Kontracepcijske tablete Yasminelle
Takle nered pri uporabi tabletk je prav gotovo že privedel do tega, da ste začeli krvaveti. Zaščite tudi nimate, zato je nujna uporaba kondoma. Najbolje bo, da počakate na naslednjo redno menstruacijo in takrat s 1. dnem začnete znova uporabljati tabletke tako kot čisto na začetku. Preostanek tele tablice pa uporabite, ko boste želeli podaljšati ciklus in prestaviti katero od prihodnjih menstruacij.
Tudi jaz imam vprašanje glede tabletk Yasminelle – in sicer, jemljem jih zdaj 2 meseca (pred tem sem rodila, po 6.tednih imela pregled pri G, potem sem počakala do menstruacije in potem začela jemati KT). Se mi pa dogajajo vmesne krvavitve in sicer med vsakim jamanjem ploščice recimo 2krat po 3 dni. Nič enakomerno. Krvavitev sicer ni močna, a vendarle je. Skrbi me, da je kaj narobe, da je kaj ostalo od poroda, in me zanima ali je to normalno in po kolikem času naj bi se stvari uredile.
Hvala!
Pozdravljeni!
Že dobro leto jemljem kontracepcijske tabletke yasminelle. Po končani menstruaciji bi tabletko morala spet vzeti v soboto, a sem pozabila in jo vzela šele v nedeljo (po 7 dnevni pavzi-naredila sem 8dnevno). Po tem sva s fantom imela spolne odnose (brez kondoma). Nadaljne tabletke sem jemala redno. Ali je možnost zanositve velika?
Pozdravljeni.
Stara sem 16 let. Pred jemanjem KT sem imela že kakšne dve leti redno menstruacijo. KT Yasminelle sem začela jesti pred nekaj več kot dvema tednoma. Menstruacija je trajala normalno ,7 dni, vendar pa imam še vedno vsak dan majhne madeže krvi. Tabletke sem jemala normalno, vsaki dan ob isti uri.
Se bo to po nekaj mesecih uporabe tabletk prenehalo dogajati, ali je kaj narobe?
Hvala.
Pozdravljeni,
pri meni je situacija taka. Yasminelle jemljem že dva meseca, po končani 1. ploščici sem normalno dobila menstruacijo, ki je trajala cca.6 dni. V drugem mesecu sem dobila angino, zato sem jemala Sumamed (antibiotik, tablete – pakiranje s 3 velikimi tabletami). Ker sumamed ni pomagal, sem dobila še Klimicin. Ves čas jemanja antibiotikov sva s fantom imela spolne odnose, brez dodatne zaščite. V tretjem tednu jemanja tabletk, sem tabletko pozabila vzeti za 24 ur. Isti dan sva s fantom imela spolne odnose, ejakuliral je vame. Na ploščici je pisalo, da v primeru pozabljene tablete v 3. tednu lahko vzamem pozabljeno tableto in nadaljujem z uporabo, dokler ne dokončam ploščice, nato pa naj izpustim teden prekinitve (tistih 7 dni, ko naj bi prišla menstruacija) in začnem s 3.ploščico. Problem pa je, da sem pozabila spet vzeti eno tabletko, ker sem bila zmedena od vseh teh navodil. Menstruacije še vedno ni, dvomim da bo prišla, ker jemljem 3. ploščico. Kakšna je možnost,da sem noseča? Kaj svetujete, ali bi bilo bolje, da ta mesec preneham z uporabo Yasminelle in počakam menstruacijo ali naj raje nadaljujem in čez 14 dni naredim nosečniški test?
Hvala <3
Adrianna: nič ni narobe, samo normalno dogajanje na začetku uporabe tabletk, ki preneha najkasneje v šestih mesecih. nadaljujte z uporabo tabletk po shemi.
Bebicaaaa: ne prekinjajte uporabe tabletk, končajte 3. tablico in šele nato v pavzi dobite menstruacijo. šele v primeru izostanka krvavitve v pavzi, je smiselno narediti test na nosečnost. Po pavzi naprej nadaljujte stabletkami tako kot ste začeli, a bodite pozorni na čas in red pri jemanju.
