila že 10 dni po prenosu. Te pa čisto razumem kako se počutiš. Je tudi mene noro potolklo čeprav je za nama bil šele prvi postopek in prenos. Se še nisem povsem pobrala ampak ne obupaj! Jaz verjamem da nam bo uspelo slej kot prej! Zdaj se pripravljam na pingvinčka in upam da bo ostal pri meni
D831 cikle imam povprečno tam okoli 26 dni. Ravno danes sem bila na ultrazvoku in je zdravnik rekel da folikel je dovolj velik ter da je sluznica ustrezna tako da imam danes zvečer stop inekcijo, prenos pa v sredo. Razen če bo danes zvečer test pozitiven potem je rekel da bo mogoče kak dan prej.
mATEJA jaz sem imela pri njej branje izvidov. Vse mi je zelo lepo razložila in pojasnila. Od prvega obiska klinike do prenosa je minilo slabo leto dni. Se je pa pri nama odkrilo da je problem spremiogram. Jaz načeloma nimam težav, čeprav sva tja prišla ker sva mislila ravno obratno. Meni se zdi zdravnica super pa tudi vsi ostali v UKC Maribor. Nimam nobenih pripomb.
Je še katera ki bo drug teden začela z gretjem pingvinčka?
Srečno vsem!
Pozdravljene,
mogoče neumno vprašanje ampak sploh nimam pojma, ker sem prvič v postopku. Dobila sem po mail-u za izpolnit Zahtevek za seznanitev z medicinsko dokumentacijo….ampak res ne vem kak bi morala tu napisat. Razumem, da se gre za dokumentacijo, katero bi želala, da dobim fotokopijo domov. Mi lahko katera navede kako se sploh kakšni dokumentaciji reče?? Pa če to sploh rabimo imeti doma…
Hvala za odgovor
Anonimno 4676, 24.03.2025 ob 19:43
Živijo, zanima me, koliko ur bolniške ti pripada za vsak obisk klinike? V mislih imam ultrazvočne preglede, preglede ob začetku postopka, itd. oz. ali vi ob teh pregledih koristite po cel dan, ne glede na to, ali stanujete v bližini klinike?
JS vedno vzamem cel dan, tam itak dobiš sam obvestilo da si bil ta dan pri njih v obravnavi brez ur…tako da moj osebni nikoli ne komplicira..
Pozdravljene,
Danes sva bila na posvetu pri dr. Andjelić. Po neuspešnem prvem poskusu, greva v naslednjem ciklusu v nov boj. Tokrat z dolgim protokolom. Sicer če ne bi izpostavila ponovitve protokolov, bi verjetno spet poskusili s kratkim…
Nekaj sem že brala po forumih, me pa zanimajo še vaše izkušnje z dolgim protokolom..
Srečno vsem pa veliko +
SMBP2112, 25.03.2025 ob 15:21
Pozdravljene,
Danes sva bila na posvetu pri dr. Andjelić. Po neuspešnem prvem poskusu, greva v naslednjem ciklusu v nov boj. Tokrat z dolgim protokolom. Sicer če ne bi izpostavila ponovitve protokolov, bi verjetno spet poskusili s kratkim…
Nekaj sem že brala po forumih, me pa zanimajo še vaše izkušnje z dolgim protokolom..
Srečno vsem pa veliko +
Pri nama je bil 1. postopek kratek protokol-povsem neuspesen,
2. postopek dolgi protokol-zanositev po svezem prenostu, ki se je zal zakljucila s splavom,
3. postopek enak dolgi protokol kot 2. postopek-trenutno noseca v 20. tednu, tudi svez prenos.
Pri 2.&3.postopku pridelala po dve blastocisti, zamrznjencek iz 2. postopka se ni prijel, zamrznjencek iz 3. postopka pa se caka.
Srecno!
morje85, 26.03.2025 ob 10:25
Živjo,
Za seboj imam prvi ultrazvok, 5 folikolv velikost od 10-14 mm,v naslednjem tednu bo verjetno predvidena punkcija, je pa problem ker je partner danes zbolel,prehlad in vročina, se je katera s tem srečala?
Vse mi je dol padlo..Se gre sploh v postopek? To je moj prvi postopek.. Hvala vsem.
Glede opisane situacije se posvetuj z zdravnikom na naslednji meritvi foliklov oziroma poklici v ambulanto obmp kjer se zdravita.
Pozdravljene,
Prvič sem v dolgem postopku in začnem danes s terapijo. Navodilo imam, da si apliciram med 20h in 22h. Izbrala si bom 22h, ker so daljši dnevi in vse… problem je, ker vemc da pridem za vikend domou šele ob polnoči (ali kasneje) in si bom aplicirala par ur kasneje. Je to velik problem? Lahko bi nesla s sabo, ampak si nekako ne predstavljam aplicirat na javnem wc-ju al pa v avtu..
“Kako se pa soočate z vsemi temi “ovirami”?” – meni pomagajo hoja, izlete v naravo, lahka joga in raztezanje, pogovori s psihologinjo. Zal, je zelo malo ljudi, s katerimi si lahko privoščim pogovore o svoji IVF poti. Verjetno je ta tema še vedno tabu v tej družbi, in, če bi se preveč odpirala, bi se počutila stigmatizirana.
Je pa tudi dobro, če si izdelaš nek načrt glede postopkov in časovno splaniras skupaj s partnerjem ne samo to, kdaj bi rada šla naprej, ampak tudi koliko časa potrebuješ za vmesno pavzo. Žensko telo in psiha rabita tudi nekaj časa zase po takšnih naporih.
Ce kdo razmišlja glede psihologa, jaz ne bi preveč odlašala. Seveda, je ogromno vprašanj glede strokovnosti psihologov v Sloveniji. Ker sama prihajam iz tega področja, sem zelo izbirčna. Srečala sem tudi ljudi, ki ne vem kaj počnejo v tej stroki, ampak zgleda, da se ta posel zelo splača
JS na vašem mestu niti nebi tega govorila na kliniki da vam slučajno ne skenslajo postopka,ker včasih je veljalo da ce ne pride do punkcije se postopek ne šteje. Zdej vam ga pa štejejo ne glede na punkcijo ampak na porabljena zdravila tako da v vaskem primeru boste ob postopek…naj bi zlo visoka temperatura dlje časa mal vplivala na spermiogram ampak rabjo jih tistih par bodo že našli prave če je nasploh ok spermiogram mislm da sploh nebo nobene razlike kar pogumno. Sicer pa so z tem začeli morit med korono, prej naju nikol ni noben vprašal če sva bila kaj bolna v zadnjih mesecih… naj se navitaminčka in zbija vročino sem prepričana da bo fo punkcije že zdrav.
morje85, 27.03.2025 ob 12:13
Živjo,
Danes je na vrsti stopka, so bili pa folikli velikost od 15-17, a to se kaj zrastejo? Punkcijo imam v soboto zjutraj. Na dan punkcije ti tudi povejo velikost foliklov? Je moj prvi postopek,tako da me vse zanima hvala vsem
no super da mate punkcijo…po stopki še malo zrastejo ja. Po punkciji vam pa povejo število pridobljenih celic… srečno