Nosečke po IVF 2018
pozdravljene :)))
jaz bi prosila za nasvet izkušnjo..
Danes sem 7.dan po transferu ki sem ga imela 3.9 na 5 peti dan . Vstavljena je bila blastocista zelo lepo razvita po besedah dr.
ampak je en problem ,, 2-3 dan po prenosu so me nehale boleti dojke.. danes zjutraj sem se zato odločiila nardit test baby check in je bil negativen . Torej menite da sem prehitro nardila test glede na to da je danes 7.dan? Na trenutke imam rahle krče podobne menstrualnim ,. ni mi treba sploh poudarjat s kakim strahom hodim na wc…
Tudi jaz naredila 7 dan test (baby check) in je bla reeees bleda in rahla crtica, in je upanje takoj umrlo… Imela krce in vse znake da bo teCka.. Ni je bilo.. Cez dva dni sem nardila ClearBlue in je bil plusek, ki bo se samo nadaljnih 14 dni v trebuscku, potem se nam pa pridruzi s carskim rezom.
Drzim pesti zate, da bo cez 2 dni se pokazal plusek.
Draga Neucakana!
Seveda si test naredila prehitro. 🙂
Tudi to, da prsi nehajo boleti, ne pomeni nič. Mene so tudi nehale eno jutro po transferju, pa sem bila vseeno noseča. Potem me niso več bolele, le bolj polne so z nosečnostjo postale.
Moj nasvet: sprosti se, počni stvari, v katerih uživaš in skrbi za svoje telo, počivaj, veliko pij. Če je namenjeno, se bo zarodek itak prijel. Ni pa luštno, vem to, ko skozi pozorno kontroliraš izcedke…
Držim pesti, da bo uspelo!
Še to: jaz testov nosečnosti zavestno nisem delala po prenosu zarodkov, bi me to preveč obremenjevalo. Sem kar počakala vsakič na krvni test v bolnišnici. Je pa zanimivo to, da sem vedela, kdaj sem zanosila – že prej, brez testa. 🙂 Enostavno čutila sem v maternici nekaj – neko zatezanje, kot bi mi nekaj ležalo v njej. No, in krvni test je res potrdil te moje občutke kasneje…, he he. 😉
Dekleta, z izcedki pa se le ne obremenjujte preveč – ker so pogosti in ne pomenijo nujno katastrofe – še posebej, če so samo rumene in rjave barve in niso obilni ter nimajo neprijetnega vonja. Zdaj to vem, nekoč sem se tudi jaz z njimi preveč obremenjevala. 🙂
Tandan, lepo, da ti gre vse kot po maslu. Naj bo tako še naprej! Sama sem imela prejšnjič hudo preeklampsijo, ki je že prerasla v dodaten zaplet (sindrom HELLP), in edino zdravilo je bil takojšen porod. Tokrat je, vsaj za zdaj, vse ok (mere dvojčkov, izvidi krvi in vode, prav tako pritisk), nekaj strahu pa je vseeno prisotnega. Sploh tile dnevi, tik pred predlanskim dnevom D, so kar psihično obremenilni. Ampak prav zato imam poostrene kontrole in ni druge, kot da grem pogumno naprej, vse do končne zmage!
Neučakana, držim pesti. Ni še konec. Sedmi dan je bilo res prezgodaj za test. Počakaj vsaj do enajstega dne, še bolj zihr bo na 12. dan, najbolj pa seveda krvni test.
Minniebec, samo še dva tedna, bravo!
Neucakana, se predobro vem kako je, ko hodis s strahom na wc-vsakic ko cutis da se je kaj pocedilo in potem gledas papir, se stokrat obrises. Jaz sem se v 12t koncno znebila tega obcutka, potem pa se je pokazal tisti rjavi izcedek..take pač smo, da vse analiziramo do potankosti..
Glede testa-vseeno malo počakaj, preden boš delala naslednji test. Jaz sem se prav zadrževala. Doma sem ga naredila 2 dni pred krvnim testom-rahla črtica na firstsign, potem sem šla delat še CB, ki je pokazal +, naslednji dan sem pa naredila še digitalnega CB, ki sigurno ne laže 🙂 Probaj se še malo zadržat!
Drugače pa je mene tudi špikalo spodaj, kot bi se pripravljalo na m., pa je potem vseeno ni bilo! Tako, da upanje še vedno je! Držim pesti!!!
Neucakana, zal mi je. Srecno pri naslednjem transferju, pingoti so borci!🐧💪
Punce, na pregledu je bilo vse ok danes. Izcedek nic posebnega, gotovo zaradi SO, je pa pri pregledu videla da se se nisem spucala-je bilo se kar precej grudic od crinona!!! Sem pa potem na uz-ju videla svojo pikico, ki je migala in naj bi bilo vse ok!😍🤰
zaenkrat jih nisem imela(z izjemo včeraj, ko je bilo res hudo), šla sem počivat, ampak ni kaj dosti pomagalo, ker je sosed štemal in je ful ropotalo. Ja, super sosede imam. Potem ko je pa nehal sem pa kar hitro zaspala. Sicer mislim, da bi lahko tudi lekadol vzela, ampak če res ni nujno, se zdravil v nosečnosti ne bom posluževala.
Aress? Joj super potem imas zame info iz prve roke.
V katerem postopku ti je uspelo 🐧 ? Takoj po svezem ?
Jaz lahko grem kar z to M po 🐧 lahko pa pocakam do naslenje …
Ampak mene ful mika da bi sla kar zdaj , ker svojih M ciklusov nimam rednih brez dabrostona in se bojim da se bo vse samo nekam se bolj zavleklo…
Si imela vstavljenega blastocista?
Hvala za odgovore ❤️