Najdi forum

1963, tvoje ljubosumje ni bolestno, ampak normalno glede na tvoje okoliščine, kjer si partnerja dobila večkrat na laži.

Ampak nekaj drugega ne razumem, zakaj si potem s človekom, ki ti v obraz laže? Temelj zveze bi bilo naj zaupanje. Torej tukaj pomislim na pretirano navezanost in posledično popolno odvisnost od partnerja, strah pred zapuščenostjo, materialne koristi…

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Pa sta s tem moškim še vedno v zvezi?

Ljubosumneži samo pobirajo in pijejo vitalno energijo.So kot živi krvosesi.Ene vrste vampirizem.
Ljubosumje je bolezen in nima nobene podlage z ljubeznijo.
Oni,ki so ljubosumni rabijo žrtev,čeprav se sami delajo te žrtve.Posesivnost je pri njih najmočnejše orožje in to na vseh možnih življenjskih nivojih.
Od tega s kom se lahko družiš,kdo te lahko pokliče ali obišče,kaj si lahko oblešeč,mejk up,prijatelji,sodelavci………
Preverjanje telefonov,neta,oblek,perila.Samo vohunjenje.

Kako lahko človek z nekom zdrži,ne da bi telesno in duševno zbolel?Ni nobenega opravičila,da nekdo trpi in zraven govori,ja saj kaj čem,če je pa ljubosumen/ljubosumna!
Zaradi namišljenega ljubosumja je sigurno vzrok treba iskati.Terapevti so in jih je treba izkoristit,samo v glavi je treba tudi narediti premik,če ga ni, terapije ne pomagajo.

Ljubosumje je” žrtje “človeka.Iz teh morečih stanj se rodijo bolezni,v prvi vrsti rak.

Svoboda človeka,ne pomeni,da lahko delaš vse križem in počez.Pomeni pa,da imaš svojo hrbtenico.Postaviti se zase in ne dopustiti,da te ljubosumnež”zmelje”.

Dobro bi bilo,da bi se tisti,ki ste ljubosumni in to pretirano,zavedali,da na takšnem odnosu se vse v partnerstvu podira in ne gradi.Partner,ki vas morda zelo ljubi in se trudi okoli vas,enkrat omaga in vas zna celo zasovražiti.To pa zato,ker ne more dohajati tako bolnemu umu,kot je ljubosuje.Da,ljubosumje je huda oblika bolezni.Ne da se pri vseh pozdraviti,pri tistih,ki pa ,pa sami ne morejo potem verjeti,da so bili tako nemogoči.

V volji je moč!

Sinoči je eno lepo pevko in manekenko iz Srbije ubil njen fant, tudi maneken. Najprej njo, potem pa še sebe. Motiv – patološko ljubosumje. Tudi takšen je lahko konec, če se nekdo odloči, da si kriv nečesa, česar nisi kriv in se zraven odloči še, da je bolje, da te ni, kot pa da bi te delil s(sicer neobstoječim) drugim.

Če razumete srbski jezik, si preberite intervju Zorana Milivojevića na temo ljubosumja.

http://zena.blic.rs/Ljubav_i_seks/2609/Koliko_je_tanka_linija_izmedu_ljubavi_i_zlocina_iz_ljubomore

Pozdravljeni

Neki cajta me ni bilo na forumu.Služba pa take….Ja, sva skupaj.Res sem se totalno navezala na tega človeka. Kar se tiče njegovih laži,sem si nekak dopovedla (tako tudi on pravi) verjetno ima prav.Da mu ne morem dihat za ovratnik.Poskušam razumet,vendar bog ne daj ,da ga ujamem na laži.Potem pa nardim eno orng sceno pa je za neki cajta dobr.Problemi so še drugje ,ampak o tem kdaj drugič.Vsem ljubosumnim priporočam ,dajte se zadržat,če je možno.Ker čas itak prinese svoje.

lep pozdrav vsem na forumu

Živjo,

verjetno se me kdo spomni ko sem pisala, da sem imela težave z ljubosumnim fantom. Že pol leta je kar sem popolnom aprekinila stike, vse.

AMpak seveda se tukaj ne konča. Še vedno dobivam smse, elektronska sporočila, da sem mu vse, da me potrebuje, potem ko ne odpisujem, da sem …….. in ……………… da naj se pazim, da me sledi maščevanje. Ja zdaj resno razmišljam da bom zamenjala številko, ker me to močno psihično bremeni.

