Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost OBMP – 2025

OBMP – 2025

Naj bo leto 2025, leto pluskov, pričakovanja in sreče! Srečno na naši poti vsem, ki se na tem forumu vzpodbujamo, pomagamo in podpiramo druga drugo, uspelo nam bo! 🐞💫

Punce v 2025 želim čimveč + 🤞

Sama se z IVF spopadam že 5 let, na žalost v vseh poskusih prišla samo do dveh zarodkov, neuspešno. V zadnjem poskusu sem se iz LJ prestavila v MB. Prišla sem do enega zarodka (to je bil za mene res uspeh), ki pa ga zaradi suma na hiperstimulacijo nismo prenesli. Od takrat prenos zarodka zaradi strahu na neuspeh neprestano odlašam. Pa sva se s partnerjem le odločila, da se z januarsko M prijavim za prenos.

Malo me skrbi neuspeh, drugo so leta (40), ponovno ta izkušnja razočaranja, spoznanje, da mogoče mi pač ni usojeno. Grozni občutki, po drugi strani pa neizmerna želja po naraščaju in občutek, da tokrat pa res bo. Noro kaj se mi dogaja v glavi 🤯

Prosila bi za kakšno pozitivno izkušnjo, modre besede, nekaj, da se vsaj malo pomirim 😟

Sama sicer nisem tako dolgo v postopkih, so pa za menoj tudi 4 leta boja, najprej 4 neuspešne naravne zanositve, jeseni sem šla v postopek v Sloveniji, sva pa resno razmišljala o darovani celici  na Češkem.

Modrih besed nimam, je pa dejstvo, dovolj je eden, tisti tapravi. Držim pesti in želim vse dobro.

Pozdravljene,

srečno vsem in naj bo leto 2025 za vse nas uspešno. Imam vprašanje glede postopka v Ljubljani, ker sem že malo pozabila podrobnosti. Konec meseca imam sprejem za 2. postopek, vendar morava oba z možem ponovno opraviti teste za spolno prenosljive bolezni, ker je poteklo že 1 leto. Jaz imam napotnico od novembra, ko sem bila na pregledu na Leonišču. Upam, da še velja, ker nikjer nič ne piše. Ali katera ve, kdaj se lahko na Polikliniki opravi testiranje? Kolikor imam v spominu je to vsak delovni dan do določene ure, vendar ne vem od kdaj do kdaj. Kako pa je s partnerjevo napotnico? Dobi jo pri osebnem zdravniku, nato pa jo še dvigne v Leonišču? In še to – ali izvide pošljejo direktno v Staro porodnišnico? Predlani jih nisva prejela osebno. Hvala za odgovore in vsem veliko sreče.

Ojla,

danes imela punkcijo v Lj.

Bila sem prva v tem letu 🌟 in tudi edina. Punkcijo mi je delela dr. Pintar. Imate kakšne izkušnje z njo? Sem pa pridelala samo eno celico in zaupam, da je ta kvalitetna ter da je to naš mali čudež 🍀 zanima me ali poznate kakšno lepo zgodbo z eno celico? Prav tako kaj kej priporočate za dobro implementacijo zarodka?

Oliva207,
Čestitam za pogum pri punkciji. Držim pesti zate!

Imam dva vira za implantacijo, ki sta pri prijateljicah delovala po transferju:
– lignji (najbrž na katerikoli način, razen surovih :))
– implantacijski sok iz repe, lubenice in ingverja. (nimam recepta, študija v angl. pa je tukaj: https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC10712821/)

Mene še čaka ta pot, začnem v 2. polovici januarja. Srečno vsem, ki se podajate v obmp!

Odgovor na objavo uporabnika
Oliva207, 06.01.2025 ob 17:31

Ojla,

danes imela punkcijo v Lj.

Bila sem prva v tem letu 🌟 in tudi edina. Punkcijo mi je delela dr. Pintar. Imate kakšne izkušnje z njo? Sem pa pridelala samo eno celico in zaupam, da je ta kvalitetna ter da je to naš mali čudež 🍀 zanima me ali poznate kakšno lepo zgodbo z eno celico? Prav tako kaj kej priporočate za dobro implementacijo zarodka?

Ejla ženske in bodoče mamice.

Naj bo plodno leto in vsaka naj zagleda plusek in uživa v nosečnosti do poroda. ❤️❤️❤️

Jaz se po turbolentnem letu podajam v nov postopek – čakam klic iz Mbja po prejšnjem neuspelem postopku. V 2024 sem imela tudi splav dvojčkov v 9-10 tednu. Žalost!

AMPAK …

Borbam naprej, da v tem letu uspe. Sem se naročila na bownovo terapijo, v postopku leta 2022 mi je z njo uspelo – morda zaradi terapij, ali pač se je vse poklopilo, kot se mora in ni imelo vpliva, razen psihološkega 🙂

Držim pesti in vse dobro želim

Zdravo so-borke,

Malo nova sem v tem. Torej odobritev sva dobila, vendar sva kasneje administrativni poseg odpovedala zaradi nepredvidljivih okoliščin, v tem času mi je potekla napotnica. Tudi od testa za SPO za minilo več kot tri mesece. Zanima me, ali moram ponovno zaprositi za odobritev OBMP postopka (ponovno konzilij) ali je dovolj le pridobitev nove napotnice za ivf in teste SPO? Tole sem urejala v Lj. Kako je s tem, ko odpoveš administrativni poseg. Ali so kakšne komplikacije ali v osnovi le ponovno ureditev potrebne dokumentacije in to je to?

