Najstnica in menstruacija
Žiujo
Imam eno vprašanje in sicer punca je imela konec menstruacije 14.2. midva sva naslednji dan 15.2 imela spolni odnos. Danes 17.2 je pa opazila izcedek iz njene nožnice pravi da je rozaste barve in ko gre na wc jo na koncu zelo boli ?? Mogoče kdo ve kaj je to…. je kako možnost da gre za nosečnost?
HEY ! stara sem 14 kmal bom 15.zanima me zaka še nimam menstruaciye.VELIKOST:160cm TEŽA:52kg .beli tok že 1 leto(vedno močneyši).poraščenost:ok.RAST PRSI:rasteyo,vendar počasiMama ye dobila menarho pri 12 -ih letih.Imam pa tudi sestro ki ye pravtako menarho dobila pri 12-ih letih. Sem že cisto obupana,say me vse sošolke zafrkavayo ker se nimam menstruaciye.Zanima me še kakšni znaki so pred menstruaciyo? HVALA ZA ODGOVORE !
Glede na to, da se vam razvijajo sekundarni spolni znaki pomeni, da do prebujanja hormonov že prihaja. Če pa menstruacije ne bo do 16. leta obiščite zdravnika. Znanilec menstruacije je bovečan beli tok in lahko blage bolečine v spodnjem delu trebuha. Na zbadanje se ne ozirajte, ampak raje uživajte v času, ko nimate skrbi z vsakomesečno krvavitvijo.
vceraj sem zjutraj opazila rjav madez podoben belemu toku ampak rjav.( tok imam ze 2 leti) ko sem odsla na stranisce popoldan sem na wc papirju opazila nekaj kapljic krvi. potem pa zvecer nic vec krvi samo spet mali rjav “sluzast” flek.
Ali je bila to mens.? In ce je bila, kako naj to povem mami ker me je malo sram.
Najverjetneje je. Poveste ji lahko isto kot ste napisala meni. Ne rabite upporabiti besede menstruacija, lahko ji omenite samo, da imate rjav, krvavkast izcedek… Mislim, da bo razumela. Ne rabite se ničesar sramovati, saj je to nekaj najbolj naravnega na svetu. Tudi vaša mama jo najverjetneje ima vsak mesec.
Zivjo! Stara sem 13let vceraj sem dobila prvo menstruacijo. Opazila sem v soli ko sem sla na wc. Ko sem prisla domou sem se zelo slabo pocutila. Spodnji del trebuha me je zelo bolel in pa bilo mi je slabo. Malo sem si spocila in sem spala 2 uri. Ko sem vstala pa sem sla na wc in sem bruhala. Ali je to normalno???
Pozdravljeni! Jaz imam en problem.. Stara sem 14 let in imam menstuacijo 4 leta…Letos med počitnicami pa grem na Poljsko in tam bom dobila menstuacijo… In me zanima če lahko grem k zdravnici da mi napiše kake tablete pa prestavljanje menstruacije..Je to sploh možno dobit te tablete pri 14-h letiih?? ali kaj škodijo na hurmone?? … imam pa tudi že 2 leti redne migrene ki se pojavlajo 2 na mesec… POMAGAJTE PROSIM!…… Hvala že v naprej
Stara sem 14. 2 dni nazaj sem dobila 1. menstruacijo, 2. dan je bila pecej močna tamponov nisem upala uporabit ker se bojim da mi bo notri kri zaostala. Krvavitev he bila močna kar me je motilo na spodnjih hlačkah sem vedno imela mokro oz. na vložku ki je bil že tako jko sem bila pokoncu poln krvi. kaj naj da mi ne bi tako tekla tudi ko grem na wc sd moran 10x obrisat da kri zgine in koliko časa traja priblizno prva menstruacija.
hvala lp maja