Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost OBMP – 2025

OBMP – 2025

Živijo. Danes sem imela punkcijo in jutri morem začeti z Utrogestanom. Žal nisem vprašala kako si to dajem, sestra je pa rekla samo, da 3x na dan. Je treba ob določeni uri? Ali samo eno zjutraj, eno popoldan in eno zvečer? Hvala za vsak odgovor in veliko sreče. 🤗

Dajete 3x dnevno vaginalno (zjutraj, popoldne, zvečer), naj bo ob enakih urah. Le ko vam bodo vstavili zarodek, tisti dan zjutraj ne vzamete, ampak nadaljujete tisti dan popoldan.

Jaz sem iz Ljubljane v Maribor, Pravkar sem prosila svojo ginekologinjo za novo napotnico v Maribor za ivf. Za naročilo sem napisal e-mail v Maribor. Na prvi pregled sem s seboj prinesla vse papirje, ki sem jih imela iz Ljubljane. Lp

v sredo imam krvni test v Postojni

a čakam v Postojni, da mi osebno povejo rezultat ali pokličejo?

sem živčna kaj bo pokazalo, doma jih nisem delala

Odgovor na objavo uporabnika
fruty9, 14.03.2025 ob 13:36

Aja, pa za sprostitev napotnice sem jim pisala na njihov mail od reprodukcije. Ali bi morala pisati v Leonišče?

Leonišče. Tvoj ginekolog, ki je izdaj napotnico za obmp mora sprostiti napotnico v sistemu.

Pokličejo, ker zna to traja … srečno in držim pesti, da bo pozitivno ☺

Hvala! 🌞

Živijo punce!

Zanima me kako je z ovulacijskimi testi pred prenosom zamrznjenčka. Grem namreč po svojega prvega pingvinčka. Včeraj sem bila 10. dan MC in zjutraj sem začela z ovulacijskimi testi. Vidne so bile obe črtice, druga je bila sicer malenkost bolj rahla. Zvečer in danes zjutraj sem ponovno naredila test-  drugi dve črtici sta bili obakrat še manj vidni. Ko sem test naredila še danes zvečer je bila črtica samo ena. Teste delam prvič in si ne znam razložiti kdaj naj bi zdaj po testih ovulacija bila. Običajno je okoli 10. dne saj čutim rahlo bolečino, ki pa je tokrat sicer nisem. Kdaj se potem izvaja prenos pingvinčka?

Srečno vsem 🍀🍀🍀

Zdravo.

se pridružujem še jaz. Prav tako dobila M, drugi postopek ICSI. Najbolj zanimivo, dobila M na 9 dan kljub progesteronu. Prvič ko sem bila v postopku sem najprej morala prenehat pa šele po parih dnevih se je pokazala. Res je nepredvidljiv ta IVF. Imava pa sedaj še enega pingvinčka in me zanima, koliko časa je za počakat?

@soncek2504
koliko časa si ti imela pavze, če?

Držim pesti za vse, ki še čakate✨

soncek2504, 17.03.2025 ob 21:35

Živijo punce!

Zanima me kako je z ovulacijskimi testi pred prenosom zamrznjenčka. Grem namreč po svojega prvega pingvinčka. Včeraj sem bila 10. dan MC in zjutraj sem začela z ovulacijskimi testi. Vidne so bile obe črtice, druga je bila sicer malenkost bolj rahla. Zvečer in danes zjutraj sem ponovno naredila test-  drugi dve črtici sta bili obakrat še manj vidni. Ko sem test naredila še danes zvečer je bila črtica samo ena. Teste delam prvič in si ne znam razložiti kdaj naj bi zdaj po testih ovulacija bila. Običajno je okoli 10. dne saj čutim rahlo bolečino, ki pa je tokrat sicer nisem. Kdaj se potem izvaja prenos pingvinčka?

Srečno vsem 🍀🍀🍀

Kako dolge cikle pa imaš?

