Najstnica in menstruacija
Mene pa zanima če s pogosto uporabo tamponov ne boli več ko ga daješ ven, saj me je pri prvi uporabi zelo peklo pa sem uporabila velikost mini koliko časa traja da neha peči. Zanima me tudi kako globoko mora iti tampon ker je mene bolelo ko sem ga pot iskala noter in še to samo do toliko da se ga ni več videli pa sem ga čutila pri sedenju. Pa še nekaj ta mesec sem dobila menstruacijo en teden prezgodaj. Imela sem najprej dva dni srednje močno krvavitev nato štiri dni nek rjav izcedek potem en ali dva dni nič nato pa normalno močna krvavitev za začetek menstruacije. Ali je s tem kaj narobe???
Hvala za odgovor. LP
Hoj,stara sem 10 let in sem ze kar porascena prsi imam kar velike za svoja leta imam59 kg in sem visoka163 cm mami je dobila menstro pri 13 bila je suha medtem ko jaz nisem mimogrede jemljem hormonske tablete saj imam probleme s ščitnico pubrteta se je pri meni zacela zgodaj ali naj pricakujem menstruaciijo kmalu . Cimprej prosim za odgovor hvala že za vnaprej
L.P.Gabadiguba
Pozdravljeni! Stara sem 15 let. Menstruacijo imam eno leto. Imam pa nekaj težav: sedaj se mi je že drugič zgodilo, da približno mesec po normalni nastopi le krvav izcedek, ki verjetno ni niti šibka menstruacija in traja do enega tedna(kri v izcedku je vidna le na wc papirju in ponavadi ne pride do spodnjic) Po treh tednih ali pa mogoče še manj pa se pojavi spet normalna. Vem , da so menstruacije v prvih dveh letih zelo neredne, a Vas kljub temu naprošam za mnenje, ker me skrbi da je kaj hudo narobe.
Nimam spolnih odnosov, ne uporabljam kontracepcijskih tablet.
Najlepša hvala za odgovor
@MMAAA: Kam se vam mudi 🙂 Če že imate razvite sekundarne spolne znake (prsi, poraščenost), se lahko počaka tudi do 16 leta… Najverjetneje se bo pri vas pojavila že prej, javite takrat, če boste še zmeraj tako navdušena. Uživajte!
@pikica12354: Če vam bo menstruacija izostala več kot 3 mesece obiščite ginekologa. Ponavadi so menstruacije prvi 2 leti neredne, ker telo še dozoreva. Če ste imela spolne odnose, naredite še test za nosečnost.
dober dan upam da se kdu tu bere 🙂
jaz sem stara 16 menstruacijo imam ze lepe 3 leta in prvo leto ni bilo hudo a vendar zdaj enostavno me boli ze en teden prej in takoj vem d ajo bom dobila …ko jo imam komaj hodim..medenica boli…krvavim mocno menjam na vsako uro (to samo 3 dni menjam tako potem 4,5,6 dan pa normalno kot vsaka zenska naj bi menjala) vendar imam vrtoglavico boli me vae komaj premikam slabo mi je in seveda jemljem tablete vendat te redko kdaj pomagajo … kaksen nasvet kako to menstruacijo lako umirim da ne bo tako mocna?
hojla!
sem redno aktivna (6-krat na teden po vsaj 2 uri na dan) 13. letnica in me zanima ali imajo športnice res malo pozneje menstruacijo?
ali je res da redna športna aktivnost opočasnjuje rast prsi in razvijanje?
izcedek imam že kar dolgo in občasno v njem opazim kakšne rdeče pikice..ali je to kakšen preznak menstruacije?
že v naprej se zahvaljujem za vaš odgovor;) L.P.
Zivjo imam 12 let,nimam se menstruacije imam pa nekaj vprasanj
1. Z ogledalom sem opazovala noznico. V njej sem videla neko belo tekocino in ker nisem vedela kaj to je sem jo odstranila z vatirano palcko. Tekocina se je vlekla kot nitka. Kaj je to in ali je narobe, da sem jo odstranila?
2. Imam se eno vprasanje, ki mogoce ni ravno povezano s to temo ampak me res zanima. Ali je sramne dlake potrebno obriti?
Zivjo imam 12 let,nimam se menstruacije imam pa nekaj vprasanj
1. Z ogledalom sem opazovala noznico. V njej sem videla neko belo tekocino in ker nisem vedela kaj to je sem jo odstranila z vatirano palcko. Tekocina se je vlekla kot nitka. Kaj je to in ali je narobe, da sem jo odstranila?
2. Imam se eno vprasanje, ki mogoce ni ravno povezano s to temo ampak me res zanima. Ali je sramne dlake potrebno obriti?
Tekočina, ki si jo opazila v nožnici, je normalen izloček, ki ga ni potrebno niti priporočljivo odstranjevati s kakšnim tuširanjem nožnice ali kaj podobnega. Dokler ne srbi, peče ali povzroča kakšnih drugih težav, je vse v redu.
Glede sramnih dlak pa – poskrbi za higieno, glede britja pa po želji, nekatere pustijo vse tako, kot je, nekatere se brijejo.
Lep pozdrav,
Polona Podnar, dr.med., spec. gin. in porod.