Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Spolnost Kontracepcija Najstnica in menstruacija

Najstnica in menstruacija

Zivjo!
Stara sem 13 let visoka 170cm in tezka 46 kg…skrbi me ker imajo vse punce ki hodijo v 8.razred ze menstruacijo razen mene.bele izcedke imam na priblizno vsake 2-3 dni in o ze 3leta! Zelo me skrbi tudi to,da moji obe dojki nista mehki ampak ce ju stisnes zacutis “bunke” uglavnem nista mehki ter iz njiju prihajajo bele pikice v velikosti 1mm in ne rastejo mi ze 1leto cisto nic!PROSIM POMAGAJ!

Stara sem 14let prvo menstruacijo sem dobila pred enim letom, takrat sem jo imela tretji teden v mesecu, kasneje pa prvi teden v mesecu. Krvavitve niso bile ne mocne ne sibke, ampak sedaj smo ze 3. decembra in jaz se kar nisem dobila menstre. Nazadnje sem jo dobila 1. Novembra kot drugace ampak sedaj je ni? Imam pa ze vec let kar zelo povecan beli tok ali je to normalno? Je moznost da sem zanosila brez spolnih odnosov????

Star sem 15 let in imam menstruacijo zanima me ali so mi prsla že sedaj nehala rasti ker imam menstruacijo ali ne ? Imam zelo majhna in želimi imeti večja. Lahko prosim svetujete?

hey! stara sem 12 let ččez en mesec bom 13 a nimam menstruacije. že kakšno leto imama občasne bolečine v spodnjem delu trebuha a ni nobene sledi o menstruaciji. ali bi vedeli za kakšne bolečine gre oz. ali sploh gre za menstruacijo???

Ne skrbi, imaš še nekaj let časa. Če menstruacije ne bi bilo do 16. leta se oglasi pri zdravniku.

Matjaž

stara sem 17 let. menstruacijo sem dobila pri 13 letih, vendar je lani in letos nisem mela za pol leta. letos je že minilo pol leta in je še vedno nimam nazaj. a je kaj narobe? moti me sicer nič.

Oi !
Mene pa zanima če ye normalono da pri 18 letih se nimas menstruaciye ?

Pozdravljena, radovedna258!

Nekaj časa po prvi menstruaciji se menstrualni ciklus še ureja, a bi po 4 letih le pričakoval, da se bo bolj ali manj ustalil. Čeprav menstruacije trenutno ne potrebuješ (in je celo zelo priročno, da je nimaš, kajne?), pa bi kljub vsemu predlagal, da si izbereš ginekologa in se naročiš na pregled. Morda ti bo ginekolog po pregledu predpisal tablete za proženje menstruacije.

Pozdravljena, nusika99!

Pričakuje se, da prva menstruacija nastopi do 16. leta starosti, pri 18. letih bi jo gotovo morala imeti. Obišči ginekologa.

Matjaž

Stata sem 14 in hodim v 8 razred OŠ. Vse moje sošolke že imajo menstruacijo le jaz ne čeprav imam že več kot leto beli tok (ampak v zadnjih mesecih ga ni?!!).Prsi imam že kar velike , potim se kot nora in se že brijem. Vse našteto traja že pol leta.

Včasih me tudi močno zvija pod trebuhom in 1x je bil že mali izcedek zdaj pa 3 mesece nič.

Ali je kaj narobe???

Draga “ne vem kaj naj”!

Brez panike! Veš, nekatera dekleta hočejo izpasti odrasla, zato se rade “pohvalijo”, da že imajo menstruacijo čeprav je v resnici še nimajo. Tako je povsem možno, da v razredu nisi edina, ki je še nimaš. Pa tudi, če si edina. Menstruacija bo že še prišla, časa imaš še vsaj 2 leti.

Matjaž

Pozdravljeni!
Stara sem 15 let (julija bom 16) in nimam menstruacije. Beli tok imam ze skoraj leto in pol in prsi nimam velikih. Visoka sem prib. 16 cm, je pa res da sem kar suha (45kg). Zanima me samo ce je vse vredu, ker me malo skrbi…?

Zdravo!

Najbrž bo menstruacija kmalu prišla, če je ne bo do konca leta, se oglasi pri ginekologu. Visoka pa si že več kot 16 cm, kajne? Suhice dobijo menstruacijo kasneje.

Matjaž

Zdravo, imam 12 let in nimam se menstruacije. Zadnje dva dni pa opazam rjavkast madez na hlackah. Kaj je to? Je kaj resnega?

Rjavkast madež verjetno nakazuje prihod menstruacije, kar pa ne pomeni, da jo boš dobila iz danes na jutri. Lahko je nebo še nekaj mesecev, lahko pa jo dobiš prav kmalu. Da se cilkus uredu, lahko traja do par let, lahko pa ne bo reden nikoli.
Najbolje, da se pogovoriš s svojo mamo 🙂

heyyyyy

Stara sem 11 let in bojim se 1.menstruacije….kako naj povem mamici in kaj naj ji rečem,kako bo odreagirala?

Pozdravljena, zakaj pa se bojiš menstruacije? To je nekaj lepega, naravnega, ko iz deklice postaneš ženska. Zaradi menstruacije imaš posledično lahko otročka, ko boš odrasla. Le pogumno povej mamici, menstruacijo ima tudi ona, mogoče je bilo tudi njo strah in bo s tabo delila svoje izkušnje in nasvete. Lahko jo o tem povprašaš že sedaj, četudi menstruacije še nimaš, poveš svoje strahove glede tega in mamica te bo sigurno potolažila in še vesela bo, da si se obrnila nanjo v stiski.

Stara sem 12 let in prejsnji mesec sem dobila prvo menstruacijo druga pa mi ze 5 dni zamuja. Zadnje dni pa imam na spodnjih hlackah ogromno ampak res ogromno bele sluzi predvidevam da je to beli tok. Ali je to pokazatelj prihajajoce menstracije ali kaj drugega? Hvala

Ali je sramne dlake potrebno briti. Ce ja, na kaksen nacin?

Ali je sramne dlake potrebno briti Ce ja, na kaksen nacin?

Ali je sramne dlake potrebno briti Ce ja, na kaksen nacin?

New Report

Close