Zdravo punce 👋

Naj bo leto 2025 res leto pluskov 🍀

Sama se konec meseca podajam v prvi ivf -icsi postopek. Mi lahko katera pove kako poteka punkcija v MB?

Jaz sem se odločila za punkcijo pod narkozo. Zjutraj prideš gor v sobo, kjer se preoblečeš (fino je če imaš svoje copate, obvezno spalna srajca ali daljša majica. Smo počakale, da se nas je nabralo, nato so nas odpeljali tja v prebujeanico, kjer smo dobile vsaka svojo posteljo, nato so klicali eno po eno, če je bila brez narkoze je bila prej nazaj, me malo dlje. Dobile smo kapo ali copate (hlačke slečeš že prej, te počakajo nekje pod odejo potem:) ) in greš v “operacijsko”. Tam se lepo naštimaš na stol, vsi so zelo prijazni, dobiš injekcijo in masko na obraz, ter lepo zaspiš. Zbudiš se v prebujevalnici, odležiš dobro uro, zdravnica pride povedat koliko so jih dobili, greš lulat (jaz sem malo krvavela, priporočam zraven kak manjši vložek), dobiš navodila in greš domov počivat. Mene je potem tam malo bolelo, bila sem napihnjena, odvisno od ženske. Čez 3 ali 5 dni greš nazaj na prenos. Nam so predpisali tudi Crinone gel.

Če sem kaj pozabila, bo še katera dopolnila. Izkušnja je iz septembra 2024.

Zdaj sem videla, da gre za icsi postopek. To pa ne vem, jaz sem imela IVF, kratek protokol in potem svež prenos, mogoče vseeno kateri prav pride.

Tudi pri ICSI je popolnoma enak postopek. razlika med navadnim in ICSI IVF je le v tem da pri navadnem ko se pridobijo jajčeca in semena, le ta pustijo, da se sama združijo. Pri ICSI pa združijo celice strokovnjaki v laboratoriju. Torej sam postopek je v obeh primerih popolnoma enak, razlikuje se le v laboratoriju kar pa ti ne vidiš.

Srečno!

Super, hvala za razlago. Potem sem pa tako ok opisala postopek, bo morda katera še kaj dodala.

Najlepša hvala za opis.

Glede na kaj pa se določi kakšna narkoza bo?

To se ti sama odločiš in dogovoriš, navadno na folikometriji. Jaz sem bila v Mb dvakrat na ivf in vsakič smo vse vzele narkozo. Meni osebno, ko imam tudi izkušnjo punkcije brez narkoze, je to res super. Tudi bolečine so manjše in hitrejše zdravljenje po punkciji (to je moja izkušnja)

Mene je vprašala zdravnica, na enem izmed UZ. Jaz sploh nisem razmišljala o čem drugem kot o narkozi, pa nisemimela veliko za pobrat ven.

Imam nizek prag bolečine, pregrado so meni rezali brez narkoze in sem mislila, da me bo konec.

Ta bolečina po zbujenju od narkoze je bila res minimalna, toliko, da si nekaj čutil. Ne vem zakaj bi trpela, že tako so druge stvari na novo, stresne, itd.

Ena je bila v Lj brez narkoze, je rekla, da se je dalo zdržat, tukaj je tudi dobila samo protibolečinsko in je prišla nazaj čisto adijo, je rekla, da če bi vedela kako bo, bi vzela narkozo. Je pa to po moje neki minimalno, ker si hitro buden.

Ooo super! Potem bom izbrala kar narkozo… Zakaj si ne bi vsaj tu prihranila nekaj bolečin če se da.

Hvala za odgovore 🙂

Sem v 8. postopku, vedno imela punkcijo brez narkoze, bolečine so bile minimalne… Imam kr dober prag bolečine. Srečno vsem soborkam 💪z narkozo ali brez… Važno, da na koncu uspe

Pozdravljene. S partnerjem se trudiva že kar nekaj časa, a žal neuspešno. Vmes en ss.  Po histeroskopiji je pri meni vse ok, partner pa ima zelo nizko koncentracijo semenčic, 9.000.000 na ml. Se je mogoče katera srečala s podobno situacijo? Kakšen nasvet?

@frača5, glavo gor in kar naprej v prenos!

Za mano so 4 IVF postopki (3 v MB, en v tujini). V prvih treh postopkih sem skupno prišla do dveh prenosov, ki nista bila uspešna. V 4 pa sem v MB prišla do ene blastociste in enega zamrznjenčka. Blastocisto smo prenesli v svežem postopku (bila sem ravno na meji hiperstimulacije, vendar so se vseeno odločili za prenos).

Pri meni so v 4 IVF postopkih spunktirali preko 50 celic, pa sta bila izkupiček samo dva zarodka. Eden izmed teh trenutno spi v svoji posteljici 🙂

Ne obupat. To, da ste prišli do dveh zarodkov je znak, da morda tokrat pa bo.

Srečno vsem v 2025! 🤞🐣

New Report

Close