Kontracepcijske tablete Yasminelle
pozdravljeni!
Imam mogoče malo neobičajna vprašanja vendar me že dlje časa zanima ali je možnost napihnjenosti ob uporabi KT Yasminelle? ker v tednu brez KT sem veliko majn napihnjena kot v preostalih treh tednih ko jemljem KT.
Zanima pa me tudi ali je tabletke nujno treba jemati vsak dan ob isti uri in ali je treba klub redni uporabi KT imeti pri spolnem odnosu še kondom?
Lep pozdrav!
Že vnaprej hvala za odgovor!
Morda ste preobčutjivi na katero od sestavin tabletke( laktoza?) in bi vam bolj ustrezal vaginalni prstan ali obliž. Da, tabletke je treba jemati ob isti uri, od tega je odvisna zanesljivost zaščite, za redno jemanje se šteje jemanje z odstopanjem + ali- 3 ure od običajnega časa.
Živjo
kontracepcijske tabletke Yasminelle jemljem prvič. pred njimi še nisem imela nobenih drugih. kot piše v navodilih, sem jih začela jemati prvi dan krvavitve, ki pri meni traja do 5 (največ 6 dni).vendar sedaj krvavitev traja že 13. dan od prve zaužite tabletke. je to sploh normalno? naj preneham z jemanjem?
hvala za odgovor,
Lp
Zdravo,
že 3 mesece jemljem KT Yasminelle. Pred tem sem jemala Kt Qulaira in sem imela stalne težave z vmesnimi krvavitvami, saj mi hormonsko niso ustrezale. Pri Yasminellah tega ni bilo.
Vsa vesela, da z Yasminellami ne bom imela težav, sem začela jemati 4. zavojček. Okrog 15 tabletke pa se mi je tudi pri Yasminellah pojavila krvavitev. Ni bila sluzasta, ampak bolj kot ne navadna, razredčena kri. Ta krvavitev traja zdaj že nekako 5dni. Sprva je bilo krvi malce več, zdaj pa se pojavlja samo malce krvavo obarvan beli tok. Preden se mi je to zgodilo, sem resda imela večkrat spolni odnos kot običajno pri katerem sem uporabljala lubrikant,na naravni osnovi oz ne tako agresiven, saj sem na bolj agresivne prece občutljiva…Nisem uporabljala kondoma, vendar s fantom odnos vedno zaključiva pred njegovim izlivom vame.. Skratka, pojma nimam, kaj naj naredim. Ginekologinja pravi, da naj ne hodim na pregled, ker najbrž ni nič hujšega, meni pa je malce nelagodno, saj bi rada vsaj izvedela, kaj bi lahko bilo. Poleg krvavih izcedkov mogoče občasno čutim tudi srbečico v nožnici, kakšnih drugih simptomov pa ni…
Hvala za odgovor, Lp
Pozdravljeni,
pred enim tednom, na 1. dan ciklusa sem začela jemati tabletke Yasminelle. Čeprav v navodilih piše, da začnejo delovati takoj, sem sedaj malce skeptična, saj sem v tem tednu imela nezaščiten spolni odnos. Prvo tabletko sem vzela popoldan okrog 15. ure, ostale dneve pa okrog 23. ure, zato me še toliko bolj skrbi. Je vseeno kakšna možnost za zanositev?
Pozdravljeni!
Stara sm 19 let in že skoraj eno leto jemlem kontracepcijske tablete Yasminelle.Pojavila se mi je vmesna krvavitev, vendar imam še en tedn do konca jemanja tabletk. Ko sem začela jemati to škatlico tabletk sem prva dva dni še jemala coldrex zaradi prehlada. Zanimame vzrok pa tudi možnost nosečnosti zadnji spolni odnos sem imela približno 14 dni nazaj.
Hvala za odgovor.
Po preboleli virozi, se je lahko razvilo vnetje v nožnici in zato nepravilnost v izcedku. Obiščite vašega ginekologa, če bo izcedk prisoten tudi po menstruaciji in/ali boste čutili neprijetno srbenje ali pekoč občutek na spolovilu.Možnost nosečnosti pa je glede na navedbe lahko izključena.
Najbrž menstruacije ne boste dobili čez 10 dni ampak šele potem, ko boste porabili vseh 21 tabletk in imeli pavzo. Ker pa želite to menstruacijo prestaviti, je to čisto enostavno: Ne naredite pavze ampak takoj nadaljujte z uporabo tabletk iz naslednje tablice in porabite vse. Šele po tem boste imeli pavzo in menstruacijo. Morebiten pojav šibkega rjavega izcedka pred koncem druge tablice naj vas ne prestraši, le tabletke redno uporabljajte.
Pozdravljeni, že 5 let jemlem tabletke Lyndinette 20. Menstruacijo imam tako vedno redno, začne se na 3-4 dan po zadnji pojedeni tabletki in se konča na dan ko začnem jemati novo tablico. To se je pa sedaj malo spremenilo. Zredila sem se v zadnjem letu, tako da je moj ITM neprimeren, in imam menstruacijo pogosto tudi še na drugi dan jemanja nove tablice. Poleg tega imam teden pred menstruacijo, ter potem dan pred menstruacijo vedno občutek da imam ovulacijo. V jajčniku je topa ali pekoča bolečina, včasih me malo uščipne, vse pa tudi mine.
Bi morala nehati jemati tabletke? Vem, da sem pretežka in sem tudi na meji s kilogrami, na katero me je ginekologinja opozorila. Me pa skrbi to, da imam v jajčnikih bolečine (včasih levi, včasih desni), ter da zaradi teže tabletke ne naredijo dovolj zaščite.
Ko sem jih začela jemati, sem imela nekje 15 kg manj, zato takrat nisem imela teh težav. Vsaj spomnim se jih ne.
hvala za odgovor
valevale444: pozdravljeni! Zaščita deluje takoj že prvi mesec, če tabletke začnemo jemati prvi dan menstruacije.
Loly32: Če ste se zredili do te mere, da je vaš indeks telesne teže nad 30, uporaba kombiniranih tabletk ni priporočljiva. Lahko se odločite za kakšno drugo vrsto kontracepcije, možna je tudi ena vrsta tabletk( Cerazettte)priporočam temeljit posvet z vašo ginekologinjo. Kljub povečani teži tabletke še vedno nudijo zanesljivo zaščito. Spremenjene krvavitve in zbadanje v spodnjem delu trebuha pa ima lahko tudi druge vzroke ne nujno ginekološke.
pozdravljeni! tabletke yasminelle jemljem že približno 3 leta. s fantom sva imela spolni odns v času,ko nisem jemala tabletk,se pravi v času,ko se pojavi menstruacija,v tistem tednu.spolni odnos sva imela v nedeljo.v ponedeljek sem pa že pričela z novo tablico in sem tabletko vzela 10-12 ur po spolnem odnosu.če zdaj nadaljujem naprej z jemanjem tabletk normalno a bo vse vredu ni možnosti zanositve?skratka ali sem v času-tednu ko imam menstruacijo in ne jemljem tabletk zaščitena?
Terry: Spoštovana! zamuda do 12 ur ne vpliva na zanesljivost zaščite in lahko povsem normalno nadaljujete z uporabo tabletk po shemi.
Barbara91: spoštovana! Tableke vas ščitijo pred neželeno nosečnostjo tudi v času pavze, ko tabletk ne jemljete. Pogoj pa je, da ste predhodno tablico pravilno in redno porabili.