Najstnica in menstruacija
Neredne menstruacije so za prva leta kar značilne, vendar pa lahko na ciklus vpliva tudi stres (kot ste že sama ugotovila). Svetujem vam redno teleseno aktivnost in vaje za sproščanje. Dolgoročno je kronični stres vsekakor škodljiv tudi za druge organske sisteme vendar se mu pri današnjem načinu življenja zelo težko izognemo.
Srečno.
pozdravljeni!
imam menstruacijo ze 3 leta. vendar se se mi ni uravnala vcasih jo dobim prej vcasih pozneje in ce jo dobim prej jo imam zelo močno ce pa poznje pa skoraj nic je to normalno?? in kja naj neredim ker imam tako mocno sem pa športnica treniram jahanje in sem zelo aktivna in me to zelo moti ali naj uporabim tampon nisem pa se imela spolnega osnosa. hvala lp
Lulanje je verjetno roza zaradi menstruacije? Če pa je urin res krvav lahko gre za vnetje ali kamenček v sečilih. Poskusi ugotoviti ali je urin res krvav. Proti boleči menstruaciji ponavadi pomaga kakšen Ketonal ali Nalgesin. Če je bolečina premočna ali krvavitev prehuda poišči zdravniško pomoč. Enako,če je urin res krvav.
Mene pa zanima če je v redu da imam menstruacijo že 16. dan (prvih 8 dni je bila bolj rjave barve) imam jo pa od maja in ni še čisto redna (vmes med eno in drugo je bilo enkrat več kot mesec enkrat pa sem jo dobila že po dveh tednih, imam jo pa od 5 do 8 dni ). Bi bil potreben obisk zdravnika ali samo počakam da mine. Stara sem 13 let.
Zivjo. Zdaj sem stara 14 in lansko leto marca sem dobila prvo menstruacijo. Menstruacije so nekaj casa redne nato je nekaj mesecev ni, nazadnje sem 3 mesece imela redno menstruacijo , zdaj pa je nimam ze 40 dni. Se moj cikel sele ureja ali je s mano kaj narobe? Spolnih odnosov se nimam zato zanositev ni bila mogoca. Imam pa tudi bolecine in krce v spodnjem delu trebuha(pms) nato pa menstruacije ni. Hvala za odgovre:)