Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost Nosečke po IVF 2018

Nosečke po IVF 2018

Svakinja, ki ima dvomesečno dojenčico, pravi, da sta gnezdece in gugalnik super. Mala rada uporablja oba, tako da jaz imam naslednji mesec namen tudi kar oba kupiti. Seveda za eno primerno ceno – gnezdece imam nagledano za 40,00 EUR, za gugalnik pa še ne vem, ali ga bom kupila rabljenega ali novega. Svakinja je kupila odlično ohranjenega rabljenega za 40,00 EUR, pa mala ima res mir v njem. 🙂

Svakinja, ki ima dvomesečno dojenčico, pravi, da sta gnezdece in gugalnik super. Mala rada uporablja oba, tako da jaz imam naslednji mesec namen tudi kar oba kupiti. Seveda za eno primerno ceno – gnezdece imam nagledano za 40,00 EUR, za gugalnik pa še ne vem, ali ga bom kupila rabljenega ali novega. Svakinja je kupila odlično ohranjenega rabljenega za 40,00 EUR, pa mala ima res mir v njem. 🙂

Pozdravljene 🙂

To kar opisuješ Ana je vse normalno…mene še danes vse napenja in črviči…ni kaj nosečnost je ena velika sprememba za naše telo in je najbrž vse to normalno.
Tandan ti si pa že skoraj na ciljni črti…glede na to, da pričakuješ dvojčka je možno, da boš kaj prej rodila? so ti kaj rekli?
Jaz sem se odločila, da si nabavim gnezdece in sicer po pogovoru z znanko, ki je dejala, da ji je prišlo zelo prav. V posteljci je spal na začetku kar v gnezdecu in tudi, če ga je dala na sredino njune postelje je blo tudi fanj, da je bil v gnezdecu..tudi za ga prenašat iz prostora v prostor je baje praktičen….pa tudi cene niso ne vem kakšne…mislim, da ga dobiš že za 4o eur…
za gugalnik pa se nisem odločla, ker baje ni dobro za hrbtenico…ne vem…

Pozdravljene po dolgem casu. 🙂
Res se dolgo nisem oglasila, nisem vedla ali se zelim izpostaviti, pa saj je vseeno.. potrebovala sem cas.. naj vam povem, kar vam nazadnje nisem.. na nuhalni smo ugotovili, da nosim trojčke.. ja, tako je.. ena od celic se je kasneje delila in je bil res šok.. tako, da sem na bolniški od prvega dne nuhalne in je seveda rizična nosečnost. Do sedaj je vse super, pikci lepo napredujejo, jaz se pocutim super in smo ze dopolnili 20 tednov. Kmalu nas caka morfologija, ko bomo izvedli vse podrobnosti. Vas dokaj redno berem in sem vesela, da poteka vse po nacrtih 🙂 srečno vsem in dobrodosle vse nove članice 😉

OOOOO waw mačkica, kar trije otročki naenkrat!!! Ti si super mami!!! Se v redu počutiš? Kako je lepo slišati, da je s pikci vse OK!!!

Ja, počutje je super 🙂 sicer sem bila slabokrna, kar nisem niti sama opazila ampak se počutim, da bi lahko gore premikala (seveda mirujem in sploh ne dvigujem nicesar). Upam samo, da skupaj zdrzimo cimdlje in da bomo zdravi. Seveda isto zelim tudi vsem vam 😉

Joj ful dobro! Itak da boste zdravi, saj morate biti! Ja, naj čimdlje ostanejo pri tebi, da bodo močni in veliki. A je bil ful šok, ko si izvedela? 🙂

Mačkica!

Verjamem, da je šok, ampak…., čudovito! Vse čestitke in bodite vsi skupaj zdravi in srečni! Je že moralo tako biti. 😉

ja, šok je bil ogromen, še dobro, da je bil mož z mano, ker je najprej mislil, da se zaradi službenih obveznosti ne bo mogel pridržiti. Nato naju je čakala grozna odločitev, saj bi ponavadi reducirali enojajčna dvojčka, na kar pa nisva mogla prestati.. Dva dni sem samo jokala, ker preprosto ne veš ali bi dal najboljše pogoje enemu in greš “na ziher” ali dati možnost vsem trem in prevzeti možnosti tveganja za vse mogoče komplikacije.. tako sva sprejela odločitev, ki mi je omogočila, da sploh lahko diham in grem naprej s polno pozitivo in na najboljši možen razplet.

