Najdi forum

majhne prsi

Pozdravljeni,
Imam majhne prsi, po dvakratnem porodu pa so se dojke čisto sploščile, tako da mi je sedaj tudi najmanjši nedrček prevelik (problemov z dojenjem nisem imela). Zanima me ali so vsadki edina rešitev? Kaj pa hormonsko zdravljenje?

Draga Irena,

bojim se, da bodo res vsadki edina upoštevanja vredna rešitev. Po porodih se namreč tkivo v dojki spremeni iz pretežno žleznega v pretežno maščobnega, kar zmanjša čvrstost in tudi zrahlja nosilno vezivno zgradbo. Če vas to estetsko moti oziroma vam onemogoča ustrezno samopodobo in moti vaše spolno življenje, potem za začetek obiščite katerega od plastičnih kirurgov in si dajte obširno svetovati o vseh možnih zapletih in prednostih takega posega. Ne pozabite niti na kasnejše možnosti odstranitve in na možnosti detekcije raka na dojki, ki se odvisno od tehnike vstavljanja vsadka in vrste vsadka lahko razlikujejo.

Zahvaljujem se Vam za hiter in natančen odgovor. Najbrž nisem edina, katero ste razveselili s takojšnjim odgovorom na težavo. Vse naj, naj še v naprej in nasvidenje.

New Report

Close