Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Spolnost Kontracepcija Kontracepcijske tabletke in antibiotiki

Kontracepcijske tabletke in antibiotiki

Ne.

Pozdravljeni…v mesecu januarju sem pozabila vzeti tabletko (QLAIRA),vendar pred tem 7dni nisem imela spolnih odnosov in naslednjih 9dni sem uporabljala dodatno zascito,menstruacijo sem normalno dobila zato sem nadaljevala z nasledno skatlico tabletk in sem tabletke redno jemala…danes pa bi morala dobiti menstruacijo vendar je nisem,ampak vceraj sem imela krce in rjav izcedek,bila sem 100% da jo bom dobila,vendar danes je nisem dobila…zakaj?

Pri tabletkah je krvavitev praviloma blaga in manj boleča, kot običajna menstruacija. Tabletke Qlaira so prav za ženske, ki trpijo za močnimi menstruacijami, tako da ni nič nenavadnega, če krvavitev celo izostane.

Pozdravljeni. Zaradi vnetja mehurja sn dobla antibiotike Amoksiklav, jemljem pa tabletke Yaz. Antibiotike sn zacela jemat 10.3., spolni odnos sn imela 13.3., ovulirala bom pa šele jutri, torej 19.3.

Zanima me, kolikšna je možnost zanositve v najinem primeru.

Lp

Amoksiklav (kakor večina antibiotikov) ne vpliva na delovanje hormonske kontracepcije.
Ovulacije pa med jemanjem tabletk sploh NI. Na podlagi česa pa ste jo zračunali?

ali tobramicin vpliva na kt Belara?

Ne.

Ali antibiotik Zinnat vpliva na kt Yaz?

Ne. Svetujem vam še jemanje kapsul probiotikov, npr. Prolife, da vam antibiotik ne poruši črevesne flore.

Hvala za nasvet&odgovor 🙂

Pozdravljeni.
Mene pa zanima če lahko ob isti uri jem tabletke Yaz in antibiotik Ospamox ali mora biti vmes kakšna časovna razlika? Hvala in lep pozdrav

Najbolje je jemati ločeno, s 3 ure presledka.

Pozdravljeni, mene pa zanima ali amoksiklav vpliva na kt Daylette?

Ne.

najlepsa hvala za odgovor! zanima me še samo, vceraj sem prvic pricela z jemanjem tabletk s prvim dnevom menstruacije, ali sem zaščitena že po prvem dnevu?

sem se že pozanimala, takoj zacne veljat.

Mene pa zanima ce zdravilno oglje(carbo medicinalis) vpliva na tabletke Qlaira ? Ne jemljem ga redno, niti veckrat na dan ne, ceprav je to zdravilo predpisano 2-3x na dan, 7dni .. Sicer je omenjeno da naj bi zenska v casu jemanja tega zdravila uporabljala se dodatno zascito, ampak jaz tega zdravila ne uporabljam redno ne tolikokrat na dan.. ?

Zdravo,
Zanima me, če nalgesin kaj vpliva na zaščito pri jemanju KT yaz?
Hvala in lp

Ne.

Zanima me ali Daleron C vpliva na delovanje kontracepcijske tabletke Qlaira?

New Report

Close