Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost Nosečke po IVF 2018

Nosečke po IVF 2018

Menda so potrebe po nekaterih vitaminih in mineralih precej povisane v nosecnosti in teh v celoti tudi z zdravo prehrano ni mogoce dobiti v celoti. Zato sem uzivala in se uzivam mineralno-vitaminske tabletke za nosecnice poleg zdrave prehrane in kri imam v redu. Posebej uzivam tudi kalcij in magnezij zaradi krcev v nogah.

Katere vitamine pa si si kupila Flamingo? Premama, elevit, jamieson..? Meni bo ravno zmanjkalo teh ki naj bi jih jemala do 3m nosecnosti, jamieson prenatal. Razmisljam, da bi vzela kaksne ki imajo omega3, saj naj bi se potreba po tem povisala po 3m.

Jetkarmak, meni se je slabost umirila do 10t, je pa res da me pa zdaj kaksne vonjave kar na bruhanje silijo, se mi zdi da se mi je vonj bolj izostril. Pa vcasih mi je se vedno slabo ko si zobe umivam, ampak nic drasticnega.

Meni so v lekarni svetovali elevit – očitno je ta najbolj klasičen ali pa standarden. Ima tudi veliko vitaminov notri +omega 3 mislim da je tudi notri. Sem pa razmišljala, da bi še dodatno kupila kakšne vitamine v obliki omega 3. Predvsem zato, ker sem zasledila na internetu, da naj bi bil omega 3 pomemben pri razvojih možganov in srca. Včasih popijem še kakšno šumečo tableto kalcija, tako na nekaj dni.
Mogoče, da se je meni stanje zdaj v 11 tednu malce izboljšalo. Ni več tako hudega bruhanja in slabosti v hudi obliki. Še vedno pa je prisotno ja..
Zdaj bo nuhalna, potem pa se bo že odštevalo do morfologije v 21 tednu. Potem bomo že odštevale do 30 koliko manjka in evo, potem bo pa vsega konec.
Meni se zdi, da gre zelo hitro.. Dnevi kar tečejo, tedni tudi.. Ima še katera tak občutek, ali se vam bolj vleče? 🙂

Pri meni na nuhalni še ni videl spola…

Jaz jemljem Elebaby, ki imajo že dodane Omega3, pa pijem tudi kalcij, ker imam v prehrani zelo malo mleka (sem malo intolerantna na laktozo)…drugega pa nič, ker zdaj poleti imam veliko domačega sadja in zelenjave…Večji problem bo čez zimo se mi zdi…

Orhid, saj mislim da ima elevit tudi dodano omega 3, sam imam občutek da je bolje še kaj dodatno vzeti kar se tiče omega3, ker je to le bolj za razvoj srca in možganov. Pa tudi mislim da G priporočajo omega 3. Škodovat ne more, kakorkoli že 🙂
Na nuhalni se malokrat vidi spol. Sem že slišala od velikih, da se težko vidi, da so nadaljni pregledi bolj “ziher”
Pravijo, da če ti je slabo in bruhaš da je punčka. Če pa ni to tako izrazito pa fantek 😛

Ja, to se čisto strinjam, da ne more biti preveč Omega3.

Ej v bistvu niti nisem še toliko radovedna glede spola… Če to glede slabosti drži, potem bo fantek, ker mi ni skoraj nič bilo slabo… Mi je pa čisto vseeno, samo da bo zdrav otroček 🙂

Kdaj imaš pa ti nuhalno? 🙂

Boš potrdila potem če to drži hehe. Če bo fantek 🙂
Jaz mam nuhalno šele v 13t, torej čez slaba dva tedna. Se mi zdi kar pozno 🙂

Nisem želela reklame delati, pa vendar, če sprašuješ… 🙂 V začetku nosečnosti sem jemala Novalac kapsule za nosečnice, v tretjem trimesečju pa uživam Elebaby kapsule – mi je svakinja povedala, koliko se ji je po uživanju teh kapsul nivo železa dvignil v krvi. Po porodu je imela zelo lepo krvno sliko – železa pa toliko kot prej nikoli pred nosečnostjo. 🙂