Mačkica, gotovo si se prav odločila, saj si se odločila po svoji vesti. Vse je z razlogom in ne dvomim, da bodo trije sončki zdravi 🙂

Waw mackica, kar trojno sreco bos imela!! Cestitke!!!in iz srca upam, da zdrzijo v trebuscku cim dlje in da bo vse tako kot mora bit!
Kar se pa bolniske tice, zase in za zdravje nasih pikic moramo najprej poskrbet!

Orhid, tudi jaz na wcju vedno preverim da ne bi bla slucajno kri.pomoje se do konca ne bom otresla tega obcutka. Enako je verjetno z otrosko opremo, takrat sele vidis da gre zares in bohnedej da gre po tem, ko se komi navadis da gre zares, kej narobe. Sicer sem imela tak obcutek tudi po tem, ko sva povedala ostalim, da pricakujeva, pa je se vedno vse ok. Malo prevec nas skrbi, ampak tudi to bomo dale cez. Zaenkrat sem si kupila samo blazino za spanje/dojenje in nekaj bodijev za gust. Naslednji nakup bo verjetno susilni stroj in potem sele posteljica, previjalna..

Midva si bova za opremljanje kar vzela nekaj casa. Gnezdece bom verjetno kupila, so ga pohvalili tudi na predavanju v babycentru. Seveda se da prezivet tudi brez, ampak je pa lazje, npr.da ga imas na kavcu, na obisk ga lahko neses in si brez skrbi. Za gugalnik pa se nisem odlocena ce ga sploh hocem imet. Za prve 3-6m navijam kar za obposteljno posteljico, kasneje pa svojo posteljico, vmes med nama ne bo spal(vsaj tak je plan). Kaksna so vasa mnenja?

Vceraj sem opazovala, ce se spet kaj ‘pretaka’ pa ni bilo nic, zgleda bo treba na brce se malo pocakat. Bom pa naslednji teden sla po dopplerja, sem se odlocila. Saj ga se vedno lahko prodam naprej. Orhid, jaz bi se na tvojem mestu enako odlocila, da bi sla vmes na samoplacnisku UZ. Zaenkrat sem imela sreco, da so mi na vsakem pregledu naredili UZ, sem se kar malo razvadila 🙂

Ve se kar vse poznate med sabo a kako?? :)))) vidim da katerakoli se javi, veste skoraj vsee o vsaki hehe. Ko vas tkole berem mi je pa to res všeč, da se vedno bodrite in spodbujate. Na še enen forumu, ko sem se mora vsaka posebej predstavit, pa še ko se predstavi se mora še petkrat, da si kaj zapomnimo haha :DD čestitke tudi z moje strani vsem!
Jaz sem bila za gugalnik mamaroo zelo zaa, samo ko sem gledala posnetke na yt se mi pa kar ne dopade več. Kaj pa vem. Zdi se mi da čudno leži notri (hrbtenica?)
Gnezdece pa se mi zdi uporabno. Samo ne vem pa kako tiste vijugice v gnetdecu vplivajo na hrbtenico in postavitev telesa? Nekje na tujih forumih berem, da ga ne priporočajo za razvoj hrbtenice. Kaj veste o tem? Sem pa sigurno za, da si kupim obvezno vabysence (tista napravica za zaznavanje dihanja) in pa tisto blazinico, ko ga položiš vmes, da se ne prevali na hrbet, če veste kaj mislim? 🙂
Tiste, ki nameravate kupiti doppler osebno priporočam raje unborn heart od angel sounda. Sem imela na razpolago oba, pa sem z unborn heart bolj zadovoljna ker lahko posnetke shraniš in tudi kaže ti utripe kot “ekg” valovne dolžine, šteje brce itd. Meni osebno boljša odločitev 🙂

Zelim-si, morda si še jaz premislim za gnezdece 🙂 Ja, meni se obposteljna posteljica tudi zdi fajn. Jaz bom sicer imela po vsej verjetnosti navadno v spalnici, v dnevni sobi pa košek. Imava pa tudi midva plan, da ne bi spal med nama, čeprav se bo šele takrat videlo, kaj bo najbolje 🙂 No, saj glede brc imamo prvorodke še čas… 😀

Kdaj ste začutile prve brce, tiste, ki jih že čutite?

Jetkarmak, saj imamo že kar zgodovino iz foruma IVF 2018, 2017 in nekatere še od prej, ko smo se bodrile in smo skoraj vsaka za drugo vedele kdaj ima postopek 🙂 Se mi kdaj zdi kot bi se osebno poznale 🙂 Ta forum je le češnja na tortici 🙂

Jetkarmak, vecina se nas pozna se iz foruma Ivf 🙂
Tudi jaz sem razmisljala o unborn heart. Edino kar me skrbi je to, da potem ne bi zaznala utripa in bi bila zaradi tega cisto panicna..
Sej gnezdece je prakticno isto, kot ce bi otrocka okrog zabarikadiral z brisackami. Vsaj meni se tako zdi.

