Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost OBMP – 2025

OBMP – 2025

Odgovor na objavo uporabnika
fadsa, 04.03.2025 ob 12:43

Mislim, da tudi mene čaka IVF. Naročena pri ginekologinji zaradi neuspešnosti po naravni poti. Marsikaj je na netu napisano o sami oploditvi in postopkih po tem, ko imaš odobreno, mene pa zanimajo predvsem izkušnje na začetku. Kako poteka stvar, kakšne so čakalne dobe, včasih so prijateljice hodile v Maribor, ker naj bi bilo bolje, kot v Lj. Je to še res? Zakaj?
Je kaj takega, kar naj vprašam ginekologinjo?

Midva sva se odločila za Postojno, ker so bile v Ljubljani in Mariboru izredno dolge čakalne dobe.

Prvi pregled sva imela v začetku novembra. Naredili so preiskave in ugotovili, da je problem pri meni. Nisem pa potrebovala nobene operacije. Naslednji teden imava že prenos zarodka.

Tako da pri nama je šlo izredno hitro vse skupaj 🙂 So mi pa vedno odgovorili na vsa vprašanja, bili odprti za pogovor in so si vzeli čas pri vsakem posvetu. Midva sva izredno zadovoljna s samim potekom.

Bomo pa videli, če se bo najina pikica potem tudi obdržala.

Hvala vama za odgovore 🙂 anonimna710, držim pesti, da bo uspešno!!

Marca lani sem od svoje ginekologinje dobila napotnico in sem naju naročila v MB. Na prvi pregled sva čakala nekje 3 mesece. Na prvem posvetu sem dobila napotnice za preverjanje raznih hormonov ter ultrazvok, partner pa za spermiogram. Naslednji datum sva potem imela septembra-branje izvidov. Partner je moral vmes na ponovni spermiogram in pa na posvet k andrologu, kjer sva izvedela da je pri nama težava slab spermiogram. Opraviti je moral še genske preiskave na katere sva čakala nekje 2 meseca. Ker je bil pri naju problem spermiogram naju je zdravnica že septembra vpisala na listo za ivf, odobreno pa sva dobila nekje v mesecu dni. Takoj ko sva dobila potrditev da ne gre za kakršnokoli gensko težavo pri partnetju sem z naslednjim ciklom pričela z hormonsko stimulacijo ter prvim postopkom, kjer je bil prenos žal neuspešen. Imava pa na srečo 4 zamrznjenčke. Pred začetkom postopka je potrebno opraviti še test za spolno prenosljive bolezni. Od prvega posveta do prvega postopka je pri nama minilo slabo leto. Če bi še enkrat izbirala bi se zagotovo odločila za Maribor, saj je osebje res zelo prijazno. Vedno so na voljo če karkoli potrebuješ ali te zanima. Meni osebno to veliko pomeni. Skratka zaenkrat same pozitivne izkušnje z Mariborom.
Če imaš kakšno vprašanje pa me lahko kontaktiraš tudi v zasebno sporočilo
😊

Zanima me kakšne simptome ste imele po prenosu zarodka in v kolikšnem času ste dobile M tiste, pri katerih žal ni bilo uspešno.

neimenovana870, 05.03.2025 ob 21:32

Zanima me kakšne simptome ste imele po prenosu zarodka in v kolikšnem času ste dobile M tiste, pri katerih žal ni bilo uspešno.

Jaz sem imela že pred punkcijo skoraj enake simptome kot potem po prenosu (tiščanje v trebuhu, povečane in občutljive prsi, špikanje po jajčnikih). Na novo po prenosu sem dobila samo hud glavobol in občasno slabost (stranski učinek Crinone gela verjetno). Krvavitev sem dobila 10. dan po et in s tistim dnem so začeli izginjati tudi simptomi.

Srečno 🍀🍀🍀

Ima katera izkusnjo z jemanjem Femare?

@upanje, jst sm jo že večkrat jemala. Meni osebno najbolj “blage” tablete od vseh kar sem imela. Nobenih stranskih učinkov v smislu napihnjenosti, občutka PMS itd.

Mene pa zanima če ima katera od vas s tem kake izkušnje – imam PCOS in v oktobru sem začela jemati par prehranskih dodatkov (cycle balance, vitamin D…), začela z boljšo prehrano in rednim gibanjem. Generalno imam sedaj cikle med 33-37 dni, kar še vedno ni idealno, ampak vsaj nisem imela nikoli dlje kot 40 in nisem rabla sprožit menstruacije. Se mi je pa v zadnjih treh ciklih zgodilo, da mam 2 tedna pred menstruacijo noooore bolečine v dojkah in na otip zelo “bulaste” ter generalni občutek PMS, ki traja vse do menstruacije Sem bla pri ginekologu in mi je samo reku “ja, ja, to je normalna posledica hormonskih sprememb”. Je imela še katera kej takšnega kdaj? Razumem da so hormonske spremembe, ampak a ne bi blo smiselno preverit kako to urediti če hočem imeti kakršnokoli opcijo da naravno zanosim in da se mi ne zmeša ker vse tok boli?