Sama imam dolge 30 dni, teste sem zacela delat 11 dan cikla in so bili rezultati taki kot pri tebi. Vendar se je po nekaj dneh izkazalo, da je ovulacija nastopila šele 18 dan cikla. Tako da teste kar delaj še naprej. Prenos je nato 5 ali 6 dni od dneva ovulacije.

Teste ovulacije sem delala 6 dni zjutraj, druga črta pa je bila vedno bleda. 7. dan zjutraj je bila druga linija močna, ponovila se je ponoči in zjutraj in poklicala v Maribor in so mi naročili premestitev čez 5 dni. Srečno vsem 🍀

Hej,

@soncek2504
& @boninoxi v Postoji zgleda spontani postopek tako, da sporočiš 1. Dan mestruacije. Potem te 9. Dan naročijo na UZ in tam določijo glede na debelino sluznice ipd. A prideš še 1x naslednji dan ali čez 2. Ko je vse primerno ti povejo, kdaj si daš stopko. Nato je čez 8-9d prenos zamrznjenčka. Do takrat si daješ progesteron, razn zjutraj na dan prenos si ne daš. V PO prideta s partnerjem ob 7ih, tam zopet podpišeta oba in embriologinja začnje odmrzovati (btw jz sm prvič misnla prideš, se vležeš in to je to, ni mi padlo na pamet, da je potrebno odmrznit in posledično čakat 2h 🙈🙊) … cca 2h je za čakat in upaš, da se lepo odmrzne. Če je vse BP imaš čez 2h transfer. In potem nadaljuješ naprej s progesteronom do testa.

Aja pa pa da sem lahko korstila 1. Zamerznjenčka sem morala imeti pogovor z dr. Bokalovo. Kar je malo zamaknilo stvar. Drugače pa zamrznjenčke, če je vse bp. Lahko z vsako mestruacijo greš v postopek, seveda, če jih imaš več npr..

Kako je v drugih klinikah pa ne vem.

Srečno punce ❤

Zdravo.

hvala @Liza851 za info. Sem tudi sama v Postojni. Kako to, da si imela pri dr. Bokal? Jaz sem dogovorjena, da se pokažem pri dr. Gorniku pa vidimo kako naprej. A lahko greš že z naslednjo menstruacijo? Jaz razmišljam, da nebi takoj, da se telo malce spočije, ker sem imela v roku 5 mesecev dve punkciji in dva prenosa.
Ali je boljše kar direkt? Verjamem, da ni recepta, pa vseeno.

Lp,

Boninoxi, 18.03.2025 ob 19:03

Zdravo.

hvala @Liza851 za info. Sem tudi sama v Postojni. Kako to, da si imela pri dr. Bokal? Jaz sem dogovorjena, da se pokažem pri dr. Gorniku pa vidimo kako naprej. A lahko greš že z naslednjo menstruacijo? Jaz razmišljam, da nebi takoj, da se telo malce spočije, ker sem imela v roku 5 mesecev dve punkciji in dva prenosa.
Ali je boljše kar direkt? Verjamem, da ni recepta, pa vseeno.

Lp,

Najboljse (poleg seveda tehnicnih pogojev ki jih predpisujejo klinike) je iti v postopek/na prenos zamrznjenčka takrat, ko si sama v to najbolj sigurna. Oziroma nek dvom oziroma strah je pri nas IVF-jevkah verjetno itak vedno prisoten. Ampak če trenutno sama čutiš, da bi raje malo počakala, si spočila od preteklih korakov, si vzemi čas in v miru zadihaj.
Stiskam pesti za vse pare🍀

@boninoxi pa ne vem, mene so lani pri dr. Bokalovi naročil 🙊🙈 je pa med punkcijo/1. Prenosom in potem prenosom zamrznjenčka minilo skoraj 3m … tako, da jaz sem imela pavzo npr. In jo bom tudi imela, ko porabim zamrznjenjčke in če bom morala v nov postopek. Je pa res, da je vse odvisno od toliko enih faktorjev eden pomemben je tud starost ženske, npr. tista ki je blizu ali čez 40 si sigurno ne bo vzemala veliko pavz, ker vsak mesec šteje oz. Hitro je leto naokoli.

