Nosečke po IVF 2018
Orhid….glede poroda
To je res zelo odvisno od posameznice. Ene rodijo brez vecjih bolecin druge mislijo da bodo umrle 😉
No jaz sem imela prvic vaginalni porod in lahko recem ja seveda boli k sto hudicev samo jaz sem vzela epiduralno in mi je bilo velikooooo lazje.
Ne bom rekla da je prijetno dalec od tega….samo se pa prezivi. Meni je bila bolecina ista kot pri menstruaciji samo 10krat mocnejsa.
Sedaj sem imela CR…Tukaj je pa okrevanje bolj bolece kaksne par dni.
Meni je bilo super ker sem imela predviden cr. Bolj zoprno je za tiste ki se mucijo par ur in potem naredijo urgentni cr.
Samo en nasvet. Takoj po porodu cimvec pristavljat otroka…res jaz sem ga na pol ure. Itak prve dni se ni bilo mleka vendar itak ne rabijo veliko na zacetku.
Cimra je dvakrat prosila za dodatkek
Potem se tamali ni znal/hotel priklopit na joško.
Pa se nekaj…moja izkusnja iz prvega poroda. Ce vam bo patronazna rekla da rabi dodatek zaradi teze ne ga takoj dat!
Poklicite svetovalko za dojenje in se z njo posvetujte.
Prevec dojenckov pristane na am pa sploh ni potrebe.
Zara, hvala za nasvete 🙂 Saj mene ni preveč strah, ampak sem predvčerajšnjim v živo sanjala punkcijo (moja zadnja punkcija mi je bila precej boleča, prva nič) in sem bila morda zato malo prestrašena 🙂 samo tam ni bil največji problem bolečina, ampak tisti občutek sesanja (ko folikle sesa ven)…
Glede dojenja se pa čisto strinjam!
Zelim-si, a kaj čutiš dojenčka? 🙂 Jaz še nič…
Punce, je katera izmed vas v začetnih tednih imela težave z izcedki? Če ja, kakšni so ti bili? Kaj pa krči? Hvala za vaše odgovore. Danes so mi na KT potrdili nosečnost, a me spremljajo čudni krči (kot pred M) in gel Crinone je malo čudno obarvan. Strah me je … a vseeno upam na najboljše. Pozdravček vsem in hvala za vaše odgovore.
Rožnata Čestitke! Jaz sem imela krče nekje do osmega tedna (iste kot pred M), izcedek pa tudi od Crinone gela, prozornega pa se zdaj, tako da brez skrbi.
Neucakana2018, srečno, bos videla da bo vse OK.
Zelim-si, jaz se vedno nic be cutim 😞 upam, da bom kmalu, saj bom pojutrišnjem dopolnila ze 18 teden in začnem z 19im.
Sva pa včeraj z mojo mami kupili otroško sobico (jaz sem jo izbrala, ona kupila), v belo zeleni barvi… do zdaj sem se lahk zadrževala, da nisem nic kupovala, zdaj pa jat otroška soba Hahaha…
Zelim-si, kako pa kaj ti?
Pozdravljene punce 🙂 jaz sem ok, sem pa trenutno noseča 23t 4d in imam jutri morfologijo, ki jo že komaj čakam 🙂
jaz sem tudi po pozitivnem testu imela kar močne krče in me je bilo vse tja do potrditvenega ultrazvoka strah…mislim, da se vse soočamo s tem strahom, kar je normalno…držim pesti neučakana, da bo vse dobro.
Lep večer vam želim 🙂
Dina super, porocaj kako je bilo!
Jaz jo imam naslednji teden in komaaaaj cakam😊pa da potrdijo spol in da grem lahko v nakupe😊vec kot tok pomoje ne bom zdrzala..
kje si pa kupila sobico orhid? Meni se zdijo tko drage..sploh nevem kako bom skombinirala vse skupi. Bi rada da je vse v stilu in da ni krneki nametan skupi🤔
Kaksno posteljico bos imela, kok veliko?jaz zdaj razmiljam da ne bj kupovala soposteljice, ampak da bi imela kar navadne 120x60ze od rojstva. Smao nevem ce se zdi otrocku to ful preveliko.
drugace pa sem vredu, zvecer me se vedno hitro zmanjka, me tudi sluzba utrudi. med vikendi imam pa se enkrat vec energije. Kaj sele bo v tretjem tromesecju😥zato ze zdaj razmisljam o vsej opremi ki jo bova rabila..pocasi bo treba v shopping, da ne bo vse na koncu😊pa uredit otrosko sobo..tega se ful veselim🤗
Dina, sporoči kako je bilo na morfologiji 🙂
Neučakana, to je težko reči, kdaj lahko pričakuješ prenos, ker vsaka drugače reagira… saj bo kmalu 🙂
Zelim-si, jaz sem jo dobila v akciji v Lesnini, tako da je vse skupaj prišlo 550 eur (komplet omara+postelja+pisalna miza =350 EUR, še ena omara 100 eur + še komoda 100 eur). Meni se zdi da smo kar poceni dobili. Je pa belo-zelena mladinska sobica s posteljo 120X190. Malo posteljico imam itak še od sestre in bom tisto porabila, mislim da je 120×60. Meni se ne zdi tako prevelika, saj lahko za začetek daš notri tudi gnezdece ali pa blazino, da je malo bolj stisnjen 🙂
Bom pa naročila še ZOO nalepke za na stene in omare, da bo malo bolj pisano 🙂