Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Spolnost Kontracepcija Kontracepcijske tablete Yasminelle

Kontracepcijske tablete Yasminelle

Živjo!

Če ste tabletke pričeli jemati v prvih dneh menstruacije, vas pred nosečnostjo zaščitijo takoj. Pa tudi sicer ste zaužili že več kot 7 zaporednih tabletk. Možnosti za zanositev so praktično nične.

Matjaž

Hvala za odgovor. Test sem naredila, enega pred tremi tedni in enega včeraj, pa sta bila oba negativna! Vseeno – težave se kar ne nehajo. Do odtegnitvene krvavitve sploh ni prišlo, zdaj ko pa jemljem naslednji zavojček pa so vmesne krvavitve spet prisotne. Imate kakšen predlog, kako bi se lahko rešila težav, pri ginekologu sem namreč naročena šelečez slab mesec.

Hvala in lep pozdrav.

Če imate še dovolj tabletk do obiska ginekologa, bi lahko poskusili z jemanjem dveh tabletk na dan. Pri nekaterih uporabnicah pomaga, pri mnogih ne, pa še tabletk vam tako prej zmanjka. Žal sedaj nimate druge možnosti, kakor da se “prebijete” skozi ta mesec do obiska ginekologa, s katerim se dogovorite za zamenjavo tabletk, morda s kakšnimi starejšimi, ki dobro nadzirajo maternično sluznico, ali/in bolj estrogesnko povdarjenimi.

Matjaž

Pozdravljeni!

Yasminelle jemljem že tri leta, do zdaj brez težav. Pred nekaj dnevi sem v naglici med pakiranjem pozabila vzeti tabletke, ker pa sem bila v tujini, je bilo nemogoče priti do njih. Zaradi tega sem izpustila štiri tabletke iz drugega tedna (četrtek, petek, sobota, nedelja). Kaj naj storim? Naj popolnoma preneham z jemanjem, ali naj normalno nadaljujem tablico ob dodatni zaščiti?

Hvala za odgovor!

Spoštovani,
nadaljujete s tabletami in uporabljajte dodatno zaščito.
Lep pozdrav

Hvala za odgovor. Koliko časa pa naj uporabljam dodatno zaščito? Kljub temu, da je šele drugi teden, sem dobila krvavitev- je to zgolj vmesna krvavitev zaradi zmede s hormoni ali menstruacija?

Za ponovno zanesljivo zaščito, morate pojesti 7 zaporednih tablet ( 7 dni) in v tem času rabite dodatno zaščito. Če je preostalih tabletk manj, vam svetujem, da v tem ciklusu ne naredite premora ampak kar takoj pričnete z novim zavojčkom tabletk. Krvakvitev je posledicaizpuščenih tabletk. Lahko, da se bodo neredne krvavitve še ponavljale, če boste takoj pričela z novim zavojčkom. Zaščita zaradi tega ni zmanjšana.
Lp

Pozdavljeni vsi skupaj.

Imam eno vprašanje.
Ali lahko ženska zanosi ko jemlje tabletke Yasminelle. In sicer če ji moški napolni nožnico s semensko tekočino?
Zanima me če so tabletke 100% zaščita proti zanositvi.

Hvala za odgovore.
Klemen

Pozdravljena, Sara!

Da, ženska lahko zanosi ob uporabi katere koli kontracepcije, saj prav nobena ni 100% učinkovita, so pa vse hormonske metode ob pravilni in redni uporabi več kot 99% zanesljive.

Matjaž

Hvala za odgovor.
Lep pozdrav

Pozdravljeni!

Že več kot 5 let neprekinjeno jemljem kontracepcijske tablete Yasminelle. V teh petih letih se mi je menstruacija pojavljala zelo redno, kljub temu, da sem jo včasih odložila. Ta mesec pa se mi je pojavil samo rjav izcedek in nič več. Tablete sem jemala redno. Prebrala sem si tudi simptome nosečnosti v navodilih tabletk vendar nisem imela nobenega izmed napisanih. S fantom (isti spolni partner) imava redne spolne odnose brez kondoma. Ali ta rjav izcedek pomeni, da sem noseča ali je samo kakšna vmesna motnja?

Hvala za odgovor,

Goriness

Pozdravljena!

Najbrž je res kakšna motnja. Na simptome nosečnost se ne bi zanašal, če vas skrbi, naredite test.

Matjaž

Hvala za odgovor! Test bom vsekakor preventivno naredila. Imam pa še vprašanje, jutri bi morala pričeti jemati tabletke iz nove škatle, naj jih pričnem jemati normalno, brez kakšne odložitve? In kolikšna je možnost, da po tolikem času rednega jemanja tablet pride do neželene nosečnosti, glede na to, da se mi je zdaj po 5. letih prvič zgodilo, da v tednu za menstruacijo, nimam prave menstruacije?

Lep pozdrav,

Goriness

Kar začnite z novim zavojčkom. Nobena kontracepcija ni 100% učinkovita, a ob rednem jemanju je možnost zanositve ekstremno majhna. Nekatere ženske med jemanjem KT sploh nimajo odtegnitvene krvavitve, to se pogosteje zgodi pri večfaznih KT (Qlaira) in pri KT s podaljšanim režimom uporabe (Yaz, Daylette), a se včasih zgodi tudi pri KT z režimom uporabe 21/7.

Matjaž

pozdravljeni……
mene pa zanima kako je s telesom ko po 5 letih prenehaš z jemanjem kt. zanima me, ali se lahko zrediš ker si prenehal jemati kt…….za prenehanje sem se odločila ker trenutno nimam partnerja in ga še nekaj časa ne nameravam imet….hvala za odgovor in lep dan

Pozdravljeni,
vaše telo bo znova vzpostavilo svoj cikel ovulacij in posledičnih menstruacij. Dvig telesne teže pa ponavadi opažamo bolj ob pričetku jemenja kontracepcijskih tabletk. Nekatere ženske poročajo, da se ob prenehanju jemanja tabletk počutijo boljše.
Srečno

Prvi mesec sem jih jemala 10 dni, potem sem jih nekajkrat pozabila tako, da se je že začela menstruacija, po menstruaciji sem začela novo škatlico. pojedla sem jih povsem pravilno za prve dva tedna, zadnji teden pa sem 3 pozabila vzeti in po treh nevzetih tabletkah imela nezaščitene spolne odnose. potem nisem več jemala tabletk, ker čakam na menstruacijo, ki jo še ni. Od zadnje tabletke je minilo že skoraj teden dni, menstruacije še ni. Kdaj priporočate test nosečnosti?

Pozdravljeni,
test delajte vsaj 14 dni po predvideni ovulaciji oz. še nekaj dni kasneje, če se orientirate po kočljivem spolnem odnosu.
Glede na to, da pozabljate tabletke, bi bilo mogoče smiselno razmisliti o kakšni drugi vrsti kontracepcije.
Srečno

Hvala za odgovor. Kakšna pa je možnost zanositve? Glede na to, da sem pozabila vzeti tri tabletke v drugi polovici škatlice, nato pa imela tri nezaščitene spolne odnose. Kateri test nosečnosti priporočate? od zadnje tabletke je minilo že 1 tedn, menstruacije še ni… ni nič hudo, tudi če bo pozitiven test, sem se že pripravila…

Možnost zanositve, če izpustite 1 tabletko v 2. tednu jemanja, je zelo majhna. Seveda se povečuje, če izpustite več tabletk zapored in če imate več nezaščitenih spolnih odnosov. Natančnega procenta vam žal ne vem povedati.
v prihodnje uporabite vsaj kondom, če ne želite zanositi.

New Report

Close