Nepravilen izcedek je lahko znak vnetja nožnice, ki se lahko razvije po uporabi antibiotikov, lahko pa je zaradi možne ovulacije po pozabljeni tabletki, s tem pa je lahko povezana tudi bolečina v spodnjem delu trebuha. Vseeno počakajte na pavzo, da vidite kaj se bo zgodilo.
Krvavitev se v pavzi večinoma pojavlja 2-3. dan pavze, lahko pa se začenja na katerikoli dan v času pavze, vseeno kdaj. Pomembno je, da se krvavitev pojavi. Včasih se tudi zgodi, da krvavitve ni, a ne zaradi nosečnosti ampak zaradi zelo tanke sluznice, ki več ne zakrvavi. Ob odsotni krvavivi pa je vseeno dobro misliti tudi na nosečnost in jo izključiti s pomočjo testa.
Pozdravljeni,
stara sem 24, imam 56kg na 166cm višine in KT Yasminelle sem pričela jemati iz razloga – akne na obrazu. Ob jemanju pa sem se po 9 mesecih za 3-4kg zredila. Zanima me: Lahko prekinem z jemanjem KT npr. za obdobje dveh mesecev, da vidim, kakšen vpliv bo imelo na kožo, hkrati tudi na težo in če ne bo pozitivnih rezultatov, torej, da se akne vrnejo, jih lahko ponovno pričnem jemati po dveh – treh mesecih?
Hvala
pozdravljeni! jemljem konracepcijske tabletke yasminelle- prvo tableto iz ploščice sem vzela v četrtek, nato sem jih redno jemala do nedelje, v ponedeljek sem z tabletko zamudila 6 ur, v torek pa 14ur. v ponedeljek sem imela nezaščiten spolni odnos. ali potrebujem tableto za urgentno kontracepcijo? hvala za odgovor, lp
Capelj; Teža se vam je lahko povečala zaradi povečanega apetita, kar lahko pripišemo tabletkam. Ta sopojav je mogoč pri katerikoli kombinirani khormonski kontracepciji. Pazite na redno in pravilno prehrano ter ustrezno telesno aktivnost. tabletke pa za nekaj mesecev seveda lahko preneghate jemati, če tako želite.
Alaz: Da. Pri zamudi večji od 12 ur je potrebna ali urgentna kontracepcija ali uporaba kondoma en teden po zamujeni tabletki.
pozdravljeni!
KT yasminelle sem začela jemati pred enim mesecem. Porabila sem en zavojček in sedaj naj bi bil tretji dan menstruacije (7 dnevna pavza) . Jaz pa nevem, če je to menstruacija (imam iste bolečine v spodnjem delu trebuha, vendar videz ni isti pa tudi močna ni). Čisto je drugačna. Je občutek da je kri, samo je krvavitev zelo šibka. Ponavadi sem imela zelo močno krvavitev še posebno prve dni. Čez mesec med jemanjem tabletk sem imela redne spolne odnose brez dodatne zaščite in redno sem jemala KT yasminelle. Je kakšna možnost da sem zanosila? Ali je to samo zato ker tabletke jemljem prvič in je minil šele prvi mesec?
hvala za odgovor!
pozdrav!
sem tud uporabnica teh tablet. drugače pa me na splošno zanima….kako je z zaščito če si menstruacijo podaljšuješ….torej daljšaš cikel brez tablet….kr tako gledano….si ti lahko ppreestavljaš recimo 2 ali 5 ali pa 14 dni!
in pol ne vem kaj se zgodi z zaščito…kr v bisvtu telo ni navajeno na tak neurejen ritem (kr je ponavadi pač 21 tablet in je to to) ….vprašam tudi zato…ker v navodilih nič o tem ne piše, le da je nerodno če pozabiš v zadnjem tednu vzeti katero tabletko….kar se bi eventuelno lahko navezovalo tudi na podaljšjevalne dneve?? al kako je s tem?? si zaščiten dobro ali ne…kjub spontani odločitvo kolo dni menstruacijo preložiš ali ne ???
hvala za odgovor!