Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Spolnost Kontracepcija Kontracepcijske tabletke in antibiotiki

Kontracepcijske tabletke in antibiotiki

Ne vpliva, drugače bi bilo omenjeno v navodilih,

Pravkar sem dobila tablete Ospamox zaradi angine in v navodilih piše da zmanjšujejo delovanje kontracepcijskih tablet, jemljem pa Logest tablete na kaj moram biti pozorna?

Ne rabiti biti pozorni na nič posebnega, razen da redno jemljete tako AB kot KT, morebiti z razmakom nekaj ur. Navodilo je zastarelo.

Matjaž

Zaradi prehlajenega mehurja sem dobila tablete primotren in jih jemala 3 dni med tednom ko ne jemljem kt in ko naj bi se pojavila menstrucaija, jemljem yasminelle, menstruacijo sem dobila vendar je krvi zelo zelo malo, pred tem sem imela krče in občutki so enaki kot če bi imela normalno menstrucijo vendar ni toliko krvi, je to posledica antibiotikov? spolni odnos sem imela 2 dni pred jemanjem antibiotikov vendar ni prišlo do izliva v nožnico,sem lahko noseča?

Primotren ne vpliva na delovanje KT. Krvavitev je pač včasih manj močna, nič posebnega.

Matjaž

Živjo!
Sem uporabnica nuvaringa prvi mesec, prej sem uporabljala KT. V drugem tednu se mi je pojavilo vnetje mehurja in stbečica nožnice. Vzela sem samo eno tableto primotrena in kapsulo canasten. Obroček sem za približno 2uri vzela ven, nato zopet vstavila. V petek sem imela nezaščiten spolni odnos in izliv v nožnico. Zanima me ali sem s primotrenom kaj zmanjšala zanesljivost uporabe nuvaringa?
Hvala za odgovor in lep pozdrav!

Živjo!

Primotren ne vpliva na kontraceptivno zaščito.

Matjaž

Lp jaz pa jemlem kt yaz in sem imela vnet mehur in mi je dr napisal antibiotike macrodantin in pise da zmanjsajo delovanje kt in da naj uporabljam se zraven kondom…no zakljucila sem jih jemati ponedeljek 5.10. Z zadnjo tabletko yaz sem pa prenehala v sredo in zacela z novo v cetrtek .vceraj ( v soboto ) sem imela spolni odnos brez kondoma .a je moznost da sem zanosila?

Pozdravljeni!

Macrodantin ne zmanjšuje delovanja KT, navodila so zastarela.

Matjaž

Lp
Ali nalgesin in lekadol vplivata na delovanje kt yaz ?

Ne vplivata.

Matjaž

Pozdravljeni! Mene nekaj zanima. Na drogaart sem zasledila, da uzivanje speeda izniči delovanje kontracepcijskih tabletk. Ali je to res? Kaksna metodo kontracepcije priporocate za dekleta ki imajo probleme z prepovedanimi substancami? Ali speed prekine delovanje diafragme oz vstavljenega matericnega vlozka?

Pozdravljeni!

Seveda najprej predlagam s prenehanjem uživanja omenjenih substanc, a vem, da je to lahko povedati in mnogo težje uresničiti. Po meni znanih podatkih speed ne vpliva na delovanje KT, a se bom skušal še dodatno pozanimati. Diafragma je mehanska zaščita. Sam bi vam predlagal dvojno zaščito: hormonsko (KT) in mehansko (kondom).

Matjaž

Addendum: Prejel sem odgovor iz drogarta, takole pravijo:

Študij na to temo ne poznamo, zato tukaj ne znam podati konkretnih informacij. Je pa pri kombinaciji drog in drugih tablet/zdravil tako, da se nekatere stvari presnavljajo čez iste jetrne encime kot spid ali druge droge in se lahko zaradi povečane obremenitve tega encima, kontracepcijske tabletke ne presnovijo dobro, kar posledično pripelje do njihove neučinkovitosti.

Lepo pozdravljeni!

Mene pa zanima, ker sem dobila tabletke primotren (na12 ur 2 tabl.) jem tudi KT logest in zadnja KT je bila 9.11, vceraj 11.11 lih ko sem zacela tudi z M sem zacela tudi jest primoten in ker morem pojesti celo skatlico (10dni) do 20.11, me zanima ce lahko normalno nadaljujem z KT naprej na 8 dan z novo skatlico kot vedno (17.11)?

Hvala in LP!

Pozdravljeni!

Normalno nadaljujte z jeamanjem KT.

Matjaž

Cerazette in Doxy???

No problem.

Matjaž

Pozdravljeni!

Prejšnji teden v sredo sem dobila antibiotike Hiconcil, jemljem pa tudi KT Yaz. Ta četrtek pa sem imela nezaščiten spolni odnos, danes ponoči pa sem imela malo driske. Obe zdravili sem jemala redno. Ali je možno, da sem zanosila?

Pozdravljeni!

Hiconcil ne vpliva na delovanje Yaz.

Matjaž

Pozdravljeni!

Jemljem antibiotik Ospamox 1000mg in kt Yarina ter me zanima če kaj vpliva na zaščito? Ju lahko vzamem ob isti uri ali je potreben kak časovni razmak?

Hvala za odgovor in lep pozdrav

New Report

Close