Se spomnim, da so meni že na nuhalni, ko tega sploh nisem pričakovali, povedali, da bi jih čudilo, če bi bilo dete karkoli drugega kot fantek. 🙂 In na morfologiji kasneje so to potrdili. 🙂

Jetkarmak, nuhalno delajo od 12-14t, tako da imaš čist ok datum. Meni je rekla, da je verjetno punčka, bomo pa zihr vidl šele potem ko bo morfologija. Ponavadi se pri fantkih ne zmotijo, pri punčkah je pa druga zgodba. Bomo vidl 🙂 Sicer je pa vseeno, važno da je otroček zdrav. Komaj čakam torek, da mi povejo če je vse ok..

Jaz sem tudi razmišljala o Elebaby, ki je prav narejen za jemanje od 13t nosečnosti naprej. Je pa dokaj nov izdelek iz družine Elevit kakor sem zasledila, mislim da ima malo več vitaminov kot Elevit, oz.tiste, ki so bolj pomembni v drugi tretjini. Jaz sem tudi nekaj časa jemala Novalac, potem pa še Jamieson, predvsem zaradi visoke vsebnosti folne kisline, ki je zelo pomembna v prvih tednih. Bi pa tudi jaz morala malo premisliti o dodatnem kalciju, ker mleka skoraj nič ne pijem. Vmes jemljem šumeče magnezijeve tablete, mi pomagajo kadar imam krče.

Kako pa kaj spite, ali imate težave? Meni trebuh že malo nagaja, oz.nisem več tok komot in si moram nujno podložit spodaj majhno blazino, da mi je bolj udobno. Naslednji teden grem kupit to blazino za spanje, ki se jo kasneje lahko uporablja tudi pri dojenju.

Zelim-si, jaz sem si kupila blazino za spanje, zdaj jo imam 2 dni, pa mi ni najbolj udobna. Sem jo pa kupila v pikapolonici…

Za kalcij je pa meni rekla da ga moram nujno jemati, ker ne pijem mleka, prav tako pa tudi ne jem sira, skute, jougrtov…

Jaz imam za spat eno dodatno blazino, ki jo dam med noge 🙂 na trebuhu nisem pa nikoli spala, tudi prej ne.

Aha, potem pa le. Jaz jogurte kar jem.
Kakšno blazino si pa vzela, je bolj mehka ali trda? Polnjena s kroglicami ali bombažem?

Če ješ jogurte, potem načelom ni problema. Baje da si dojenček itak vzame dovolj kalcija (če ne drugače pa iz naših kosti in zob, zato je pa meni priporočila dodatek, da ne bi imela slabih zob itd.)..

Jaz sem si vzela tisto s kroglicami…mogoče bi bila z bombažem boljša…

Ja, baje so problemi z zobmi kar pogosti pri nosečnicah.
Jaz sem si ponesreči naročila tisto blazino za dojenje, ki je manjša in ni primerna za spanje na boku, ker je bolj trda-drži obliko, tako da jo bom zamenjala in kupila nekaj drugega. Verjetno bom šla pogledat v babycenter.

He he he, a veš, da spim pa še v redu. 🙂 Kljub velikemu trebuščku (28. teden). Pač tako malo na stran se vležem in nogo pokrčim, pa gre super. Sem prav presenečena.

Želim si, a ei prepričana, da si marčevka? 🙂 kako se ti pa lahko kar trebuščk že pozna? :/

Želim si, a ei prepričana, da si marčevka? 🙂 kako se ti pa lahko kar trebuščk že pozna? :/

Jetkarmak, jaz sem še en dober teden za zelim-si (imam 21.3. rok), pa razen nosečniških hlač nase spravim samo še dvoje, tako da tudi ne morem več kaj dosti skrivat 😀

New Report

Close