Nedolgo tega sem bila na nekem javnem mestu, trgovini, kjer je veliko barčkov, in ko sem odhajala v trgovino me je seveda nekdo potegnil za rokav, češ samo da me pozdravi. Povem vam da nisem vedela kaj se dogaja, zagrabila me je panika, nekdo ki mi grozi, se me dotika, me “kao” vljudno pozdravlja. Obrnila sem se in odšla naprej.

Vem, da se vedno lahko srečaš in vem da tega ne morem preprečiti, ampak kako me v vsej množici opazi in si drzne priti do mene, ko pa mi grozi????????????????????????

Čeprav sem ga od začetka, pred zmerjanjem in poniževanjem s kur… cipa… drekom………gnojem itd itd imela rada, mi je žal da sem ga kdaj spoznala, ker me ne pusti na miru.

Kdorkoli bo to bral, če se ti dogaja kaj podobnega, POJDI STRAN. TAKOJ!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ker očitno nekateri ljudje nimajo mere.

Nekomu sem morela povedati. Hvala ker obstajate, da si lahko olajšam dušo.

Jaz bi tovrstne grožnje prijavila na policijo. Eno je, ko ti nekdo stoka, da umira brez tebe in te ljubi, to jaz vedno vzamem v zakup. Pač, če z nekom si, če si prej z nekom delil vse, je fer, da pokažeš toliko razumevanja za to, da nekdo še ni prebolel in preboleva. Grožnje pa niso nekaj, kar je človek dolžan razumeti. Saj ne, da policija lahko kaj veliko naredi, ampak že samo dejstvo, da on ve, da si ga prijavila … Vem za enega moškega, ki je to počel vsem trem svojim bivšim punca. Prav grožnje je pisal. Grozil in zalezoval. V zadnjem primeru je dekle povedalo svojim staršem, so šli njeni starši k njegovim staršem in tam dejansko zagrozili s policijo, potem pa se je umiril. Tip je drugače čisti sadist, ko je on njej grozil s smrtjo, je bil pogumen, ko je prišla grožnja s policijo, ga je hitro minil pogum. In ti povem, če ga ta zdaj zapusti, bo vse isto počel. Pa to, ko omenjam starše, da ne boš mislila, da gre za najstnika, sploh ne. On ima čez trideset let.

Če se dejansko bojiš za svojo varnost, ukrepaj. To je tako in tako absurdno. Nekomu pisariš, da ga ljubiš, hkrati pa mu groziš z maščevanjem (v opisanem primeru je bila to smrt). Absurdno je, da ti norci verjamejo, da je to, kar oni čutijo, ljubezen. Da bi človek ubil nekoga, ki ga ljubi? Normalen človek nikogar ne bo ubil niti bo komu grozil s smrtjo.

Morda bo pa tokrat bolje. Zdaj, ko me je videl, bo morda dal mir.

Ne vem, res ne vem kaj sem naredila narobe, da sem si to zaslužila. Je pa smešno, kako se hitro vse obrne, da človek, ki si ga imel rad, postane tvoj strah.

Draga metulj 71!

Si se mogoče vprašala, kaj si sama počela in kaj še vedno počneš, da ima človek še vedno tak vpliv na tvoje življenje? Vsak ljubosumnež lahko “uspešno” nadzoruje samo nekoga, ki je sam dovolj čustveno šibek, da mu to dopusti. Za vsako mejo, ki si jo postavila, nisi bila prepričana in si jo prilagajala. Po vsem maltretiranju še vedno verjameš v pravljice: “Morda bo pa tokrat bolje. Zdaj, ko me je videl, bo morda dal mir.”

Nadlegovanje se da prijaviti mobilnemu operaterju. Grožnje se da prijavit policiji. Konkretnega pošiljatelja elektronske pošte se da blokirat oziroma nastaviti filter, ki avtomatsko briše sporočila. In v tej maniri naprej.

Verjamem, da te vzgoja doma ni opremila s primernim orožjem za obravnavo takih situacij, zato samo en nasvet, če hočeš pravilo: ko vidiš, da nekaj ne deluje, v tem ne vztrajaj, ampak najdi drugo pot. Če vidiš, da se človek ne drži mej, ki si jih postavila, moraš postaviti nove, močnejše, bolj drastične. Mogoče tudi prepošlji kakšno njegovo “prijazno” e-mail sporočilo komu, ki mu nekaj pomeni (staršem, prijateljem). Ker to se mora nehat.

