Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Spolnost Kontracepcija Kontracepcijske tabletke in antibiotiki

Kontracepcijske tabletke in antibiotiki

Spoštovani,
nitrofurantoin ne vpliva na presnovo in delovanje kontracepcijskih tabletk, razen če ob tem bruhate ali imate drisko.
Naslednji pretisni omot bo tako prav tako učinkovit.
Lep pozdrav

Spoštovani!

Ima antibiotik Fromilid 500mg (klaritromicin) vpliv na kontracepcijske tabletke Yaz? V njihovih navodilih namreč ni nobene omembe kako je s sočasnim jemanjem kontracepcijskih tabletk…
Hvala za odgovor in lep pozdrav!

Pozdravljena!

Fromilid nima vpliva na delovanje KT.

Matjaž

Pozdravljeni!

Sedaj sem končala z prvim ciklusom jemanja tablet sporanox. ( en teden 2x na dan po 2 tableti)
Zanima me, če te tablete kaj zmanjšajo učinkovitost KT, jemljem Yasminelle. Kajti sedaj mi menstruacija zamuja prvič v dveh letih kar jih jemljem, za kar najdem edini vzrok v jemanju tablet sporanox. Bruhala nisem, prav tako nisem imela driske.
KT iz novega pretisnega omota sem začela jemati kljub temu da menstruacije nisem dobila.

Hvala za odgovor!

Pozdravljena!

Sporanox nima vpliva na delovanje KT. Če vas skrbi morebitna nosečnost, naredite test.

Matjaž

ne skrbi me morebitna nosečnost, pač pa že sam izostanek menstruacije. Bi bilo morebiti bolje, da nebi začela z jemanjem KT iz novega pretisnega omota ampak da bi počakala na menstruacijo? Kajti krče imam tako kot ponavadi, le krvavitve ni od nikoder.

lp

Če niste noseči (nobena kontracepcija ni 100% zanesljiva), potem vas izostanek odtegnitvene krvavitve ne rabi skrbeti, saj ta ni obvezna. Pravilno je, da ste začeli z novim zavojčkom.

Matjaž

Pozdravljeni,
imajo tablete Claritine kaj vpliva na KT Stedril-m? V času alergij mi jih je zdravnica predpisala pa si jih ne upam jemat, da ne bo kakih vplivov na KT. Ali pač Claritine ne vplivajo na KT?
Hvala!

Pozdravljena, antihistaminiki ne vplivajo na delovanje KT.

Matjaž

Pozdravljeni.

Zanima me, če lekadol vpliva na učinkovitost KT?

Hvala

Ne

Ali antibiotik Sumamed(1tableta na 24ur) vpliva na delovanje kontracepcijske tabletke Yaz ?

Ne.

Menstruacija mi je zamujala 3 dni nato se je 4. dan (sobota) pojavila kri in hudi krči . Menstruacija je bila le ko sem šla na wc inn malo po tem. Isto naslednji dan potem pa 2 dni rjavkast izcedek. KT sem začela jemati v soboto Yasminelle. Test sem naredila včeraj(četrtek) in je bil negativen . Vseno me vsak dan tu in tam pika v spodnjem delu trebuha. Je kakšna možnost da sem noseča in ali moram obiskati ginekologa? Hvala 🙂

Ali ste s tabletkami začela prvič?

ja

Če vas skrbi lahko ponovite test za nosečnost. Špikanje spodaj je lahko posledica vnetja rodil ali sečil. Če se bo nadaljevalo in bo moteče mogoče res obiščite ginekologa.

Kako je z tabletami Amoksiklav in KT Yasminelle?

Ni vpliva.

Matjaž

Uporabljam kontracepcijske tabletke Lindynette. Zaradi vnetja sinusov pa mi je splošni zdravnik predpisal še antibiotik Amoksiklav SOLVO. Vem, da se tabletkam zmanjša učinkovitost, če se ob njih uporablja še kakšno drugo zdravilo, npr. antibiotik. Torej, predvidevam, da je to za čas, ko antibiotik jem. Kaj pa potem, ko ga neham jemati? Ali je manjša učinkovitost tabletk tudi še nekaj časa po koncu jemanja antibiotika?

New Report

Close