Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Spolnost Kontracepcija Najstnica in menstruacija

Najstnica in menstruacija

Normalen razpon dolžine menstruacijskega ciklusa je med 21- 35 dni. Vse je v redu. Izgleda, da bodo vašu ciklusi pač kratki. Srečno

Zivjo
Menstruacijo imam redno ze kaksna 4 leta, brez izjem. Stara sem 17 let in imam v tem mesecu menstruacijo ze drugic, sepravi je moj cikel trajal 17 namesto 28 dni kot ponavadi. Kontracepcijskih tablet ne jem. Kaksni so vzroki za tak pojav?

Najverjetneje hormonski. Ste že bila pri ginekologu?

Ne se, imam pa redne spolne odnose z zascito, med menstruacijo pa je ne uporabljava. Ali je sedaj varno brez, ko ta krvavitev ni redna?

Svetujem vam, da obiščete ginekologa in da zaščito vedno uporabljate. Sem zoprna, ne? 🙂

POZDRAVLJENI!

STARA SEM 14 LET APRILA BOM 15 PA ŠE VEDNO NIMAM MENSTRUACIJE.ZELO ME SKRBI ALI JE TO OK KER IMAJO ŽE VSE SOŠOLKE. PROSIM DA MI KAJ KORISTNEGA NAPIŠETE, HVALA

Ali imate razvite že vse sekundarne spolne znake (prsi, poraščenost)?

@NUJNOODGOVOR: Vsekakor bi bilo pametno obiskati pediatra in ta vas bo najverjetneje napotil naprej do ginekologa.

Pozdravljene sem zelo zaskrbljena glede svoje menstruacije. Namreč sem stara 15 let in menarho sem dobila pri 14 res da je bila od začetka neredna ampa se je uredila. Od oktobra letos pa mi spet zamuja in ne vem kaj je narobe z mano.
P.s. nimam spolnih odnosov in ne uporabljam konceptrepcije.
Prosim pomagajte ker sem ubupana zaradi tega.

Prve 2-3 leta se ciklus še ureja in če nimate spolnih odnosov velikega razloga za skrb ni. Če vam pa menstruacija zamuja več kot 3 mesece, obiščite ginekologa.

Hojla! Mene pa nekaj zanima kako ves da si dobil menstruacijo? In ali je mogoče da bi bilo kaj drugega lahko ko menstruacija če ti teče kri?
Hvala za odgovor! Lp

Hojla! Mene pa nekaj zanima kako ves da si dobil menstruacijo? In ali je mogoče da bi bilo kaj drugega lahko ko menstruacija če ti teče kri?
Hvala za odgovor! Lp

Zdravo mene pa zanima če je kaj narobe da med menstruacijo imam v urino kri in ko lulam me malo peče a je to normalno? Aja stara sem 13 let in pol insem pred dvema dnevoma dobila menstruacijo samo čudi me da sem jo dobila ker nimam velikih prsi? Je to lahko kaj drugega kot menstruacija ali mi bodo prsi še zrastle?
Hvala za odgovore. Lp

@lovka: Če krvavitev ni posledica poškodbe ali nosečnost, gre najverjetneje z menstruacijo.
@zekulika: Urin je tudi med menstruacijo bister in ne krvav, lahko pa se ob odvajanju obarva z menstrualno krvjo na spolovilu. Seveda ja možno tudi, da imate hkrati z menstruacijo vnetje sečil.
Glede prsi pa, malo bodo še zrasle 🙂

se opravičujem ker spet sprašujem ampak kaj narediti če imam vnetje sečil? kakšni so znaki za to?
lp

Glavni znak je pekoča bolecina pri uriniranju. Vnetje pa se dokaže z laboratorijskim pregledom urina.

dober dan!
kakšni so znaki da si dobil menstruacijo?
kam vstaviti tampon?
od kod prihaja kri?
lep pozdrav!

Menstruacija je krvavitev iz maternice, ki se pojavlja enkrat mesečno. Do nje pride zaradi hormonskih sprememb v telesu, ki povzročijo odluščenje sluznice v maternici.
V škatlici tamponov so vedno zraven tudi navodila.

Hay.stara sem 12 in imam menstruacijo že od 11 leta amm pred 14 dnevi sem imela redno menstruacijo zdaj pa po 14 dnevih spet imam kaj to pomeni.

Hey!

Pri tvojih letih ne more biti nič resnega, gre za hormonska nihanja, saj se menstrualni ciklus še ureja. Morda gre za krvavitev med ovulacijo, taka krvavitev hitro mine. Zaenkrat ne rabiš skrbeti, če bi se take neredne krvavitve ponavljale vsak mesec in bi se zaradi tega slabo počutila, pa povej mamici.

Matjaž

New Report

Close