Predvsem pa sama najdi pomoč, oporo. Ker vsako maltretiranje je možno samo do takrat, ko ga dopuščaš.

Draga Metulj,

sem šla čez to, zato sem verjetno še vedno samska…
Ko greš iz takšnega razmerja si tako močno želiš biti sam, brez kontrole.
Sočustvujem s tabo, ker vem, da ni lahko. Sama sem zelo močna punca in si nikoli ne bi mislila, da se mi kaj takšnega lahko zgodi, pa se mi je.

Trajalo je dolgo, da sem sploh upala povedati, ker me je bilo preveč sram.
Potem, ko enkrat sem, pa je bilo veliko lažje. Domači so mi bili v oporo in ugotovila sem, da me je ustrahoval dokler sem mu pustila. Ko sem zagrozila nazaj- pomagal mi je prijatelj, je bilo bolje, prvič se je ustrašil on.
Zato ti predlagam, da vprašaš za pomoč kakšnega prijatelja, ki se ga ne boji. Ponavadi so fantje, ki ustrahujejo ženske, reve in se bojijo pravih moških.

Glede tega pa, da ko te vidi, bo bolje- ne verjamem. Jaz sem se popolnoma izogibala več kot tri leta, pa me je po štirih letih videl in spet klical k meni domov.
Potem, ko te vidi spet privre vse na dan in zanj je spet vse na novo- spet ponovno preboleva. Zato ti svetujem, da se mu popolnoma izogibaš.
Številko pa zamenjaj čimprej- boš videla bolje bo. Ne iz strahu ne zamenjat številke, tako on misli, da te še vedno kontrolira.

Mikec, niso mi všeč tvoji “rugelj” komentarji. Zadeva je skrajno resna. To je bolezen in zato ni kriva Metulj. Pač je imela nesrečo, da ga je srečala.
Lahko pa iz prve roke povem, da kaj takšnega ne opaziš takoj po začetku zveze, to je nekaj kar raste v njemu in ga na koncu preraste- obseden je z odnosom, ne s tabo.

Želim ti srečo in bodi močna.

@samskaxxx
: Se popolnoma strinjam s tabo, je resna bolezen, je njegova stvar in ona ni nič kriva. Tukaj se ne razglablja o krivdi ampak o zavedanju in reakciji. Kakor je razvidno iz tvojega sporočila, so se pri tebi stvari spremenile šele, ko si se dejavno postavila zase. Kdaj se posameznik zave, kdaj postavi mejo, pa je odvisno od karakterja, se pravi vzgoje, in izkušenj.

In kar jaz svetujem je, postaviti se zase, odločno začrtati meje, najti oporo in pomoč. Predvsem pa prekiniti vse stike, tudi enosmerne (njegove maile, klice – blokada številke – , sms-e …). Na vsakega mobilnega operaterja lahko prijaviš nadlegovanje, operater to preveri (kakšni sms-i, s katere številke) in nadlegovalca opozori. Če se zadeve ponavljajo in postanejo nevzdržne, je možen tudi izklop številke. Elektronska pošta se da nadzorovati, filtrirati, navsezadnje pa tudi spraviti za morebitno prijavo groženj policiji. In šele potem, ko ustrahovalec naleti na močnejšo oviro (policijo, operaterja, “pravega moškega”), se zadeve normalizirajo.

Tudi jaz svetujem, da ne menjati številke iz strahu, ker tako on zmaga, številka pa se slej ko prej izve, če je interes; sporočilo mobilnega operaterja, naj preneha z nadlegovanjem, bo veliko večji šok in potencialna streznitev.

Ljubosumneži imajo/imamo ponavadi težave s samopodobo/nizko stopnjo samozavesti. To je razlog za pojav ljubosumja. Strah, negotovost ….

Vse to se da zdraviti ali samozdraviti. Seveda se moraš najprej soočiti z realnostjo, da si ljubosumen. Potem pa delati na tem, da si dvigneš svojo samozavest.
Naredite nekaj zase, počnite stvari, ki si jih želite, skratka zaposlite se in ne glejte stalno kaj počne partner. Če je res slab partner, potem bo sam odpadel od vas. Če je dober bo vesel, da se lahko druži z Vami, ki ste tako zanimivi in polni življenja.

