Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost OBMP – 2025

OBMP – 2025

Odgovor na objavo uporabnika
enkratmogoce2305, 17.02.2025 ob 17:35

@Anonimno3637

darovano…

po  6 neuspešnih nosečnostih sem dobila odgovor od konzilija, da “Po mnenju konzilija žal ni smiselno, da bi nadaljevali s postopki OBMP. Svetujemo vam, da se v primeru vprašanj obrnete na svojega izbranega ginekologa v ambulanti Leonišča. Pri starosti 44 let je sicer stopnja kliničnih nosečnosti okoli 10 %. Žal pa 100 % žensk, ki zanosijo pri starosti 44 let splavi. Živorojenih otrok z lastno jajčno celico pri 44 letih ni (0 %).”

Jaz imam 45 let. Sklenila sva poskusit še to, da bova lahko rekla da sva pa res vse poskusla.

Trenutno sem noseča dobrih 6 tednov, ampak na žalost se ne upam še veselit, ker se je vsakič končalo do 10. tedna.

Močno stiskam pesti, da se tokrat izide!! :):)

Krvni test sem imela v petek in je bil negativen tako da noseča nisem. Samo menstruacijo noče in noče priti. Imam res minimalne rjave izcedke to je pa tudi vse. Čudno mi je da sem imela več krvavitve ko sem si vstavljala crinone gel kot pa zdaj ko si ga ne 🤔

SMB2112, 18.02.2025 ob 10:30

123456, 17.02.2025 ob 15:44

SMB2112, 17.02.2025 ob 15:26

123456, 17.02.2025 ob 15:11

Anonimno 9118, 17.02.2025 ob 14:00

Kateri prenos po vrsti? Res je hudo vsakič znova predelovat te minuse… Jaz sem se odločila, da bom šla na Camino Krk zdej vmes, ko čakam spet na postopek.

Js sm zdaj že samoplačniško, sedmi postopek, ponavadi pridelam en zarodek, ki mi ga vstavijo, ampak do sedaj sem dobila že  8-9dan M, ta postopek zdaj  je pa kr ni 😃mogoče je bil pokvarjen test 🤣

V petek bom za sigurno vedla

Držim pesti za pokvarjen test!! 🙂

A si samoplačniško v Sloveniji ali tujini? Koliko probližno stane vse skupaj?

Jaz pa imam termin za posvet pri dr. Andjelić 25.3. Po telefonu mi je povedala, da po drugi M lahko grem v nov postopek, tako da računam, da že aprila..

V vmesnem času se bom usmerila v to, da si  uredim prehrano, začnem redno telovaditi..naredila bom enomesečno kuro s smiljem, da se znebim težkih kovin, kot mi zdaj svetujejo poznavalci..skratka, zdaj mi lahko vse prodajo, vso poskusim.. 🙂 celo razmišljam, da kontaktiram tisto zdravilko iz Umaga..

Držim pesti za čim več +++!! 🙂

Trenutno sem bila v MB pride 1250e, bila sem pa v spontanem  ciklu, to pomeni, da nisem imela injekcij, edino stopko sem dobila, ko so bile moje celice dovolj velike.

Kateri postopek si ti?

Kakšno kuro s smiljem? Zdravilka iz umaga?  Je že pomagala kateri?

Mi2 sva imela prvi postopek. Samo ena celica je bila ok in to so mi vstavili. Zdaj pa spet vse jovo-na-novo..

Enomesečna kura s smiljem je pa razstrupljevalna, naj bi očistila telo od težkih kovin. Izgubiti nimam kaj, bom poskusila pa da vidimo.. 🙂

Zdravilka iz Umaga pa se omenja na tem forumu, ampak že več let stari zapisi. Ena je tudi opisala kuro, ki jo imela in je potem uspešno zanosila (sprememba prehrane, nič mesa, pa 100 dodatkov pa nek zdravilec tudi). Malo pogooglaj pod ‘izboljšanje kakovosti jajčnih celic’ ali kaj podobnega.

Bom malo pogoglala.

Smilj boš pila kot čaj al še ba kak drugačen  način?

Zdravo @soncek2504

jaz sem imela tako prejšnjo rundo. Po prenehanju progesterona je rabila M še nekaj dni preden se je čisto vlila in tako me še v življenju ni bolela menstruacija.

Evo, dobila še jaz menstruacijo, tako da ne rabim hodit jutri na krvnega v Lj. Konec marca pa se spet prijavim. Pismo, od naslednjih 8 pa ja eden bo!!

Anonimno9118, 20.02.2025 ob 12:05

Evo, dobila še jaz menstruacijo, tako da ne rabim hodit jutri na krvnega v Lj. Konec marca pa se spet prijavim. Pismo, od naslednjih 8 pa ja eden bo!!

Seveda bo, samo pozitivno.  Eden izmed teh 8 bo zagotovo pravi. Jaz sem si tudi rekla, vse se zgodi z razlogom in če mi sedaj ni bilo namenjeno, bo pa naslednji pravi. Pozdrav vsem in ne izgubiti upanja in volje. Imamo me to 🙂

Pozdravljene,

ali katera ve, kdaj ti dajo za stop injekcijo Ovitrelle in kdaj Gonapeptyl. Kaj je razlika?

