OBMP – 2025
Anonim6389494993, 13.02.2025 ob 13:06
Hej punce! Jaz vam samo povem mojo izkusnjo: sem krvavela od cca 7 dan po prenosu, urinski testo negatovni. Ne vem zakaj sem jih se delala ker sem bila prepricana da ni uspelo ampak urinski test prvic pozitiven 10. dan popoldne, 12. dan krvni BHCG zelo nizek (cca 50). Danes srecka nosecka skoraj v 5. mesecu. Ni brez razloga krvni test 14 dan po prenosu. Kaksni zarodki se toliko kasneje vgnezdijo. Sama sem skoraj prenehala z vso terapijo, pa so me punce tukaj prepricale naj vztrajam. Tako da moznosti vedno so. Aja moji znaki cisto isti kot pred menstro: krci, pms, prsa me niso ma NIC bolela, nobene slabosti nicesar. Tako da res upostevajte navodila, ki jih dobite na kliniki. In krvavitev se ni sama po sebi konec! Srecno drzim pesti za vas
Hvala ti za tole! Kako lepo je to slišat! Čestitke! Sem prebrala nekaj takšnih zgodb čeprav se nikakor ne morem prepričat v to, da morda pa le še ni konec. Sama sem delala test 10. dan in je bil negativen ( prenos je bil 5. dan). Zdaj testa sploh ne upam delat, ker imam pred očmi še kar tisti grozni -. Pravijo da naj bi se 5 dni stari zarodki vgnezdili 2-5 dni po et najkasneje. Izcedek sem dobila 9. dan kar pomeni da vgnezditvena ne more več biti. Tudi simptomi so me zapustili (razen bolečin v križu, glavobola in izcedka). Kakorkoli jutri me čaka dan D, ki bo povsem razjasnil ali je še kaj upanja ali ne. Potihem na skrivaj še upam na čudež, da bom dragega za valentinovo mogoče lahko presenetila z +, po drugi strani pa sem se nekako ‘sprijaznila’ (kolikor je to seveda mogoče sploh) da bo potrebno v nov boj. Hvala bogu imava še 4 pingvinčke.
Srečno ???
Anonimno 9625, 13.02.2025 ob 15:26
Bibi8 kako je s tvojimi izcedki?
Se je ustavilo ?danes sem prejela se datum kontrolnega ultrazvoka in vrednost bete, ki je bila skoraj 3600 15. Dan po prenosu ( ne vem ali je zo veliko/malo/normalno )
Ne obupaj! Nic se ni izgubljeno..mocno mocno drzim pesti za jutri???
Anonimno 9625, 13.02.2025 ob 15:24
Hvala ti za tole! Kako lepo je to slišat! Čestitke! Sem prebrala nekaj takšnih zgodb čeprav se nikakor ne morem prepričat v to, da morda pa le še ni konec. Sama sem delala test 10. dan in je bil negativen ( prenos je bil 5. dan). Zdaj testa sploh ne upam delat, ker imam pred očmi še kar tisti grozni -. Pravijo da naj bi se 5 dni stari zarodki vgnezdili 2-5 dni po et najkasneje. Izcedek sem dobila 9. dan kar pomeni da vgnezditvena ne more več biti. Tudi simptomi so me zapustili (razen bolečin v križu, glavobola in izcedka). Kakorkoli jutri me čaka dan D, ki bo povsem razjasnil ali je še kaj upanja ali ne. Potihem na skrivaj še upam na čudež, da bom dragega za valentinovo mogoče lahko presenetila z +, po drugi strani pa sem se nekako ‘sprijaznila’ (kolikor je to seveda mogoče sploh) da bo potrebno v nov boj. Hvala bogu imava še 4 pingvinčke.
Srečno ???
Vem kako napeti so ti dnevi. Sama sem se s temi testi res namučila, ker točno tako kot si rekla, naj bi se prijelo že po parih dnevih (sem tudi imela vstavljena 2 5dnevna zarodka) in vsi znaki so kazali konec. Saj pravim, pri meni je bila prisotna tudi kri in krči. 10.dan zjutraj s prvim urinom je bil test popolnoma negativen. Tako da res so moznosti vse, nekaj je napisano nekaj pa kako se v resnici stvari dogajajo.
Mocno mocmo drzim pesti!
Bibi8 mislim da je to super vrednost za 15. dan. Koliko zarodkov pa so ti vstavili? Hvala! ?
Anonim6389494993 hvala! Joj res je, prej se vse tako hitro odvija, teh 14 dni pa ne gre nikamor… Jaz sem krče imela samo drugi dan izcedka, ko ga je bilo malo več zdaj pa ne več. Ponavadi pri redni menstruaciji so ti krči precej bolj intenzivni kot so bili zdaj. Res ni nobenega pravila s temi simptomi. Pri eni je nekaj dober znak, pri drugi ne. Simptomov pa imamo od same terapije že na začetku toliko, da ne ločiš več kaj sodi pod stranske učinke terapije in kaj pod prave znake nosečnosti.
