Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost OBMP – 2025

OBMP – 2025

Zaradi testa. Znaki pa krči, malo slabo, pekoče prsi zvečer. Imam jih še 8!

Jaz grem z naslednjo menstruacijo v nov boj- po pingvinčka. Danes je bil krvni test žal negativen 💔

So se vam potem naslednje menstruacije kaj zamaknile po neuspešnem prenosu? Jaz že tako ali tako 4 dni krvavim samo ni se še vlilo tako kot se mora. Verjetno se bo ko preneham s Crinone gelom 🤔

Držim pesti za vse ostale 🍀

Meni je prišla po prenehanju z utrugestanom. (cca 2-3 dni). Je bila pol naslednja poznejša za nekje 6 dni…

Punce, kok vs je tukej k si preverte progesteron, ce ga mate dovolj ali premal ali prevec?

Je katera spet delala test… Tiste ki ste danes 9.dan? Jaz ga bom jutri, ampak sem pripravljena na minus…

Jaz sem danes 10. dan po prenosu in odločila sem se, da domačih testov ne bom delala. Zaupam procesu in verjamem, da krvni testi niso brez razloga po tolikšen času. Poznam primere, ko je domači test pokazal negativno, krvni pa je prinesel lepo presenečenje.

Vsaka izmed nas je edinstvena, vsako telo reagira po svoje. Zato si namesto nepotrebnega stresa in teh 10 eur, kot bi dale za test raje privoščite nekaj lepega zase – nekaj, kar vam bo polepšalo dan. Zaupajte, sprostite se in verjemite v svojo pot. Vsaka ima svoj čas in svojo zgodbo, ki se piše po načrtu, tudi če ga zdaj še ne vidimo. Vse se zgodi z razlogom. ❤️✨

Danes sem naredila s prvim urinom in drugo znamko testa – negativno…sem pa nekje prebrala, da 10. dan naj bi pokazal test, če je bil prenos blastociste, meni so vstali morulo..

Tudi izcedek je vztrajen..malo prej ga je bilo več, ne vlije pa se, da bi bila krvavitev..

Pripravljena na oba izida..ne bom več delala testov..kar bo pa bo..krvni v petek..

Js bom v ponedeljek delala test, 11 dan.

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimno 3637, 15.02.2025 ob 07:33

Punce, kok vs je tukej k si preverte progesteron, ce ga mate dovolj ali premal ali prevec?

Jaz bi si ga šla preverit, ampak s samo vrednostjo nimam kaj počet, če nevem, kakšne so ustrezne meje. Ti si greš preverit? Mogoče veš, koliko progesterona je dovolj? Pa istočasno bi bilo smiselno preveriti tudi vrednost estrogena…

jaz – dokler nisem bila v postopku v tujini – nikoli nisem niti slišala da bi ga blo treba preverjat. istočasno kot beto, so mi naročili da preverim tudi progesteron.

moja vrednost je bila 7.7 ug/L , za kar so mi rekli da je malo prenizka in si zdaj dajem 2 x utrogestan 200 in 1 x na dan progesteron v injekciji.

referenčne vrednosti na testu so sicer 1.2 -15.9 ug/L, ampak te vrednosti so za splošno lutealno fazo

Hm, a šele takrat skupaj z beto? A ni to malo pozno? Bi rekla, da je vrednost progesterona pomembna že za samo vgnezditev? 🤔

Jaz sem nekje prebrala, da si greš testirat vrednosti progesterona in estrogena 3. dan po prenosu. Za progesteron naj bi bile referenčne vrednosti 10-20 ng/ml, za estrogen pa  300-500 pg/ml.

Samo kaj, ko ne upam nekaj na svojo roko dodajat. Ko pa sem spraševala dr. o teh vrednostih, pa itak temu ne posvečajo čisto nobene pozornosti. Naj bi bilo dodajanje 3x 200 mg progesterona dnevno čisto dovolj… 😏

Moje upanje se je končalo, zdaj zares krvavim..😑

Očitno se res vlije po opustitvi Utrogestana..in je skladno tudi s prvim dnem M..

Srečno vsem ostalim in da se izide +..

Tudi pri meni 10.dan čisti minus! Menstruacije še ni, saj še dajem utrogestan. Ti si ga že kar prenehala?? Pa je šel še tretji pingo…

Počasi se bom nehala sekirat in bom šla kar tja v tri dni naslednjič. Mogoče to pomaga.

Glavo gor, saj ta minus še nič ne pomeni, če nimaš krvavitve..urinski testi niso zanesljivi pri teh postopkih, tako da bi na tvojem mestu šla preveriti krvni test.

Včeraj zvečer nisem vzela prvič. Kot sem predvidevala, je preprečeval to, da se vlije. Ni bila vgnezditvena, ta izcedek od torka. Glede na izkusnje bi rekla, da je bil SS..zanosila sem, imela sem drugačne joske pa poznam občutek..ampak se očitno spet ni razvijalo ok, pa morula je bila, tako da..

Zdaj pa 3m čakanja😑😑😑 za nov postopek, vse od začetka.. razmišljam da bi šla v Dravlje ali Postojno. Ti si v LJ?

Ja, Lj. Še par dni si bom vstavlajala, pol počasi odnehala, da pride M. Krvnega imam v petek. Verjetno bom mogla it, tudi če že vem rezultat.

Zakaj pa ne bi vztrajala s terapijo do petka in šla na test? Ena je pisala v tej temi, da je imela vse urinske negativne, nato pa je bil krvni +..

Pri meni res nima smisla vztrajati s terapijo, ker je prava krvavitev, splav ali M…po prenosu mi je povedala, da pridem na test, če ne pride do krvavitve prej..

Pa še 8 pingvinčkov čaka nate, to je krasno, tudi če se slučajno ne izide..

Verjetno vseeno bom. Si mela tud ti Femaro? Jaz zdaj že 2x, prvič ne in se je vsaj prijelo. Razmišljam, da te tablete tanjšajo sluznico… Je to možno?

Uporabljala sem Utrogestan, če misliš na progesteron tablete. Verjetno naj bi vse delovale v podporo maternici, da se obdrži nosečnost..ne vem pa, kako se odločijo za terapijo. Meni je osebni ginekolog že pred postopkom predpisal tudi Utrogestan, če bi spet naravno zanosila..in sem bila prepričana, da to bo pa rešilo nosečnost..ampak ko bi le bilo tako enostavno..

js odkar sm v tujini sm si dala prevert progesteron in seveda sm ga imela totaln premal, tko da poleg utrogestana ki si ga dajem 2x na dan, si dodajam se inekcije enako 2x na dan.

@enkratmogoce2305 na kateri kliniki v tujini pa si? 🙂

New Report

Close