Anonimno 5797, 20.02.2025 ob 17:38

Pozdravljene,

ali katera ve, kdaj ti dajo za stop injekcijo Ovitrelle in kdaj Gonapeptyl. Kaj je razlika?

Obicajno se da Ovitrelle, ce pa je zraslo veliko stevilo foliklov pred punkcijo in obstaja moznost razvoja hiperstimulacije, dajo Gonapeptyl, ki naj bi jo preprecil.

Živjo.

So vam nardili kake dodatne preiskave v Lj po 3+ neuspelih prenosih?

Anonimno9118, 21.02.2025 ob 17:06

Živjo.

So vam nardili kake dodatne preiskave v Lj po 3+ neuspelih prenosih?

Ne. Jaz imam za sabo 6 neuspelih prenosov. Po 5. neuspelem je dr. naredila biopsijo endometrija, druge preiskave pa meni recimo ne pripadajo, ker na nekatere pošljejo šele po določenem številu splavov. Ker splavov nisem imela (ne pride niti do vgnezditve, čeprav so vsi izvidi bp), je to to. Jaz imam naslednji teden 7. prenos, če bo neuspešen grem samoplačniško na preiskave v Graz.

Ojej.. katere pa mislite narediti?

Anonimno 8762, 21.02.2025 ob 17:45

Ojej.. katere pa mislite narediti?

Ne vem, bodo povedali, kaj bi bilo smiselno glede na celotno situacijo, pa se bom potem odločila.

@Minini977, kateri postopek pa je to v okviru šestih prenosov? Imate vedno enako terapijo?

Hejhej! Je še katera trenutno v postopku? Jaz sem v 7. dnevu cikla, čakam na pregled v ponedeljek. Je normalno da me jajčniki bolijo in imam veliko prozornega izcedka?
Ste dobile v Postojni kakšno številko kamor lahko pokličete, če cas kaj skrbi? Lp

Živjo,

Tudi midva sva v Postojni na zdravljenu, saj že skoraj 2 leti poskušava neuspešno zanosot. Na laparo-histeroskopiji so ugotovili, da imam kronični endometritis za katerega sem dobila antibiotike.

Mož je imel en spermiogram zelo zelo slab, naslednji kontrolni pa je bil v mejah normale.

In zato naju nočejo poslat na IVF… “Prej poskusimo drugo”. Zdi se mi, da samo zgubljamo čas na tak način.

Koliko časta ste morali čakat, da so vam odobrili IVF?

Midva sva šla samoplačniško. Dr. Papler je predlagala, da bi poskusili še kaj drugega, pa sva rekla da naju zanima izključno ivf. Bila na vrsti naslednji mesec.

fruty9, 21.02.2025 ob 23:11

@Minini977, kateri postopek pa je to v okviru šestih prenosov? Imate vedno enako terapijo?

Dva postopka, oba v LJ, sedaj porabljam zamrznjenčke iz drugega… V prvem smo dobili 9 celic in 5 zamrznjenčkov, v drugem 20 celic in 10 zamrznjenčkov, svežega prenosa nikoli nisem imela. Vedno pridem do testa, a je vedno negativen. Pri 3. prenosu edinokrat je bila beta na 15. dan 32, a je potem takoj padla.

Terapija pri obeh postopkih je bila enaka (razen stopka je bila drugačna, pri prvem gonapeptyl, pri drugem ovitrelle). Prenosi so vedno v spontanem ciklu, s stopko.

Pred vključitvijo v ivf narejena histero/laparo, vse ok. Hodim iz enega v drug prenos brez sprememb, z njihove strani nobenega predloga, na moja vprašanja glede dodatnih preiskav pa dobim odgovor, da mi ne pripadajo. Zato sem že malo sita vsega, ker imam občutek, da kljub vsem neuspehom nobenemu ni kaj dosti mar.

Predlagam da naredite bakteriološki bris…lahko tud osebna napiše… men ga je ena predlagala po 12 prenosih..in glej ga zlomka odkrita gardanela…z katero je skor nemogoče zanosit…takoj naslednji cikel po antibiotikih sem zanosila spontano…sicer se je tud predčasno zaključl ampak to je že druga zgodba.. in pa zatežte za biopsijo da se izključi endometritis…morte bit kr sitna pa vztrajna čene težko kaj dosežeš ker za njih je tako vse brez smiselno..

@Minini977, to pa je dober odziv na terapijo. Sicer pa vas razumem, tudi sama imam občutek, da se v Lj. ne poglabljajo prav veliko v posamezne primere, ampak samo predpisujejo terapije. Sama sem imela v obeh postopkih 1 svež in en zamrznjen prenos, vsakič zarodki slabše kvalitete. Sedaj grem v tretjega, se tolažim, da ni prišlo do zanositve zaradi kvalitete, tako da se sedaj nadejam vsaj enega, ki bo pravi!

Pozdravljene,

žal neuspešno zaključujem 6. postopek.

Zanima me ali ti pripada bolniški stalež v primeru, da greš v postopek samoplačniško? Ali je to v dogovoru z osebnim zdravnikom. Hvala za odgovore.

New Report

Close