Najstnica in menstruacija
Pozdravljene sem zelo zaskrbljena glede svoje menstruacije. Namreč sem stara 15 let in menarho sem dobila pri 14 res da je bila od začetka neredna ampa se je uredila. Od oktobra letos pa mi spet zamuja in ne vem kaj je narobe z mano.
P.s. nimam spolnih odnosov in ne uporabljam konceptrepcije.
Prosim pomagajte ker sem ubupana zaradi tega.
Zdravo mene pa zanima če je kaj narobe da med menstruacijo imam v urino kri in ko lulam me malo peče a je to normalno? Aja stara sem 13 let in pol insem pred dvema dnevoma dobila menstruacijo samo čudi me da sem jo dobila ker nimam velikih prsi? Je to lahko kaj drugega kot menstruacija ali mi bodo prsi še zrastle?
Hvala za odgovore. Lp
@lovka: Če krvavitev ni posledica poškodbe ali nosečnost, gre najverjetneje z menstruacijo.
@zekulika: Urin je tudi med menstruacijo bister in ne krvav, lahko pa se ob odvajanju obarva z menstrualno krvjo na spolovilu. Seveda ja možno tudi, da imate hkrati z menstruacijo vnetje sečil.
Glede prsi pa, malo bodo še zrasle 🙂
Hey!
Pri tvojih letih ne more biti nič resnega, gre za hormonska nihanja, saj se menstrualni ciklus še ureja. Morda gre za krvavitev med ovulacijo, taka krvavitev hitro mine. Zaenkrat ne rabiš skrbeti, če bi se take neredne krvavitve ponavljale vsak mesec in bi se zaradi tega slabo počutila, pa povej mamici.
Matjaž