Kontracepcijske tabletke in antibiotiki
Pozdravljeni!
Sedaj sem končala z prvim ciklusom jemanja tablet sporanox. ( en teden 2x na dan po 2 tableti)
Zanima me, če te tablete kaj zmanjšajo učinkovitost KT, jemljem Yasminelle. Kajti sedaj mi menstruacija zamuja prvič v dveh letih kar jih jemljem, za kar najdem edini vzrok v jemanju tablet sporanox. Bruhala nisem, prav tako nisem imela driske.
KT iz novega pretisnega omota sem začela jemati kljub temu da menstruacije nisem dobila.
Hvala za odgovor!
Menstruacija mi je zamujala 3 dni nato se je 4. dan (sobota) pojavila kri in hudi krči . Menstruacija je bila le ko sem šla na wc inn malo po tem. Isto naslednji dan potem pa 2 dni rjavkast izcedek. KT sem začela jemati v soboto Yasminelle. Test sem naredila včeraj(četrtek) in je bil negativen . Vseno me vsak dan tu in tam pika v spodnjem delu trebuha. Je kakšna možnost da sem noseča in ali moram obiskati ginekologa? Hvala 🙂
Uporabljam kontracepcijske tabletke Lindynette. Zaradi vnetja sinusov pa mi je splošni zdravnik predpisal še antibiotik Amoksiklav SOLVO. Vem, da se tabletkam zmanjša učinkovitost, če se ob njih uporablja še kakšno drugo zdravilo, npr. antibiotik. Torej, predvidevam, da je to za čas, ko antibiotik jem. Kaj pa potem, ko ga neham jemati? Ali je manjša učinkovitost tabletk tudi še nekaj časa po koncu jemanja antibiotika?