Držim pesti za vse, da bo čim več + ..??
Tudi jaz sem danes 7. dan po prenosu in bom jutri zjutraj naredila test..
Od torka zvečer sem imela bledo rjav izcedek, ki je vztrajal do danes zjutraj, zdaj pa opazim še kakšno pikico..sem pa pred tem prvim postopkom (ICSI) imela 3 spontane in sem se že začela pripravljati, da se bo ulilo. Uspela sem se prepričati, da je vgnezditvena pa da vidimo..Od štirih celic se je pravilno razvila samo ena, tako da močno stiskam pesti, da se izide..
Anonimno 9118, 13.02.2025 ob 20:48
Tud če bova meli jutri še minus, ni še konec upanja…
Punce, probajte se zabremzati s predhodnimi urinskimi testi, ker termin krvnega res ni zaman postavljen sele 14. dni po prenosu. Plus z razlogom se kot uradnega opravlja “krvni” test. Nasa pot do nosecnosti se razlikuje od sicersnje predvsem zaradi vse terapije in so mnogi simptomi, znaki, izcedki lahko varljivi. Ohranjati pozitivnost do krvnega in se poskusajte teh 14 dni zamotiti raje s koristnejsimi aktivnostmi?
Naredila sem test zgodaj zjutraj in je bil negativen. Je pa res, da ni bil prv jutranji urin, ker sem bila sovica večino noči, proti jutru pa sem odločila izkoristiti enega izmed množice testov, ki mi jih je moj dragi dostavil včeraj 🙂
Ne vem, če je povezano s tem, da sem 2x vzela Utrogestan z nekaj ur razlike, ampak imam zadnjih par ur krče in seveda, izcedek. Kar se ima za zgoditi, se bo..
Ti si naredila test? Če sem prav izračunala, sva imeli prenos na isti dan, prejšnji četrtek?
Anonimno 9118, 14.02.2025 ob 08:39
Tudi jaz zjutraj naredila – negativno! Test pa first sign trakec, ki zazna 25. Tako je, 6.2. sem mela. Se tolažim, da je prehitro in premalo občutljiv. Kaj mislite ostale?
Nedvomno prehitevamo 🙂 počakam do ponedeljka z naslednjim testom. Po treh urah sem se opogumila na wc in sem se že pripravila na masaker spodaj, ker skoz nekaj teče, se premika..pa skoraj nič izcedka. Cela živčna vojna :):) me pa fajn špika v trebuhu in križu.
Kot je vedno odgovoril dr. Pušenjak – če je zdrava nosečnost, se bo obdržala, ne glede na to kar naredimo..če pa je namenjeno, da se ne..pa tudi nimamo kaj za narediti, da bi to preprečili, žal..
Si imela zamrznjenčka ali svež prenos?
123456, 14.02.2025 ob 09:28
Js tud mela prenos 6.2 sicer 3 dnevnega zarodka, tak da bom test delala ponedeljek, ker naj bi se kasneje vgnezdil, če ne bo prej menstra, zvija me že dva dni,…
Držim pesti, da se izide.. 🙂
Kako to, da si imela prenos že 3. dan? Moj je sicer bil star 5 dni, ampak še vedno na stopnji morule…
SMB2112, 14.02.2025 ob 09:51
Držim pesti, da se izide.. 🙂
Kako to, da si imela prenos že 3. dan? Moj je sicer bil star 5 dni, ampak še vedno na stopnji morule…
Ker imam malo celic 2 ali 3 se oplodi samo ena mi vedno prenesejo 3 dan.
Anonimno 9118 js sem pora vseh 6.postopkov, tako da sem sedaj samoplačniško 7 poskus
Anonimno 9118, 14.02.2025 ob 10:16
Jaz pa 5-dnevni zamrznjenček, tretji poskus. Do zdaj sem mela res dober občutek, da bo… danes pa me je vse minilo in me potrlo :(. Kateri poskus je za vaju?
Mi2 sva v prvem poskusu. Sicer sem že naravno zanosila (in to prvi mesec!) in rodila pred leti, ampak s prejšnjim partnerjem.. Zdaj pa se že malo poznajo leta, čeprav je bilo na pregledu vse bp z moje strani, tudi zalog jajčec je bila videti ok.. Ker sta se 2 celici nepravilno razvili predvidevam, da je bila to težava tudi pri teh treh splavih, ki sem jih imela čisto na začetku nosečnosti. V postopku so uporabili ICSI metodo in upam, da bi se lahko izšlo, ker so izbrali najbolj reprezentativnega predstavnika :)..pa tudi spermiogram je imel precej boljši kot ob pregledih..
Imaš kake čudne simptome ali te je potrlo zaradi negativnega testa? Upanje umre zadnje. Prepričana sem, da prehitevamo s temi testi. Ti je ostal še kak zamrznjenček?