Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Kreatinin

Kreatinin

Spoštovani g . doktor

Star sem 30 let in se obračam na vas z eno skrbjo. Namreč že kake tri leta ali pa tudi več (ne vem) imam nekoliko povišan kretainin v krvi (vrednost okrog 100). Vrednost je vedno konstantna iz leta v leto niha zelo malo navzgor spet navzdol.
Bil sem tudi na ultrazvoku ledvic in mi je bilo rečeno da je vse OK ter da naj veliko pijem najbolje navadno vodo. (prej sem pil absolutno premalo). Drugače se počutim dobro in nimam nobenih težav , predvsem pa z ledvicami nisem imel nikoli nekih težav. Prosim vas da mi odgovorite kaj je lahko vzrok tej povišani stopnji in ali povišani kreatinin pomeni vedno odpovedovanje ledvic. Predvsem me zanima kaj lahko to zadevo še poslabša (mislim prehrano in pitje).

Za odgovor se vam lepo zahvaljujem.

Spoštovani!

Zelo verejtno prav nič, saj je komaj kaj nad noramlo, zato si le vsakih nekaj let preverite kreatinin. Če bi bil okoli 150, potem bi bile kontrole smotrne vsako leto, če pa preko 300, potem bi bilo treba poleg ultrazvoka narediti še nekatere druge teste, ker bi to že kazalo na odpovedovanje ledvic.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close