Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Spolnost Kontracepcija Kontracepcijske tablete Yasminelle

Kontracepcijske tablete Yasminelle

pozdravljeni!
stara sem 15 let. zanima me ce z uporabo KT se res zredis in da nimas tako mocne menstruacije?
hvala lp

Novejša tabletke nimajo vpliva na težo in količina krvavitve se večinoma zmanjša.

Pozdravljeni!
Kontracepcijske tablete sem jemala dolga leta, lani pa sem se odločila, da bom z jemanjem prenehala. Ker mi je ostalo še nekaj tablic KT, me zanima, če je mogoče, da bi si z njimi lahko prestavila menstruacijo. Namreč naslednji teden bi morala dobiti menstruacijo, jaz pa bi si jo rada prestavila za teden naprej. Je to mogoče, je to varno in kako bi morala začeti jemati te tabletke. Moje ginekologinje namreč ni trenutno, zato bi rada zvedela, če se da menstruacijo prestaviti tudi na tak način.
Hvala za odgovor

Maja

Uporabljate Yasminelle?

Spoštovani,

meni so KT, ki sem jih jemala kar nekaj let, povzročale precek stranskih učinkov, kot so:
pogosti glavoboli, občasne migrene,
zatekanje nog, občutek težkih in bolečih nog,
izpadanje in tanjšanje las,
rahle vrtoglavice, pokanje kapilar po nogah,
zastajanje vode v telesu in pojav celulita,
močno bitje srca,
najhujša je bila kronična utrujenost in pomanjkanje energije.

Seveda, bi bilo lahko karkoli tudi posledica česa drugega, če ne bi težave izzvenele po prenehanju
jemanja KT pred 3 meseci. Stranski učinki se niso pojavili takoj, temveč šele po približno 5 letih. Je možno vse to povezati s KT? Kakšno zaščito potem priporočate? Ali je potem moje telo zelo občutljivo na vse spremembe?

Sedaj pa opažam zelo hudo izpadanje las in maščenje lasišča, ter pojav aken in mozoljev po hrbtu in čelu. Zanima me, če so navedene stvari lahko posledica prenehanja jemanja KT (nekaj je že pisalo o tem) in če se stanje normalizira in v kolikšnem času? Skrbijo me predvsem lasje, ki so resnično postali ubogi, v zvezi z lasmi me tlačijo more.

Hvala za odgovor, Obupana.

Pozdravljeni,

ker so pred kratkim prenehali z izdajo tabletk Cilest sem pričela z jemanjem kontracepcije Jasminell, mislim da jih jemljem že pol leta. Občutim pogosto slabost, takrat se mi tudi zmanjša apetit (vendar hrano nadoknadim in jem tudi veliko ter ne gledam na kalorije), vrtoglavico, v enem letu sem tudi shujšala kljub redni prehrani za ca.7kg, ponavadi sem se gibala med 57 in 60 kg, višina 172cm. Opažam pa tudi menjanje razpoloženja, občasno dobim kar izbruh joka ali pa postanem nestrpna, živčna, čez pol ure sem zopet normalna. Vsemu temu ne bi pripisovala večje pozornosti, dokler nisem na zdravniškem pregledu za pridobitev zdravniškega spričevala, ko sem čakala dlje časa v čakalnici doživela zopet čustveni izbruh jok, nestrpnost brez vzroka, mislila sem da bom padla skup, izvidi so bili zelo zelo dobri, od krvi dalje, razen kg so me zaskrbeli. Po razmisleku sem pomislila na kontracepcijske tabletke. A je to možno?Ima kdo podobne izkušnje?
Pred jemanjem kontracepc.tablet namreč nisem nikoli tako menjala razpoloženje, razen ko sem bila noseča sem se 1X ali 2X znala zjokati ob žalostnem prizoru…!

@manrina1: Mogoče pa so KT samo zabrisale to stanje. Torej mogoče bi imela te težave že prej, če ne bi jemala tabletk, kajti vse kar opisujete uspešno zatremo ravno s KT.

@bell: prenehajte z jemanjem KT in boste videla, če bodo težave izginile.

Kaj pa Primotren in Yasminelle?

Lahko.

Pozdravljeni!

