Nosečke po IVF 2018
Hvala, da ste delile z nami svoje mnenje, vem, so pa res tezke odlocitve to.. drugace pa ja kasen cudez je to in tezko je dojet, jaz si kar ogledujem slikco uz in jo gledam vsak dan, kot da bo kasna sprememba nova ze na njej haha, jaz tudi nosim dva, vsi naju strasijo kako bo to tezko, ampak jaz vem da mi to zmoremo 🙂 a ze kaj gledate vozicke? Ste ze pricele kaj s pripravljanjem? Eni so pri tem zgodnji drugi pozni.. jaz sem rekla da s stvarmi pocakam do morfologije, ampak kak vozicek bom pa tut verjetno sprobala ze prej, tako za primerjavo kako se vozijo. Upanje par dni za tabo se ti tudi jaz pridruzim na nuhalni 🙂 drzim pesti za vse, da bo nosecnost potrkala brezskrbno! Zelim vam lep dan 🙂
O mackica tebe tudi caka dvojna sreca! Ja vem meni tudi pametujejo pa jim odgovorim da enostavno manj kompliciras in je. Kar je res! Verjemi da ju bosta tok zrihtala da nebosta lacna in naga. Bosta pa malo bolj popacana pa kaj. Vsaj ves da uzivata. 😉
Zapomni si da ti je dano toliko kolikor zmores. In ti lahko za 2!
Drugace pa ja kar se gnezdenja tice…jaz imam po grobem ze kar vse 🙄
Pocasi sva zacela nabirat. Imela sva eno staro pojsteljico in sva jo prebarvala, drugo je sestra dala..vozicke sem spremljala rabljene. In mislim da ko ti je eden vsec nimas kej studerat ker ni lih tok moznosti kot za enega. Tako da ga ze imava. Oblekce dobivava sproti od kolegice. Ko njeni prerastejo mi jih da. Tako tudi ona nima problemov z skladiscenjem…
Mogoce res malo prezgodaj, samo jaz raje vsak mesec po malem kot pa potem vse naenkrat…
Jaz sem kupila dva bodija, tako malo za gušt. Kaj več si sploh ne upam, ker-kaj pa če ne bo vse ok? Si pa ful želim nakupovat, opremljat sobico.. Malo bolj edino razmišljam, da bi si kupila blazino za spat, kot prvi nosečniški nakup. Glede na to, da sem čisto na začetku, nosečniških oblačil še ne bom potrebovala tako hitro, no edin če se ful zredim hehe😉
Bolj kot se približuje UZ, bolj me je strah, da ne bo vse ok..še vedno imam prozorne izcedke, tako da vsak dan uporabljam dnevne vložke, ko grem na wc pa vedno upam, da ni pritekla kakšna kri..tam pa tko al tko skoz visim. Zdaj naj bi bila po izračunih v 6. tednu, kar je bil do zdaj zame vedno najbolj rizičen(3 ss), zato me je tudi malo bolj strah🙄
Zdaj naj bi se verjetno že videl srček na UZju? Ste ga ostale videle na potrditvenem UZju? 🤰💕
Sicer pa komaj čakam, da neham uporabljati Crinone🙄 Občasno mi je malo slabo, danes zjutraj pa se je slabost še malo povečala, upam, da ne bo tako vsak dan. Krči so tudi sem pa tja, ampak ne tako močni kot so bili na začetku. Sem pa večino časa kar utrujena.
Kako ste pa kaj ve s počutjem?😞
Pozdrav vsem….. čestitke vsem in hvala za spodbudne besede….. vesela sem, da je nabralo nekaj nosečk v tem forumu in ena še pride 😉, še letos 😁….
Zara tebi želim da bo CR šel kot more iti…. potem pa se le še mal javi in nam povej, kako je ko držiš štručko v roki, katera joka in te gleda…..
Ostalim želim enako, vse dobro, pazite nase in na svoje pikice…. pridem za vami, leto je mal čez polovico in še je čas 😍😍😍
Brave, that’s the spirit! Bodi lepo! 🙂
Upanje2, vso srečo na petkovi nuhalni!
Mackica, Tandan, itak, da bomo zmogle tudi z dvema. 🙂 Jaz bom za začetek vsem, ki bodo ponudili pomoč, rekla ja. A kaj skuham? Ja! A ju pridem čuvat za eno uro? Ja! A ti grem v trgovino? Ja! In tako kot si rekla, Tandan, sita in naga ne bosta, če bosta malo popackana, jima pa tudi ne bo hudega. 🙂
Mene malo skrbi samo to, da sva v zgornjem nadstropju bloka brez dvigala in bo kar težko nositi gor oba hkrati, sploh kasneje. Ampak tudi za to že iščem rešitve. Morda bom pa občasno, kdar bo vsega preveč, najela kakšno študentko, da mi ju pomaga nesti dol in potem še gor. Drugače bom pač imela hude mišice. 🙂 💪🏼
Kar se tiče oblekic, posteljic, ipd. sama zaenkrat nimam še nič, verjetno bom pri tem čisto zadnja med vami, ker bi rada, da mine ali pa se vsaj približa zame kritični 25. teden. Sem si pa marsikaj že nagledala, naredila seznam vsega, kar morava v naslednjih dveh mesecih preurediti v stanovanju, da bomo lahko vanj “stlačili” dve posteljici (dobesedno:), pa seznam prijateljev in sorodnikov, ki lahko kaj posodijo ali odstopijo. Voziček bo treba seveda kupiti, ker dvojčkov okrog naju ni, se pa tudi meni ideja z rabljenim zdi dobra in bova šla gotovo kakšnega pogledat, ko bo čas za to … Tako, da vseeno nekaj malega že migam. 🙂
Zelim-si, močno stiskam pesti, da tokrat preguraš kritični šesti teden in boš potem mirnejša!
