Kontracepcijske tablete Yasminelle
Hvala za odgovor. Test sem naredila, enega pred tremi tedni in enega včeraj, pa sta bila oba negativna! Vseeno – težave se kar ne nehajo. Do odtegnitvene krvavitve sploh ni prišlo, zdaj ko pa jemljem naslednji zavojček pa so vmesne krvavitve spet prisotne. Imate kakšen predlog, kako bi se lahko rešila težav, pri ginekologu sem namreč naročena šelečez slab mesec.
Hvala in lep pozdrav.
Če imate še dovolj tabletk do obiska ginekologa, bi lahko poskusili z jemanjem dveh tabletk na dan. Pri nekaterih uporabnicah pomaga, pri mnogih ne, pa še tabletk vam tako prej zmanjka. Žal sedaj nimate druge možnosti, kakor da se “prebijete” skozi ta mesec do obiska ginekologa, s katerim se dogovorite za zamenjavo tabletk, morda s kakšnimi starejšimi, ki dobro nadzirajo maternično sluznico, ali/in bolj estrogesnko povdarjenimi.
Matjaž
Pozdravljeni!
Yasminelle jemljem že tri leta, do zdaj brez težav. Pred nekaj dnevi sem v naglici med pakiranjem pozabila vzeti tabletke, ker pa sem bila v tujini, je bilo nemogoče priti do njih. Zaradi tega sem izpustila štiri tabletke iz drugega tedna (četrtek, petek, sobota, nedelja). Kaj naj storim? Naj popolnoma preneham z jemanjem, ali naj normalno nadaljujem tablico ob dodatni zaščiti?
Hvala za odgovor!
Za ponovno zanesljivo zaščito, morate pojesti 7 zaporednih tablet ( 7 dni) in v tem času rabite dodatno zaščito. Če je preostalih tabletk manj, vam svetujem, da v tem ciklusu ne naredite premora ampak kar takoj pričnete z novim zavojčkom tabletk. Krvakvitev je posledicaizpuščenih tabletk. Lahko, da se bodo neredne krvavitve še ponavljale, če boste takoj pričela z novim zavojčkom. Zaščita zaradi tega ni zmanjšana.
Lp
Pozdravljeni!
Že več kot 5 let neprekinjeno jemljem kontracepcijske tablete Yasminelle. V teh petih letih se mi je menstruacija pojavljala zelo redno, kljub temu, da sem jo včasih odložila. Ta mesec pa se mi je pojavil samo rjav izcedek in nič več. Tablete sem jemala redno. Prebrala sem si tudi simptome nosečnosti v navodilih tabletk vendar nisem imela nobenega izmed napisanih. S fantom (isti spolni partner) imava redne spolne odnose brez kondoma. Ali ta rjav izcedek pomeni, da sem noseča ali je samo kakšna vmesna motnja?
Hvala za odgovor,
Goriness
Hvala za odgovor! Test bom vsekakor preventivno naredila. Imam pa še vprašanje, jutri bi morala pričeti jemati tabletke iz nove škatle, naj jih pričnem jemati normalno, brez kakšne odložitve? In kolikšna je možnost, da po tolikem času rednega jemanja tablet pride do neželene nosečnosti, glede na to, da se mi je zdaj po 5. letih prvič zgodilo, da v tednu za menstruacijo, nimam prave menstruacije?
Lep pozdrav,
Goriness
Kar začnite z novim zavojčkom. Nobena kontracepcija ni 100% učinkovita, a ob rednem jemanju je možnost zanositve ekstremno majhna. Nekatere ženske med jemanjem KT sploh nimajo odtegnitvene krvavitve, to se pogosteje zgodi pri večfaznih KT (Qlaira) in pri KT s podaljšanim režimom uporabe (Yaz, Daylette), a se včasih zgodi tudi pri KT z režimom uporabe 21/7.
Matjaž
Prvi mesec sem jih jemala 10 dni, potem sem jih nekajkrat pozabila tako, da se je že začela menstruacija, po menstruaciji sem začela novo škatlico. pojedla sem jih povsem pravilno za prve dva tedna, zadnji teden pa sem 3 pozabila vzeti in po treh nevzetih tabletkah imela nezaščitene spolne odnose. potem nisem več jemala tabletk, ker čakam na menstruacijo, ki jo še ni. Od zadnje tabletke je minilo že skoraj teden dni, menstruacije še ni. Kdaj priporočate test nosečnosti?
Hvala za odgovor. Kakšna pa je možnost zanositve? Glede na to, da sem pozabila vzeti tri tabletke v drugi polovici škatlice, nato pa imela tri nezaščitene spolne odnose. Kateri test nosečnosti priporočate? od zadnje tabletke je minilo že 1 tedn, menstruacije še ni… ni nič hudo, tudi če bo pozitiven test, sem se že pripravila…