Imam eno vprašanje. Kontracepcijske tabletke Yasminelle sem jemala 3 mesece, nato pa sva s fantom šla narazen in sem se odločila, da preneham z jemanjem tabletk. Prejšnji mesec sem imela normalno menstruacijo (takrat sem še jemala tabletke, nato pa sem nehala), ta mesec pa mi menstruacija zaostaja 4-5 dni, vendar nekaj dni preden bi mogla dobiti menstruacijo sem dobila znake menstruacije, močne krče, mozolje, na dotik občutljive prsi, tako kot po navadi . Zanima me, ali je to zaradi tabletk da mi menstruacija zaostaja in če je to, ali jo bom dobila ta mesec ali ne.

Hvala že v naprej 🙂

Ne vem zakaj vam menstruacija zamuja. Če obstaja možnost, da ste noseči, naredite test za nosečnost. Če je negativen, vam preostane čakanje.

Pozdravljeni,

tabletke Yasminelle jemljem že cca 4 leta. Pred kratkim pa sem začela jemati tudi antibiotik Azibiot (zaradi aken). Zanima me, če jemanje antibiotika vpliva na zaščito? Antibiotik vzamem zgolj 1x na teden. Če vpliva, koliko časa moram uporabljati dodatno zaščito (oz kdaj ni več vpliva) ?

Hvala za odgovor.

Lahko jemljete istočasno, ker Azabiot nima vpliva na KT.

pozdravljeni!

mene pa neki zanima stara sem 17 let in jemlem KT Yasminelle že 9 mesecov. vedno jemlem redno in vse, tudi menstruacije so redne, zdej ta mesec pa je menstruacija rdečerjavkasto obarvana ali je možnost zanositve?

Odvisno kako redno ste jemali KT. Če ste bili vestni, je verjetnost zelo majhna. Če vas skrbi, naredite test za nosečnost.

Pozdravljeni.
stara sem 19 let in tabletke jemljem zadnjih 9 mesecev ( Yasminelle).
Včeraj bi morala končati z enim paketkom. Ker pa sem želela menstruacijo prestaviti, sem danes vzela novo tabletko iz naslednjega paketka. Zdaj pa so se mi načrti prekrižali ter menstruacije ne bi rada prestavila. Ali lahko kljub temu, da sem danes pojedla 22. tabletko, prekinem z jemanjem, imam 7-dnevni premor, v času katerega imam zaščitene odnose, ter nato nadaljujem z novim paketkom? Imam rezervno tabletko, ki bi jo v tem paketku porabila, namesto da bi vzela današnjo.
Hvala za hiter odgovor.

Lahko. Če ste tabletke redno jemala, v času premora ne rabite dodatne zaščite.

Pozdravljeni,
Yasminelle uporabljam 9 let in do sedaj nisem imela nikakršnih težav. Zadnjih 9 mesecev pa imam menstruacijo le 4 dni (včasih sem imela tudi do 7 dni). Ali je to še vedno OK? Pred mesecem dni sem pregledala delovanje ščitnice in je zmanjšano. Je lahko to vzrok? Imate mogoče informacijo kako gredo skupaj KT(Yasminelle) in ščitnični hormon (npr.:Tritace)? Preden sem začela z jemanjem KT sem imela neredno menstruacijo in jo z urorabo KT seveda uredila. V teh letnih sem iz najstniškega obdobja pridobila 8kg, saj sem bila včasih zelo drobna. Sedaj imam 55kg, 165cm. Menite, da bi po prenehanju KT imela dosti težav z vzpostavitvijo normalnega mesečnega menstrualnega ciklusa? Najlepša hvala za odgovor ter lep pozdrav!

Najprej naj vam povem (kot je na tem forumu že večkrat omenjano), da krvavitve ob menstruaciji niso normalne menstruacije, ampak so samo t.i. odtegnitvene krvavitve, do katerih pride zaradi prenehanja jemanja tabletk. Kot take nič ne povejo o vašem normalne ciklusu. Tako nam tudi krvavitev, ki traja samo 4 dni, ne pove kaj dosti.
Vsekakor vam svetujem, da uredite ščitnične hormone pri endokrinologu. Ko boste prenehala z jemanjem KT, je seveda možno, da boste ponovno imela težave z menstruacijskim ciklusom. Zdravilo Tritace vsebuje ramipril, ki je ACE inhibitor in ni ščitnični hormon. Tabletke za ščitnico pa lahko jemljete skupaj z KT.

New Report

Close