Aja, ja vidim kot da bi se poznale že osebno in vse 😀 hehe. Lepo slišat, da si toliko pišete pa se podpirate in ohranjate stike 🙂 me pa veseli, da ste tudi mene sprejele za klepetek, čeprav nisem v postopkih. Hvala ;)!

Evo, jaz začenjam 15t. 🙂 še čisto malo, pa bomo že skoraj na polovici. Jaz še zdah ne dojemam da gre vse tako hitro. Tedni kar tečejoooo 🙂 hehe

A ma katera kaksne luste po kaksni hrani? Ali pa povečan apetit?
No, js se še vedno spopadam z slabostmi. Bolj so vztrajne kot jaz :/!!

Mogoče malce neumno vprašanje.. Ampak ali porodniška traja 12 mrsecev ali 9? Začne pa se dva meseca pred rokom?

Ne skrbi, z unborn heart jaz slišim srčk že od 9t naprej. Od 10t naprej pa vsakič. Tako da to te mislm da res ne rabi skrbeti :)))

Osebno se zal ne poznamo, ceprav se zdi da se 🙂 mogoce pa kdaj..
Meni ful pase sladko 🙂
Na porodnisko gres 1m pred rokom. Torej ce imas pdp marca, bos sla februarja.

Helllo 🙂

Oooo mačkica waaaw, to pa je novica 🙂 verjamem, da je bil na začetku šok, ampak če praviš, da se dobro počutiš sem prepričana, da bo vse ok 🙂 točno tako ti je namenjeno 🙂 bo pa zdej treba vse trojno nabavit…si si že kaj nakupila? pa malo večji avto 😉 malo se hecam.. Bosta imela s partnerjem/možem takoj polno hišo 🙂

Jaz sem prve nežne brcike začutila nekje po 17tednu..je blo pa full hecno, ker nisem vedela, če je to to 😉 vse to doživljam prvič, sedaj pa me kar pogosto brcka

Sama sem tudi razmišljala o tisti napravi, ki nadzoruje dihanje…čeprav mi je ena kolegica rekla, da se velikokrat vklopi brez razloga in da je brez veze imet, ker se vsakič full ustrašiš…ma me ni prepričala, mislim, da si ga raje nabavim in tudi če je kdaj lažen alarm bom sigurno bolj mirno spala 🙂 me, ki smo tolko pretrpele, da smo prišle do naših zakladkov malo drugače gledamo na vse skupaj in mislim, da je to čisto normalno…

Sej tudi jaz nisem mislila, da bo otroček vedno na sredini…sigurno na začetku bo večkrat, najbolj zaradi hranjena 🙂 pa sigurno ga bo lepo pocrkljat 🙂

Hvala prav vsaki za lepe in pozitivne besede 🙂
Avte ze gledava, ker lupinice drugace ne bodo sle not 🙂 vozicek za trojcke podarja Radenska 🙂 posteljice so mi ze 3 ponudili prijatelji/sorodniki, ki jih v decembru ne bodo potrebovali vec. Kupila sem nekaj cisto malih oblacilc, nekaj sem jih dobila. Pocasi je v izdelavi tudi sobica, vem da je hitro ampak je lazje ko se nekaj dogaja pa tudo sama zelim kaj pripraviti, sem pa ful vesela, da imam ob sebi cudovite ljudi, brez katerih nevem kako bi zmogla. 😉
Glede premikanja in brc sem jaz moje zacutila okoli 17. Tedna. Cutim jih pa od vceraj na danes bolj.
Sladko mi niti ne pase, obozujem zele kisle jabolke, stisnjen pomarančni sok, grozdje.. nasploh sadje, bolj je kislo boljse je hehe
Gnezdeca bom pa po porodu kupila tudi sama, ker ponoci ne bom vsakega posebej dvigovala celo noc, ampak jih bom kr z gnezdecem priblizala k sebi.
Tako, enkrat je treba zacet pripravljat hehe 😉

A so ti kaj povedali kdaj bi rodila? Ali pa statistično kdaj okrog pričakujejo? Ali ti to sprožiji porod ali čakajo da se samo začne? Na rok predvidevam da ne boš ravno hehe? 🙂
Maš napovedan CR?

Mačkica, zate je pa logično, da prej začneš gnezditi, ker boš imela veliko dela 🙂

Meni zelo paše sadje, meso, ki pa sem ga prej oboževala mi pa zdaj ne diši preveč.

Joj, jaz tudi upam kmalu na kakšne brcike 🙂

New Report

Close