Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Spolnost Kontracepcija Kontracepcijske tablete Yasminelle

Kontracepcijske tablete Yasminelle

Pozdravljeni!

Zakaj pa bi prenehali jemati tablete? Imate kakšne neželene učinke? Lahko jih nehate jemati, zaščita bo aktivna še naslednjih 7 dni, nato pa ne več.

Matjaž

Želela bi si prestaviti menstruacijo. Strah me je, da če jemljem dve škatlici naenkrat, da bom imela težave z naslednjo menstruacijo.

Zakaj pa mislite, da bi imeli težave z naslednjo menstruacijo? Kakšne težave? Saj menstruacij tako in tako nimate, imate zgolj menstruacijam podobno odtegnitveno krvavitev. Edine težave, ki jih morebiti lahko pričakujete ob dveh zavojčkih zaporedoma, so kakšne majhne vmesne krvavitve (spotting) med uporabo drugega zavojčka. Škode pa ne bo nobene.

Matjaž

Že sedaj, ko imam menstruacijo vsak mesec, imam bolečine, a ni pol logično, da bom imela še večje? Torej res ni priporočljivo, da pojem 14 tablet in mam nato 7 dnevno pavzo in nato novo škatlico? 🙂

Če imate bolečine med krvavitvijo v premoru med eno in drugo škatlico, potem bi bilo nemara celo bolje, da bi tabletke jemali kar nepretrgoma 3 škatlice (ti. tricikliranje) in šele nato naredili premor. Morda bi vam ustrezale druge tablete, npr. Yaz ali Daylette. Pogovorite se o tem predlogu s svojim ginekologom.

Lahko naredite premor tudi po 14 zaužitih tabletkah, če želite, ne bo nič narobe. Premor lahko tudi skrajšate na manj kot 7 dni, če vam tako ustreza, le podaljšati ga ne smete!

Matjaž

Spoštovani!

Tabletke jemljem že 2 leti, zanima pa me, ali je normalno da imam ob jemanju tabletk (prozoren) beli tok in da se le-ta pogosto pojavi na sredi meseca? skrbi me namreč dejstvo, da se izcedek poveča v času ovulacija in da morda tabletke nebi delovale dobro?

Lep pozdrav

Pozdravljena!

Med jemanjem KT ženska nima ovulacije oz. naj je ne bi imela. Verjetno ste v teh dveh letih imeli nezaščitene spolne odnose in niste zanosili, torej bi lahko sklepal, da je izcedek zgolj naključni pojav.

Matjaž

Pozdravljeni.
Že dve leti jem KT Yasminelle in do sedaj nisem imela večjih težav, razen občasnih vmesnih krvavitev v pprvem letu jemanja. Ta mesec pa sem kljub rednemu jemanju tabletk dobila malo močnejšo vmesno krvavitev, ki je trajala nekaj dni, skoraj cel teden, in sicer po drugem tednu jemanja tabletk iz novega ovojčka. Zdaj, ko je pa nastopil čas za menstruacijo, pa je ni od nikjer. Kaj bi lahko bila težava, je kakšna možnost da sem noseča? Spolne odnose sem sicer imela redno, vendar brez izlivov direktno v nožnico, razen enkrat v zadnjem tednu novembra. Pomislila sem tudi na druge vplive, pred mesecom dni sem namreč začela z strogo dieto po navodilu osebnega trenerjain takrat sem za vmesne krvavitve krivila ravno to, saj mi je bilo rečeno da je zelo pogosto da telo zaradi “šoka” tako reagira. Obstaja kakšna povezava med tem, je možno, da ravno zaradi velike vmesne krvavitve zdaj menstruacija ni nastopila?

Hvala za odgovor,
LP

Pozdravljena!

O možnosti nosečnosti ne ugibam rad, preprosto naredite test za nosečnost, pa bo vse jasno, čeravno so možnosti resnično majhne. Očitno gre za splet dejavnikov, ki so malce zmešali štrene oz. hormonsko stanje v telesu. Včasih odtegnitvene krvavitve včasih pač ni. Boste videli, kako bo med jemanjem naslednjega zavojčka.

LP, Matjaž

živjo!
Mene pa zanima namreč zacela sem uporabljati tabletke yasminelle ampak sem pozabila prvi dan uzeti sepravi v torek ..in sem jo se le danes ,ampak sem vzela tabletko ki pise na njej sreda ,je to kaj narobe ,sem zdaj manj zascitena?

pozabla sem se prasati,jaz sedaj to celo tablico pojem ceprav sem jo en dan prepozno vzela in naredim pavzo (7 dni) ze lahka 7 dan zacnem z drugo tablico?

Živjo!

Nič komplicirat, kar zaužijte tabletke do konca, vsak dan eno, nato premor in potem nov zavojček.

Matjaž

Jemlem KT yasminelle ze 3 dni in me zanima ali ze lahko imam nezasciten spolni odnos ?ali morem meti se dodatno zascito ( kondom)
hvala ze vnaprej !

aja pa pozabila sem napisat da sem en dan prepozno uzela tabletko

Če ste KT začeli jemati v prvih dneh menstruacije, je zaščita aktivna takoj, sicer je potrebno zaužiti vsaj 7 zaporednih tablet, med tem časom pa pri spolnih odnosih uporabljati kondom.

Matjaž

uzela sem jo drugi dan menstruacije

Potem si verjetno zaščitena.

Naj ti Matjaž obrazloži ker jaz jih še nikoli nisem jemala in se ne spoznam na te stvari tako da ti ne morem pomagati. oprosti

Kontraceptivna zaščita je aktivna takoj, četudi ste začeli z jemanjem KT na 2. dan menstruacije.

Matjaž

živjo,

nekaj me zanima prvič se začela jemati tabletke 29.1.2013, in nisem nubene pozabila vzeti. Vendar danes sem imela spolni odnos in je kondom počil in sedaj nevem ali je možno da zanosim ali ni, ker tabletke jemlem tako malo časa.

New Report

Close