Brave, tako je, me te pricakujemo se letos in drzimo pesti, da se nam cimprej pridruzis. 😉
Punce waw kolk dvojckov bo to 🙂 ja mene tut tole rihtanje nic ne skrbi, nisem komplicirasta oseba, hitr kaj pogruntam, da si stvari olajšam, tako da mislm da bo vse ok 🙂 ratalo nam bo 😉
Ja jz sicer tut nimam se nic, ker bom veliko stvari dobila, ampak bom se pocakala, ker imajo vsi se zelo majckene otrocke 🙂 kupila bom vozicek, seveda kako neutralno oblekco da bosta po mojem okusu, ko bomo dobili kasne obiske. Ostale malenkosti pa bom tut kupila bom mogla kak seznam preletet k ubistvu pomoje kr pozabis na kasno stvar 🙂 si pa zelim, da ko pride do poroda, da bi slo po naravni poti, ceprav so verjetno kar majhne moznosti. Mi je pa ze sedaj neverjetno kako cas bezi, se tut vam tko zdi? Tedni se kar obracajo in smo ze na velikosti limete 🙂 hehe lep dan vam zelim in srecno 🙂
Punce, zdravo,
z velikim veseljem se vam pridružujem tudi jaz. ETZ sem imela 4.7., včeraj pa sem na odvzemu krvi dobila pozitiven rezultat 🙂 UZ imam 7.8. in že komaj čakam, da vidim utrip, saj se mi bo šele takrat vse skupaj zdelo zares oprijemljivo. Ali ste se ve na nuhalno naročile že takoj po UZju na GK? Ali je dovolj zgodaj da pokličeš kakšen teden pred 12 tednom?
LP
Ohrid, dobrodošla!!! 🙂
Jaz sem se na nuhalno naročila po prvem pregledu pri svoji ginekologinji, ki sem ga imela na 9 tednov in 7/7. Naročila sem se v LJ porodnišnici in bila na vrsti na 12 tednov in 1/7, tako da pri njih neke posebne gužve ni in je bilo naročanje dva tedna prej čisto ok. Kako je drugod, pa žal ne vem.
Orhid, meni je pa ravno zjutraj pri umivanju zob 😀 Pa dokler nekaj malega ne pojem mi je malo, sej potem mine. Mi pa ne pašejo veliki obroki, moram jest po malo večkrat na dan.
A na nuhalno se moraš sam naročit? Sem mislila, da ti to dajo kar termin pri tvojem dr. Se bom potem mogoče tudi jaz kar po potrditvenem UZ, če bo vse ok..
A si je katera že kupila nosečniško blazino za spanje na boku? Me zanima kako se obnese in kje ste jo kupile? Vidim kar nekaj ponudbe na spletu, ampak so cene tud lahko zelo visoke.
Kaj pa modrčki, a so se vam že kaj povečale prsi? Mene so modrčki že začel mal tišat, pa sem šele na začetku. Koliko naj bi prsi zrastle v nosečnosti?
Zelim-si, hahaha, tudi jaz sem gledala te blazine ja 🙂 če jo kupiš mi sporoči, kako se obnese 🙂
Kaj če bo vse OK na potrditvenem – seveda bo, moramo biti pozitivne 🙂 vem pa, da te je strah, mene je tudi…
Modrčki pa tudi mene že tiščijo… pa hlače, kaj šele bo! V službi me pa že vsi čudno gledajo, ker non stop nekaj glodam (ampak same zdrave stvari – grški jogurt, oreščke), prej sem pa vedno enkrat na dan kaj nezdravega pojedla 😀
Hahaha, jz tud skoz jem🤣 na sreco je tak vreme da lahko vecino casa nosim oblekice, drugac pa raztegljive hlace😄 jesen bom pomoje mogla ze nove kupit😄 ja blazino si bom pomoje kmal kupila-ze tko ponavad spim, da mam kovter med nogami, zdej mi pa ful pase, ce imam oporo zraven trebuha..pa najbrz bo vedno huj😃
Ohrid dobrodosla!
Jaz sem se na nuhalno narocila po pregledu pri mojem gin. Sem pa tudi na nuhalni bila pri moji gin.
Gin ti doloci datum ki bi biu primeren in se v okviru tega datuma tudi narocis. Mislim da nebi smele imeti problema glede guzve. Jaz sem bila 2x. Prvic v 12/2 in je bilo se prekmalu ( mi je gin svetovala en teden kasneje pa se mi je mudilo it pogledat soncka). Tako da me je prenarocila na en teden kasneje. Placala enkrat.
Ja blazine imata pa razlicne. Pejta v kaksen bc ali pikapolonoco pogledat ker so razlicni materiali in trdote. Jaz sem vzela malo trso ker se itak se zmehca in pa ima na koncu trakce da jo bom povezala in uporabila za gnezdece
Z moderckom pa probajta pocakat ce se le da. Oz odvisno kok komplicirata. Meni je novi spet premajhen in eden tak da mi je prav stane 40e tako da ce bi ga vsak mesec menjala je mal huda. Ce pa imata manjsi kosarici potem pa le niso tako dragi. Aja do sedaj so se povecali za dve stevilki
Ja sem tudi jaz mislila da nebodo vec rasle pa te vsak mesec presenetijo 😉
Cuvajta svoj trebuscek!