Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost OBMP – 2025

OBMP – 2025

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimno 5797, 23.02.2025 ob 09:55

Pozdravljene,

žal neuspešno zaključujem 6. postopek.

Zanima me ali ti pripada bolniški stalež v primeru, da greš v postopek samoplačniško? Ali je to v dogovoru z osebnim zdravnikom. Hvala za odgovore.

Meni je pripadala bolniška za vsak  pregled, sem tudi samoplačniško

Živijo.

Mate kaka priporočila za akupunkturo na Obali?

Jaz sem imela v LJ podobno izkusnjo, 2 postopka, 4 prenosi zelo kvalitetnih zarodkov neuspesni. Terapijo so mi spremenili na lasno zahtevo, poslali pa me niso na nobeno preiskavo. Zato sem zamenjala kliniko in sla v MB kjer sem bila takoj poslana na histeroskopijo. Prav tako so mi znizali dozo terapije in uspeli smo prit do se enkrat vec zarodkov, kot v prejsnjem postopku v LJ.. imam obcutek, da si veliko bolj vzamejo cas in se zavzamejo zate.

A je mozno, da je obravnava razlicna od zdravnika do zdravnika znotraj iste klinike?

Sama sem v LJ ze od zacetka npr vodena pri dr. Pozlep, ki me je ze po prvi obravnavi poslala na histeroskopijo (zaradi zelo malenkostne anomalije v maternici, ki jo je zaznala na prvem pregledu). Tudi spreminjala mi je terapijo/dolzino protokola tekom postopkov.
🤷‍♀️

Jaz imam pa dr. Vesno Šalamun. Naslednji teden imam tel. posvet, me zanima kaj bo rekla. Pričakujem, da ne bo dodatnih preiskav še zaenkrat…

@Anonimno 9118, jaz sem pri dr. Šalamun. Žal ne morem reči, da se nevem koliko zavzame za pacientke. Vsaj iz moje izkšnje ne.

Ojej… verjetno vsaj od začetka bolj spraševat kot “pametovat”? 🙂

Anonimno9118, 20.02.2025 ob 12:05

Evo, dobila še jaz menstruacijo, tako da ne rabim hodit jutri na krvnega v Lj. Konec marca pa se spet prijavim. Pismo, od naslednjih 8 pa ja eden bo!!

Mi je res žal, da se ni izšlo tokrat…kot si napisala – eden od teh 8 bo že namenjen in ta pravi.. 🙂

Zivjo,

v casu delovanja ambulante lahko poklices na tisto stevilko. Drugace pa na splosno stevilko in te vezejo k dezurnemu ginekologu.

Soraya, 22.02.2025 ob 13:46

Hejhej! Je še katera trenutno v postopku? Jaz sem v 7. dnevu cikla, čakam na pregled v ponedeljek. Je normalno da me jajčniki bolijo in imam veliko prozornega izcedka?
Ste dobile v Postojni kakšno številko kamor lahko pokličete, če cas kaj skrbi? Lp

Zgoraj sem napisala odgovor

Anonimno 9118, 24.02.2025 ob 11:43

Jaz imam pa dr. Vesno Šalamun. Naslednji teden imam tel. posvet, me zanima kaj bo rekla. Pričakujem, da ne bo dodatnih preiskav še zaenkrat…

jaz sem prav tako bila pri Salamun in ti predlagam, da se pripravis in postavis konkretno vprasanja, kar te zanima. Je sicer res prijazna in vse ampak meni je hotela ponovit identicni postopek kot prvic, ko sem iz 10 celic prisla do 1 zarodka, ce nebi nic rekla..

Bom, ja. Sicer ne pričakujem, da bodo že kaj ukrepali… sam če še 2x ne bo, bo pa treba počasi kaj. Sedaj bom šla na bownovo terapijo pred prenosom na 3 seanse. Bolj za sprostitev kot kaj drugega.