Naj mi kdo razloži zakaj me ne spusti. Zakaj mi še vedno piše, nisem mu več kot pol leta odpisala nič.

Piše kako me pogreša, ljubi, vse nima smisla brez mene. Zakaj me ne spusti in si najde novo?

Saj nič, samo ne razumem kako piše da me ljubi, da me hoče nazaj, ko sem pa bila njegova, me je pa žalil, zmerjal, ponižval, itd. itd.

Nisem ga spodbujala, niti enkrat odpisala pa še dobim smsje. SAj menda se to enkrat neha, se bo naveličal mar ne?

metulj71 , zato ker te rabi za njegovo osebno patologijo, podobno kot gradita odnos sadist in mazohist, zato je tudi prav, da ne pristajaš na njegove igre in ga ignoriraš, ker bi te spet zlorabljal.

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

samskaxxx; jaz imam podobne probleme, zato sem si rekla, da te moram kontaktirat. S fantom sem se parkrat res grdo skregala in hotela sem narediti konec. Res je, da je ljubosumje do neke mere normalno, vendar to kar je on počel NI DOPUSTNO. Sama menim, da tudi sam ni čisto nedolžen …Ko sem ga hotela pustiti mi je začel groziti, izsiljevati (tudi z jokom), zaničevati itd. Na nek način sem se malo ustrašila po drugi strani pa mi tudi ne bi bilo čisto vseeno, ker ga imam rada (a očitno ne dovolj, da bi ostala z njim). Če se bo zadeva ponovila bo res treba nekja ukrenit.

Zanima me kako si ti v tvojem primeru bivšega fanta prijavila in kako se se je stvar odvijala (kako so odreagirali policisti in koliko so ti pri tem “pomagali”)?

Pri meni še vedno ni miru, vmes so bili celo klici domov. Jasno mu je bilo povedano naj preneha, če ne pač sledi prijava. Nekaj dni je bil res mir, ampak potem enako.

Razumem vse, ampak če se nekomu ne javim (pa ne ker bi bila bitch, ampak ker vem kaj vse je bilo in kako me je bolelo ko sem bila kur.. pras.. ker me je kdo ogovoril, sem oblekla krilo….. itd itd). Ignoriram, ne berem več mailov, smsov in zdaj resno razmišljam da menjam številko, ker sem vrjela da se to konča, da pač človek dojame, da neha pisati.

Ne vem, res ne razumem več.

Samo sprašujem ali se to kdaj neha. Pisanje in pisanje…………….. Saj vrjamem da ga boli (ali pa samo dobro laže), ampak ne javljam se mu, nič…………Pa še vedno piše.

Mene to psihično utruja, da prelaga name neko odgovornost, da če ne bom odpisala si bo našel novo. Daj si jo že, samo pusti me.

Živjo,
prosim ne se mu pustit. On si hrani svojo bolezen s tem.

Moje vprašanje je, zakaj si nisi spremenila telefonske številke. Mogoče moj prvi post ni bil razumljen prav. Napisala sem, da si zamenjaj številko, da se ga ne boj.

Verjemi, pustil te bo, le če te ne bo mogel več kontrolirati.
Mene je še po 4 letih klical domov, ko me je enkrat slučajno videl.

Its sick, belive me and you better get out of this!
Jaz te razumem, verjemi, ko se ga boš rešila, boš šele zaživela.

Hvala za tvojo pomoč samskaxxx. Res ne razumem zakaj člvoek to kar počne. Več kot pol leta nimaš stika, ker ga očitno nočeš, on še vedno piše da te bo zapustil, da do takrat in takrat imam šasno……………… ZAkaj ne neha? ZAKAJ?

Številko bom zamenjala, ker drugačne ne vem več.

Smešno mi je kakšen šleva je nekdo, da kljub temu da te več kot pol leta ni blizu njega, si še vedno kriv za vse njegove prejšnje in nove težave.

Zdaj mi je iskreno žal, da nisem poslušala vseh prijeteljev in ostalih, še najbolj pa sebe, ko me je užalil prvič in zmerjal. Takrat bi že mogla odditi. Pa sem se trudila, razumela, oprostila, pa se pustila poniževat, misleč da bo le videl da ga mam rada.

Če to kdo bere ki ima enake probleme, je najbolje odditi. Jaz mislim, da je to edina rešitev. Pa še to očitno ne, ker še vedno ni miru.

New Report

Close