Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost Nosečke po IVF 2018

Nosečke po IVF 2018

Jetkarmak, a že v 18 tednu boš imela morfologijo? Kako pa to?

Jaz bom jutri dopolnila 16 teden. Komaj čakam drugi pregled, ki ga imam v ponedeljek.

Komaj čakam, da bom tudi jaz začutila prve brcike oz. premike…kar nič še ne čutim…

Zelim-si, ja jaz imam hišo, kjer je ravno obratno: splanice spodaj, dnevna v srednjem nadstropju (imava iz srednje strani vhod – vem, težko si je predstavljati :D), tako da bom imela v dnevni košek (od Galeba, tak cortiš, mi ga je sestra prišprala)…prav tako sem razmišljala, da bi imela v srednjem nadstropju kakšno mini previjalno v kopalnici…a morda katera ve če obstaja kakšna taka bolj mini varjanta?

Orhid ja obstaja, jaz bom dobila mini previjalno, ki ima notri banjico, je pa na koleščkih. Je pa banjica baje uporabna samo tja do 2-3m, ker jo hitro prerastejo. Tako da bo to samo začasno, verjetno je sploh ne bom uporabljala kot previjalno, ampak bolj za shranjevanje.

Jaz sem razmišljala da bi imela v dnevni gnezdece, samo nevem če je to dovolj. Imam sicer možnost dobit še zibko. A mislte, da mi bo delala napoto? V zgornjem nadstropju bo v sobici posteljica in previjalna, samo čez dan verjetno otroček ne bo spal tam.

Če ti bo kdo lahko posodil zibko, bi jo jaz na tvojem mestu vzela. Ne vem sicer koliko prostora imaš, ampak saj ne more vzeti toliko prostora, da bi ti bila v napoto. Saj košek vzame ravno toliko prostora kot zibka, pa sploh nisem razmišljala, da bi mi bil v napoto. Jaz tudi vem, da ne bo spal podnevi v sobici…

Ja, dobila bi jo. Zato razmišljam, da bi jo imela kar v dnevni. Za spalnico se mi zdi bolj primerna soposteljica.

No, potem pa super! Jaz bom tudi v spalnici imela posteljico… potem pa je načrt, da jo enkrat prestavim v sobico… Upam, da pri treh mesecih, kot so šli v svoje sobe moji nečaki…

Ja, jaz tudi potem čimprej v svojo sobo. Kakšna bo realnost bomo pa še vidl hahaa 😀
Za čez dan se mi pa res ne zdi praktično hodit gor in dol skoz. Najprej sem imela v mislih, da bo v gnezdu, samo najbrz ni pametno da je tolk časa na kavču.

Orhid, od 16t naprej je na voljo zgodnja morfologija, ki je identična “pravi morfologiji v 21t” le da je samoplačniška, ker ko zavarovalnica ne krije in tudi ni sigurno da se bo vse videlo tako kot na pravi morfologiji. Če se pa vse vidi, potem pa v 21t ne potrebuješ več “ponovne” morfologije. Jaz grem, mi ni škoda dati denarja in videti otročka. Zgubit nimam kaj 🙂

Jetkarmak, super, hvala za info! Če mi v ponedeljek na pregledu ne bo naredila UZja, bom šla tudi jaz samoplačniško. Koliko pa stane zgodnja morfologija? Kje jo boš pa delala? Jaz sem bila na nuhalni v Dravljah pri Pušenjaku in bi šla najraje k njemu. A kaj veš kdo vse to dela?

Ravno k njemu sem se prijavila v Dravlje, ko ima ob torkih popoldan ordinacije za samoplačnike. Cene ne vem točno..
Mi je pa rekel on sam (ker je tudi moj G) da se dela lahko zgodnja morfo od 16t naprej, ampak pač lahko se zgodi, da se ne vidi čisto vse kot na pravi morfo. Kot sem ti že napisala 🙂 ampaj jaz grem vseeno z upanjem da se bo vseeee videlo 🙂 poklicala sem sestro (na to številko, ki se prijaviš) in sem rekla da bi se prijavila na zgodnjo morfo za v torek drugi teden. To je vse. Kar pokliči, nimaš kaj zgubit. Dobiš ponovno cd, 3d..

Orhid, kupila sem doppler, prvic sem komaj nasla utrip, tako da sem ze skoraj obupala. Pa ker sem kupila rabljenega se v ozadju slisijo sumi, nevem mogoce so pa slabe slusalke..ampak vceraj sem ga pa takoj nasla, lepo je slisati 🙂

Da se se jaz na hitro malo javim

Malo sem preletela vase poste… ful sem vesela da vas je sedaj toliko v pričakovanju… ko sem bila jaz noseca sve bile z brave skoraj sami

No mi imamo ze 2.5meseca in cas res beži
Zadnjih 14 dni je res ociten napredek
Gleda, se smeji…. ponoci mi spi od 9 do 8 zjutraj in vmes se dvakrat doji. Se nimam kaj pritozevat.

Vsem zelim mirno nosecnost in seveda cimlazji porod.

Uau Zara, komaj cakam da bom na tvojem mestu😊👶

Zelim-si bos videla kako gre hitro cas….
Se malo pa boste vse cartale svoje sončke

Zelim-si, super. Mogoče ga tudi jaz kupim!

Zara waaw, kako gre hitro čas, kajne? Kako priden dojenček 🙂 Imam pa eno vprašanje glede poroda: Ali je bolečina pri porodu enake vrste, kot pri punkciji? Predvidevam, da je veliko bolj intenzivna in dolgotrajna, samo ali boli na podoben način? 🙂

Orhid, meni se zdi super na vsake tok poslušat, sploh zdaj ko se pravih brc še ne čuti. Ker sem kupila rabljenega, mi gre na živce šumenje v ozadju, ampak se utrip vseeno vidi, število utripov pa tako gledaš na telefonu prek aplikacije, tako da ni tok moteče.

Pozdravljene 🙂
Najprej iskrene čestitke Pumpkinki in Zari29!! Vesela sem, da lepo napredujete :)lepo se crkljajte. Drugace pa cas res neverjetno bezi 🙂 pumpkinka imam vprasanje, a mleka nisi imela? Da vem kako se sama pripravim kak nacin imajo v lj. A si drugace iztiskajo in jih potem hranijo z materinim mlekom? – imas pa Na fb skupino nedonosencki pa se pridruzi, je veliko uporabnih nasvetov!
Imela bom cr ampak o podrobnostih se nismo se nic pogovarjali, vse bo odvisno kako bodo stvari potrkale naprej (napredovanje v rasti,..)
Srečno vsem 🙂

Ojla! Končno je za mano drugi pregled (šele v 17em tednu) in sem kar malo razočarana… do zdravnice sploh nisem prišla. Samo sestra mi je zmerila pritisk, me stehtala in poslušala srček. Čudno mi je, da se jim zdi dovolj samo 1 pregled pri zdravnici do sedaj – ampak jim zaupam, da že vedo da je vse OK. Imam pa čez 4 tedne morfologijo 🙂

Kaj res? Niti z zdravnico nisi bila? Men se zdi to mal čudn..jaz imam jutri tretji pregled, po njem pa sledi morfologija, predvidevam da čez kakšne 4 tedne-ker me naroča tako..

Ne, je kar sestra zgleda presodila da ne rabim… Že to mi je čudno, ker sem imela do sedaj šele drugi pregled. Zdaj imam vsaj že čez 4 tedne… prej sem čakala 6 tednov…

Morda bom šla res enkrat samoplačniško v Dravlje malo pogledat.

New Report

Close