Pozdravljene.

Je tu katera, ki ima višek Prolutexa (injekcije za progesteron). Sem namreč 10 dni po prenosu, beta je visoka, progesteron pa zelo nizek in bi ga morala dvigniti. V Sloveniji baje teh injekcij ne predpisujejo. Prosim, če se mi javi tu in na decembrka12@gmail.com. Hvala!

Zdravo,

Ravno berem na ukc Mb folikometrija, da so UZ pregledi na 1-2 dni,  dokler folikli ne dosežejo določene velikosti. Koliko časa približno to traja, da si v službi izmislim ustrezen izgovor za odsotnost, ker o umetni oploditvi ne bom razlagala?

Ena391, 12.03.2025 ob 14:01

Zdravo,

Ravno berem na ukc Mb folikometrija, da so UZ pregledi na 1-2 dni,  dokler folikli ne dosežejo določene velikosti. Koliko časa približno to traja, da si v službi izmislim ustrezen izgovor za odsotnost, ker o umetni oploditvi ne bom razlagala?

Pozdravljena,

ja v MB greš na UZ drugi dan m. ciklusa, pol čez 8 dni, potem pa odvisno od velikosti foliklov, lahko takoj naslednji ali čez 2 dni. Govorim za kratki protokol. Ko dobiš stopko, imaš čez 2 dni punkcijo, 3 ali 5 dan po punkciji pa prenos.

Punce, vsem želim + čimprej in mirno nosečnost 💞

Pozdrqv, Ste imeli kakšno terapijo pri postupku z zamrznjenim zarodkom v Mariboru ali ne? V ponedeljek imam prenos, vendar mi niso predpisali nobene terapije.

Mi lahko katera pove, če je možno zamenjat kliniko? Iz Lj. bi šla v Postojno in me zanima, kaj moram v tem primeru narediti? Hvala za odgovore!

Dragaa, 13.03.2025 ob 08:16

Pozdrqv, Ste imeli kakšno terapijo pri postupku z zamrznjenim zarodkom v Mariboru ali ne? V ponedeljek imam prenos, vendar mi niso predpisali nobene terapije.

V LJ sem imela ob prenosu zamrznjencka samo stop injekcijo, brez dodatne stimulacije.

Zdravo,

Te dni sva bila s partnerjem v Mb na 1. posvetu. Konec maja imava naslednji posvet oba, vmes bom naredila krvne teste. Kdaj lahko pričakujem, da bo prišlo do punkcije in prenosa?

Ena391, 13.03.2025 ob 17:15

Zdravo,

Te dni sva bila s partnerjem v Mb na 1. posvetu. Konec maja imava naslednji posvet oba, vmes bom naredila krvne teste. Kdaj lahko pričakujem, da bo prišlo do punkcije in prenosa?

Na naslednjem posvetu pregledate vse izvide, če je vse vredu, dajo na konzilij za odobritev, pol pa v čakalno vrsto, cca 3/4 mesecev. Potem greš na prvi uz 2 dan m. ciklusa in dobiš terapijo, veselo se špikaš, odvisno je tudi ali imaš dolgi ali kratki protokol. Potem pa punkcija in prenos. To je moja izkušnja….

@fruty9 moraš sprostiti napotnico v Lj in se prijaviti v Postojni. Če boš ok ginekologa, bodo še preposlali tvoje izvide in preglede v Postojno.

Nevem pa ti povedati, če boš morala kakšne dodatne preiskave deati še v PO.
O tem razmišljam tudi sama, če ta cikel ne bo uspešen.
Držimo pesti 🍀

Hvala, sem se že zmenila. Moram pa priti po kopije izvidov v Lj.

Vse dobro tudi tebi! 🐞

Aja, pa za sprostitev napotnice sem jim pisala na njihov mail od reprodukcije. Ali bi morala pisati v Leonišče?

Hej. Pomoje odvisno od izvidov oziroma diagnoze. Pri nama recimo ni bilo “nič narobe” in sem jaz šla čez kar nekaj dodatnih preiskav + čakanje na konzilij tako, da se je cel postopek z injekcijami začel šele 1 leto po prvem posvetu. Polek tega so nama rekli, da sva idealna kandidata za IUI in nama dali na izbiro, če najprej poskusiva s tem. Ker pa sem vedela, da se zna z IUI stvar še dodatno zavlečt, sva se odločila, da takoj začnemo v IVF. Hvala bogu je bil uspešen prvi poskus. Tako, da pomoje čisto odvisno od izvidov. Če bo spermiogram slab, tebe ne bodo niti dodatno pregledovali in bo šla odobritev za IVF direktno na konzilij. To pa gre potem hitreje. ☺️ Vso srečo vama želim! 🍀

Aja pa preden začneš z injekcijami še greš za en mesec na kontracepcijske tabletke, da lažje sledijo ciklu potem pa začneš naslednji mesec z injekcijami.

New Report

Close