Kontracepcijske tablete Yasminelle
Živijo, prvič sem dobila tabletke Yasminelle in sem jo vzela na prvi dan menstruacije – vsaj mislila sem da bo menstruacija, vendar je ta ‘krvavitev’ oziroma bolj rjav izcedek, trajal le en dan. Vzela sem torej eno tabletko in naslednji dan še eno, v upanju da bom vseeno dobila ‘pravo’ menstruacijo. Sedaj ne vem kaj naj storim, ali naj nadaljujem z jemanjem tabletk do konca tablice, ali preneham in začnem jemati tabletke ponovno na prvi dan ‘prave menstruacije’?
Hvala za odgovor!
Najlepša hvala za hiter odgovor, upoštevala sem nasvet in nadaljevala z jemanjem tabletk. Rekli ste, da bo zaščita začela delovati po 7 dneh in sem malce skleptična. To torej pomeni, da če začneš z jemanjem tabletk na dan, ko nimaš menstruacije, in si kjub temu zaščiten (že) čez 7 dni? Torej sploh ne bi bilo razlike, če bi začela jemati tabletke recimo 3 dan menstruacije.. Se opravičujem zaradi dvomov, vendar si res ne želim tvegati. Lp
Pozdravljeni,
Pozabila sem vzeti 5. tabletko Yasminelle. 6. dan sem jo normalno vzela, danes (7. dan) pa šele ugotovila, da sem 5. pozabila, torej je še nisem vzela in je še v škatlici. Imam pa še to nesrečo, da sem imela nezaščiten spolni odnos (če govorim v časovni enoti talbetk) v dnevu 4. tabletke. Ali je smiselno danes vzeti dve hkrati (pozabljeno 5. in še današnjo 7.)? V primeru, če da ali če ne, koliko se mi spremeni datum naslednje mentruacije? Kakšne so možnosti zanositve in kaj sploh lahko naredim, da to preprečim? Me lahko še kakšna tableta v lekarni reši?
Naj poenostavim, če sem zakomplicirala:
sobota, 4. tabletka – vzela + spolni odnos
nedelja, 5. tabletka – pozabila
ponedeljek, 6. tabletka – sem jo vzela (samo 6. tabl.)
torek, 7. tabletka – še nisem vzela (bom ob 23h), se spomnila, da 5. tabl nism vzela
Kako naprej (vem, da je kondom nujen – naj vzamem danes 5. in 7.tabl. ali še kaj)?
Res ne vem, kako mi je uspelo pozabiti, nikoli si še nisem tako zakomplicirala stvari in upam, da se ne bo zakompliciralo še bolj, sploh ker gre za prvi teden, zato bi bila hvaležna za vaš nasvet.
Lep pozdrav!
Pozdravljeni!
Pred 2 mesecema sem začela jemati KT Yasminelle, jutri bo prvi dan 3. škatlice. Imam pa problem, ker me med spolnim odnosom zelo boli. Stara sem 18, partner 19 in imava spolne odnose že več kot 1 leto, pa me ni nikoli do sedaj še bolelo. Sem dovolj vlažna, kljub temu sva poskusila tudi z lubrikantom, pa ni pomagalo. Zanima me, ali je možno da so vzrok KT? Nimam namreč nobenih težav, boleči spolni odnosi pa trajajo približno zadnje 3 tedne. Prvi mesec nisem imela nobenih težav. Prebrala pa sem, da je možno, da imaš zaradi KT suho nožnico, sedaj pa ne vem ali je to pravi vzrok.
Hvala za odgovor, lp
Pozdravljeni!
Pred 2 mesecema sem začela jemati KT Yasminelle, jutri bo prvi dan 3. škatlice. Imam pa problem, ker me med spolnim odnosom zelo boli. Stara sem 18, partner 19 in imava spolne odnose že več kot 1 leto, pa me ni nikoli do sedaj še bolelo. Sem dovolj vlažna, kljub temu sva poskusila tudi z lubrikantom, pa ni pomagalo. Zanima me, ali je možno da so vzrok KT? Nimam namreč nobenih težav, boleči spolni odnosi pa trajajo približno zadnje 3 tedne. Prvi mesec nisem imela nobenih težav. Prebrala pa sem, da je možno, da imaš zaradi KT suho nožnico, sedaj pa ne vem ali je to pravi vzrok.
Hvala za odgovor, lp
živjo.
Že eno leto jemlem KT Yasminelle in imam vedno bolj šibke menstruacije, včasih le rjav izcedek, zanima me če je to normalno. Delala sem tudi teste nosečnosti pa so bili vedno negativni. Vem, da naj bi bile menstruacije šibkejše in manj boleče, ampak ali res tako zelo šibkejše? Sicer jemljem tudi tablete za delovanje ščitnice Euthyrox, ali je delovanje KT zaradi tega lahko oslabljeno?
LP in hvala za odgovor 🙂
Pozdravljeni!
10 mesecev sem jemala tabletke Yasminelle, a sem se zaradi stranskih učinkov odločila prenehati z jemanjem. V paketu imam še 3 tabletke. Zanima me, če moram paket tabletk pojesti do konca, tudi če jih potem ne nameravam več jemati? Namreč rada bi se jih čimprej znebila. Prav tako me zanima, ali bom po prenehanju jemanja tabletk Yasminelle dobila zelo močno menstruacijo?
Ker sem tabletke sprva jemala zato, da bi mi uredile manstruacijski cikel in mi kožo očistile aken, me zanima, ali je mogoče, da se mi po prenehanju jemanja tabletk Yasminelle zopet pojavijo zelo neredne menstruacije in akne?
Hvala in lp,
Jupi
Lep Pozdrav!
Izpraznila sem eno škatlico tablet in nisem naredila premora – takoj sem začela jemati naprej tablete, ker sem si menstruacijo želela prestaviti. Do sedaj sem vzela 15 tablet in bi rada naredila 6 dnevni premor, spet zaradi prestavitve menstruacije. Zanima me, če jih po 6dnevnem premoru spet normalno začnem jemati ali sem normalno zaščitena, ali lahko pride do kakšnih težav v ciklusu?
Hvala =)