Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Spolnost Kontracepcija Kontracepcijske tabletke in antibiotiki

Kontracepcijske tabletke in antibiotiki

Pozdravljeni!

Ospamox na vpliva na delovanje Yarine.

Matjaž

Pozdravljeni,
Zanima me, ali Lekadol plus c zmanjša kontraceptivni vpliv KT (kombiniranih)? V navodilih namreč piše naj se posvetujemo z zdravnikom ali farmacevtom…Vzela sem ga v prvem tednu jemanja KT (12 ur po 3. tabletki) in me sedaj skrbi da je zaščita okrnjena? Kako je s tem?

Lp.

Pozdravljeni!

Lahko ste brez skrbi.

Matjaž

Pozdravljeni!

Najprej sem zaradi vnetega mehurja dobila Primotren (ki sicer naj ne bi vplival na učinkovitost KT), nato pa takoj zatem še Ospamox zaradi vnetega grla (v navodilih piše, da lahko zmanjšajo učinkovitost KT), ki sem ga prenehala jemati en dan kasneje po zadnji KT. Sledil je teden brez tablet, sedaj pa sem danes vzela 6. KT iz pretisnega omota. Zanima me, ali še vedno potrebujem dodatno zaščito ker je bil vmes 7-dnevni premor ali sem že zaščitena?

Najlepša hvala za odgovor.

Pozdravljeni!

Ne potrebujete dodatne zaščite.

Matjaž

Pozdravljeni.
Jemljem KT Yarina, zaradi vnetja dlesni ob izraščanju modrostnega zoba pa sem dobila antibiotik Amoksiklav. Poleg tega enkrat ali dvakrat dnevno zaradi precejšnjih bolečin ob rasti zoba vzamem tudi Naklofen. Zanima me, če vse to vpliva na zaščito KT? Koliko razmaka naj bi bilo med jemanjem teh tablet?
Hvala

Pozdravljeni!

Zdravili na kontraceptivno zaščito ne vplivata. Predlagam nekaj ur zamika med KT in antibiotikom.

Matjaž

Pozdravljeni!
Od prejšnjega petka jemljem antibiotik Ospamox ker so zdravniku po 8-dnevni vročini ugotovili da imam angino. Sedaj antibiotike jemljem dvakrat na dan po navodilih (to je zdaj že 3 dni). Vendar pa imam problem. Danes sem tudi dobila menstruacijo, in začela naj bi jemati svoje prve kontracepcijske tablete Yasminelle, imam fanta s katerim imava redne spolne odnose in sedaj ne vem ali je sploh varno KT jemati skupaj z antibiotiki… In pa seveda, imava z fantom lahko vseeno odnose brez kondoma? V navodilih nič ne piše da bi antibiotiki zmanjšali možnost djelovanja KT ampak vseeno me zanima kaj vi pravite?

Pozdravljeni!

Kar začnite jemati KT, čeprav navodil za Ospamox niste dobro prečitali (praktična vsa navodila za antibiotike vsebujejo opozorila glede medsebojnega delovanja KT). Če obstaja možnost, da bi zaradi bolezni KT ne mogli jemati redno ali pa bi jih izbruhali, potem se dodatno zaščitite s kondomom. AB in KT vzemite z nekaj urnim zamikom.

Matjaž

Zdravo zanima me, ce zdravila za grlo, naprimer Septolete, SEPTABENE in podobno vplivajo na kontracepcijske tabletke Qlaira?
Hvala za odgovor

Zdravo!

Ne vpliva.

Matjaž

Jemljem antibiotik Hiconcil in kt Yarina ter me zanima če kaj vpliva na zaščito? Kako dolgo je potrebna dodatna zaščita?
Hvala za odgovor.

Ne vpliva.

Matjaž

Pozdravljeni,

ali antibiotik Primotren zmanjšuje učinek materničnega vložka Jaydess in ali potrebujem dodatno zaščito pri SO?

Pozdravljeni!

Ne vpliva.

Matjaž

Pozdravljeni,
jemljem zdravilo Arcoxia 90 mg (antirevmatik), pa me zanima ali ima kak oz. kolikšen je vpliv na KT Stedril-m?
Hvala!

Pozdravljeni!

Arcoxia ne vpliva na učinkovitost KT, poveča pa količino etinilestradiola v krvi za 40-50%. Zaradi povečane izpostavljenosti EE se lahko poveča pojavnost neželenih učinkov peroralnih kontraceptivov (npr. venske tromboembolije pri ženskah s tveganjem). Morebiti bi se glede tega posvetovali z ginekologom.

Matjaž

Ali antibiotik amoksiklav iznici tabletke belara? In po koliko dnevih je zascita spet ok?
Hvala in lp

Amoksiklav ne vpliva na Belaro.

Matjaž

Pozdravljeni.
Jemljem kt yasminell. Dobila sem vnetje mehura in mi je osebna zdravnica napisala antib.Primotren.
Zanima me ali antibiotik vpliva na kt. oz.zmanjša zaščito

New Report

Close