Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Spolnost Kontracepcija Kontracepcijske tabletke in antibiotiki

Kontracepcijske tabletke in antibiotiki

Zaščiteni ste.

zdravo:)
jemljem KTYaz in zdaj moram jemati Lekadol zaradi bolečin v grlu. Ali je tukaj kaj posebnega glede razmika jemanja men KT in lekadolom? se zaščita zmanjša?

Hvaležna bi Vam bila za odgovor
lp:)

Ne, lahko jemljete.

stediril-m in letizen?

Lahko.

zoely + ospen 1000- ali sočasno jemanje (oboje ob 8-ih) vpliva na zanesljivost kt? Ali kljub jemanju Ospena, tabletke zoely preprečujejo nosečnost, ali se njihova učinkovitost zmanjša?

KT delujejo kljub antibiotiku.

Pozravljeni! Jemljem kontracepcijske tablete Daylette. Zanima me ali lahko vpliva na delovanje KT socasno jemanje antibiotika Ospen-1000.namrec v navodilih pise, da obstaja moznost vpliva na kontarcepcijske tablete.

Nima vpliva, tako da lahko jemljete oboje.

Pozdravljeni… zanima me ali antibiotiki amoksiklav manjšajo učinkovitost KT? Jemljem kt belara

Ne.

Pozdravljeni,
Zanima me glede na to da ste napisali da amoksiklav lahko vpliva na KT Yaz, kakšna je možnost zanositve, če imaš na prvi večer jemanja antibiotika nezaščiten spolni odnos, potem pa seveda z dodatno zaščito.
Hvala

Napisala sem, da Amoksiklav ne vpliva na delovanje KT.

Pozdravljeni!
zardi vnetja mehurja sem jemala primotren(2 dni)…zanima me če primotren vpliva na delovanje tabletk…že skooraj en teden imam rjav izcedwk,ki ga spremljajo krči,menstruacijo mom dobit komaj čez 5 dni. tabletke jemljem ze 2 leti,a je kakšna možnost da sem noseča? tabletke jemljem redno.

Primotren naj ne bi vplival na delovanje KT. Če se krvavitev ne bo pojavila, naredite test za nosečnost.

Zdravo!

Trenutno jemljem Oksazepam Belupo 10mg tablete, vendar ne vsakodnevno, približno enega na 4 dni. Zanima me, ali to zmanjšuje zaščito kontracepcijskih tablet Yarina, ki jih sicer jemljem redno?

Hvala za odgovor.

Ne zmanjšuje.

Pozdravljeni ! Zaradi vnetja bezgavk sem dobila antibiotik sumamed in jemljem kt yaz. Zanima mr, ali antibiotik vpliva na delovanje kt? Ce ja, koliko casa je potrebna dodatna zascita?

Sumamed naj ne bi vplival na delovanje KT.

Zdravo,
Ali antibiotik MacroBID vpliva na ucinkovitost kontracepcijskih tablet Yaz?

Hvala za odgovor ze vnaprej.

New Report

Close