Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Spolnost Kontracepcija Najstnica in menstruacija

Najstnica in menstruacija

Neredne menstruacije so za prva leta kar značilne, vendar pa lahko na ciklus vpliva tudi stres (kot ste že sama ugotovila). Svetujem vam redno teleseno aktivnost in vaje za sproščanje. Dolgoročno je kronični stres vsekakor škodljiv tudi za druge organske sisteme vendar se mu pri današnjem načinu življenja zelo težko izognemo.
Srečno.

Stara sem 14, prvič sem dobila menstruacijo pri 12… imela sem jo samo 4x vsak mesec ampak potem se je ustavilo za 1 leto. Ali je kaj narobe z mano?

Traja približno 2 leti in več, da se cikel uredi. Ali ste vmes shujšala?

pozdravljeni!
imam menstruacijo ze 3 leta. vendar se se mi ni uravnala vcasih jo dobim prej vcasih pozneje in ce jo dobim prej jo imam zelo močno ce pa poznje pa skoraj nic je to normalno?? in kja naj neredim ker imam tako mocno sem pa športnica treniram jahanje in sem zelo aktivna in me to zelo moti ali naj uporabim tampon nisem pa se imela spolnega osnosa. hvala lp

Mogoče bi bila za vas idealno jemanje kontracepcijskih tabletk saj bi bile krvavitve ob njih točno na določen dan…

Mene pa skrbi nekaj drugega. stara sem 13 boli me trebuh, koščki krvi… ampak največji problem je, da lulam čisto roza… a je to v redu???

Lulanje je verjetno roza zaradi menstruacije? Če pa je urin res krvav lahko gre za vnetje ali kamenček v sečilih. Poskusi ugotoviti ali je urin res krvav. Proti boleči menstruaciji ponavadi pomaga kakšen Ketonal ali Nalgesin. Če je bolečina premočna ali krvavitev prehuda poišči zdravniško pomoč. Enako,če je urin res krvav.

Živjo!

Stara sem 13. Pribljižno 1-2 leti že imam beli tok in nisem še dobila prve menstruacije.
Kako dolgo traja beli tok preden dobiš menstruacijo (približno)?

LP

Želo težko je napovedati. Povorečna starist v SLO je okoli 12,5 let.

Dobila sem menstruacijo pri 11 letih in jutri gremo na pocitnice kaj naj naredim

Če uporabljaš vložke , boš do konca krvavutve morala počakati na obali, da mine (traja tam okoli 5 dni). Lahko pa začneš uporabljati tampone. Pogovori se z mamo. Drugače je za prestavitev menstruacije potrebno začeti s tabletami vsaj 3 dni prej. Pogumno 🙂

stara sem 11 let prsi si mi že začele rastit (čeprav imam še kar maihne) na prsih sem že tudi malo poraščena. Potim se tudi bol pogosto kot ponavadi ali ti pomeni da bom kmalu imela menstruacijo? hvala že unaprej

Srednja starost v Sloveniji, pri kateri dekleta dobivajo menstruacijo, je nekje 12.5 let. Točno za nobeno ne moremo povedati. Če vam rastejo prsi je to že dober znak, da se nekaj dogaja.

Jaz imam že tri dni bolečine v trebuhu. Imam tudi drisko. Stara sem komaj 13 let in večina sošolk ima že menstruacijo. Jaz je še nisem dobila ali slučajno to to pomeni da bom zdaj dobila(in boli me včasih malo mehur). Prehlajena nisem ali so to znaki da dobim menstruacijo?? Prosim odgovorite mi!!

Ne vem. Glede na to, da imate drisko, je bolj verjetno, da gre za kakšno črevesno okužbo. Menstruacija bo že še prišla.

Mene pa zanima če je v redu da imam menstruacijo že 16. dan (prvih 8 dni je bila bolj rjave barve) imam jo pa od maja in ni še čisto redna (vmes med eno in drugo je bilo enkrat več kot mesec enkrat pa sem jo dobila že po dveh tednih, imam jo pa od 5 do 8 dni ). Bi bil potreben obisk zdravnika ali samo počakam da mine. Stara sem 13 let.

Lahko traja vsaj 2 leti, da se ciklusi uredijo. To je normalno. Če vas zelo moti, obiščite ginekologa.

Zivjo. Zdaj sem stara 14 in lansko leto marca sem dobila prvo menstruacijo. Menstruacije so nekaj casa redne nato je nekaj mesecev ni, nazadnje sem 3 mesece imela redno menstruacijo , zdaj pa je nimam ze 40 dni. Se moj cikel sele ureja ali je s mano kaj narobe? Spolnih odnosov se nimam zato zanositev ni bila mogoca. Imam pa tudi bolecine in krce v spodnjem delu trebuha(pms) nato pa menstruacije ni. Hvala za odgovre:)

Cikel se vam še ureja vsaj prvi dve leti. Če niste noseči vam preostane samo čakati, da pride do krvavitve. Lahko da imate kakšno cisto, ki hormonsko zavira krvavitev.

Pozdravljene! Imam eno vprašanje stara sem 16 let menstruacijo imam že 2 leti.. zadnje par mesecev jo imam na 21 dni.. včasih sem jo imela na 28 din … mogoče katera ve če je to kaj narobe, moram k ginekologu??? Najlepša hvala za vaše odgovore! lp 😀

New Report

Close