Res ne veš, a se splača vse živo al je res na koncu loterija.

fruty9, 23.02.2025 ob 07:07

@Minini977, to pa je dober odziv na terapijo. Sicer pa vas razumem, tudi sama imam občutek, da se v Lj. ne poglabljajo prav veliko v posamezne primere, ampak samo predpisujejo terapije. Sama sem imela v obeh postopkih 1 svež in en zamrznjen prenos, vsakič zarodki slabše kvalitete. Sedaj grem v tretjega, se tolažim, da ni prišlo do zanositve zaradi kvalitete, tako da se sedaj nadejam vsaj enega, ki bo pravi!

Ja odziv je res dober, glede tega imam srečo, da mi je vsaj špikanje prihranjeno. Žal pa v nobenem primeru ni garancije za uspeh.

Držim pesti za naju obe! Naslednji bo ziher pravi! 😊💪

Anonimno9118, 24.02.2025 ob 09:41

Živijo.

Mate kaka priporočila za akupunkturo na Obali?

V KP dela dr. Bem, je zelo vredu.

Srečno in uspešno, upam da nam rata čisto vsem 🩷🩵

Pozdravljene,

če je že bilo kje opisano, me prosim usmerite..drugače pa me zanima, kakšen je časovni okvir postopkov v zvezi z neplodnostjo (v LJ)? Konec marca imam najprej obravnavo v dnevnem centru za endometriozo, pojma nimam kaj lahko pričakujem, v začetku junija pa imam še pregled v ambulanti za neplodnost. Partner je že oddal vzorec sperme, jaz grem na odvzem krvi za hormone v prihodnjih dneh. Koliko časa je preteklo od vašega prvega posveta v ambulanti za neplodnost, do postopka? Verjetno se razlikuje glede na starost in diagnozo, ampak vseeno, da si približno znam predstavljat, kako dolga pot naju še čaka.

Hvala za odgovore in srečno vsem, ki ste v postopkih!

je katera šla  na akupunkturo in da je bilo uspešno? Koliko prej ste šle?

maja93473, 25.02.2025 ob 20:39

Pozdravljene,

če je že bilo kje opisano, me prosim usmerite..drugače pa me zanima, kakšen je časovni okvir postopkov v zvezi z neplodnostjo (v LJ)? Konec marca imam najprej obravnavo v dnevnem centru za endometriozo, pojma nimam kaj lahko pričakujem, v začetku junija pa imam še pregled v ambulanti za neplodnost. Partner je že oddal vzorec sperme, jaz grem na odvzem krvi za hormone v prihodnjih dneh. Koliko časa je preteklo od vašega prvega posveta v ambulanti za neplodnost, do postopka? Verjetno se razlikuje glede na starost in diagnozo, ampak vseeno, da si približno znam predstavljat, kako dolga pot naju še čaka.

Hvala za odgovore in srečno vsem, ki ste v postopkih!

Pri nama je bilo tako: prvi posvet v ambulanti za neplodnost v Lj (Leonisce) sva imela v maju (za termin sva se prijavila 5 mesecev prej-z napotnico od os.gin.), oktobra istega leta sem prestala histeroskopijo (dolocena na podlagi prvega posveta/pregleda v maju), decembra istega leta potem sprejem v 1. postopek.
V ozir je potrebno vzeti, da od cca sredine julija do sredine avgusta klinika ne opravlja postopkov oz tovrstnih operacij, enako tudi cez decembrske praznike cca 2 tedna.

Pozabila dodati, da mora po prvem posvetu nato konzilij pred samim vstopom v postopek zadevo odobriti.
Konzilij se naceloma sestaja 1x mesecno oziroma vaju bo tocno glede tega seznanil gin. na prvem terminu.

Jaz sem hodila na akupunkturo pri prejšnjem postopku, odziv jajčnikov je bil precej boljši kot sicer, prvič sem prišla do zamrznjenčkov, vse celice so bile tudi zrele, za razliko od prejšnjih IVF tudi ni bilo poliploidij. Seveda pa je lahko to tudi naključje in posledica spremembe protokola.

Mogoče katera ve za dobro akupunkturo v LJ?

Lani sva bila v začetku julija na pregledu za neplodnost pri dr. Andjelić, pred koncem avgusta sva dobila pošto, da je konzilij odobril postopek, tako da bi septembra lahko že šla v postopek.

New Report

Close