Predlagam, da zaupaš sebi in dr. Gorniku ter skupaj izbereta najboljšo varianto.

Hej punce.

Hvala za vse info❤️ Ja počakam seveda na mnenje zdravnika ampak mislim, da naredim krajšo pavzo pa grem pred poletjem še po pingvinčka, v kolikor bo vse ok, pa upam, da je to to. Ker sama nisem več najmlajša (poleti bom 36), prav veliko pavze ne mislim delati. Pa pri nama je moški faktor, tako, da nekih vmesnih čudežev ne pričakujem (ampak nikoli ne reci nikoli).

Kako se pa soočate z vsemi temi “ovirami”? Naju je tokrat res dotoklo. Pa veva vse podatke/statistike ipd. in nisva šla v nobenega na slepo. Ampak je bil nek občutek, da sedaj bo. In ko se je prikazala M… No nisva še iz faz žalovanja, če sem čisto iskrena. In se oba zavedava in sva hvaležna, za kar sva do sedaj dosegla in veva, da je pomembna vztrajnost. Samo ti vmesni časi terjajo svoj davek. In moram priznati, da me moja leta obremenjujejo. Ker sem si vedno želela dva otroka. In počasi spreminjam sanje, da bom srečna, če bo vsaj en.

Pozdravljene,  v začetku meseca marca sva imela prvi pogovor. Dobila napotnice za hormone, mož za spermiogram. Konec Maja imava branje izvidov. Kako potem dalje poteka? Kako dolgo se od branja izvidov čaka na IVF oz. prenos?

Sva pri doc. dr. Vilmi Kovač. Ima katera izkušnje z njo ?

mATEJA, 19.03.2025 ob 08:46

Pozdravljene,  v začetku meseca marca sva imela prvi pogovor. Dobila napotnice za hormone, mož za spermiogram. Konec Maja imava branje izvidov. Kako potem dalje poteka? Kako dolgo se od branja izvidov čaka na IVF oz. prenos?

Sva pri doc. dr. Vilmi Kovač. Ima katera izkušnje z njo ?

Pozdravljena, po branju izvidov se dogovorite točno v kateri postopek gresta in kateri protokol, dolgi ali kratki. Če so vsi izvidi oki, dajo na konzilij, ko konzilij odobri vas dajo v čakalno vrsto, približno 3 mesece. Potem se z menstruacijo vse začne, uz, špikanje, uz, punkcija in prenos. Dr. Vilma ni najina zdravnica, sem jo pa imela na uz in pri prenosu. Kar vprašaj jo vse kar te zanima. Če imaš še kako vprašanje pa ti z veseljem odgovorimo tu vse punce.

Srečno vsem 🤗

Pri nama ne bilo sicer tako, da so me pri prvem laboratoriju pozabili testirati na klamidijo in se je vse zavleklo za 2 meseca (dodatno testiranje + nov termin za pregled). Potem pa ker pri nobenem niso našli problema sem jaz morala še na pregled za prehodnost jajcevodov, kar je pomenilo dodatne 4 mesece do posveta, ko smo se dejansko dogovorili v kateri postopek bova šla. Sva se sicer takoj za IVF odločila čeprav bi lahko šla tudi na IUI. Tako, da je sam potem postopka pomoje odvisen od izvidov. Skoraj sigurno pa te bodo dali še na prehodnost jajcevodov, če bodo tvoji in partnerjevi izvid ok. Vse srečo! 🍀

Je pa pri naju od drugega branja izvidov naprej šlo kar hitro. Od konzilija sva dobila potrjeno nekje v dobrem mesecu in pol, pa potem se tisti dodatni mesec, ko te dajo na kontracepcijske tabletke…Tako, da od drugega posveta do injekcij je bilo potem nekje 3 mesece.

Chat

New Report

Close