Kontracepcijske tablete Yasminelle
Zakaj pa mislite, da bi imeli težave z naslednjo menstruacijo? Kakšne težave? Saj menstruacij tako in tako nimate, imate zgolj menstruacijam podobno odtegnitveno krvavitev. Edine težave, ki jih morebiti lahko pričakujete ob dveh zavojčkih zaporedoma, so kakšne majhne vmesne krvavitve (spotting) med uporabo drugega zavojčka. Škode pa ne bo nobene.
Matjaž
Če imate bolečine med krvavitvijo v premoru med eno in drugo škatlico, potem bi bilo nemara celo bolje, da bi tabletke jemali kar nepretrgoma 3 škatlice (ti. tricikliranje) in šele nato naredili premor. Morda bi vam ustrezale druge tablete, npr. Yaz ali Daylette. Pogovorite se o tem predlogu s svojim ginekologom.
Lahko naredite premor tudi po 14 zaužitih tabletkah, če želite, ne bo nič narobe. Premor lahko tudi skrajšate na manj kot 7 dni, če vam tako ustreza, le podaljšati ga ne smete!
Matjaž
Pozdravljeni.
Že dve leti jem KT Yasminelle in do sedaj nisem imela večjih težav, razen občasnih vmesnih krvavitev v pprvem letu jemanja. Ta mesec pa sem kljub rednemu jemanju tabletk dobila malo močnejšo vmesno krvavitev, ki je trajala nekaj dni, skoraj cel teden, in sicer po drugem tednu jemanja tabletk iz novega ovojčka. Zdaj, ko je pa nastopil čas za menstruacijo, pa je ni od nikjer. Kaj bi lahko bila težava, je kakšna možnost da sem noseča? Spolne odnose sem sicer imela redno, vendar brez izlivov direktno v nožnico, razen enkrat v zadnjem tednu novembra. Pomislila sem tudi na druge vplive, pred mesecom dni sem namreč začela z strogo dieto po navodilu osebnega trenerjain takrat sem za vmesne krvavitve krivila ravno to, saj mi je bilo rečeno da je zelo pogosto da telo zaradi “šoka” tako reagira. Obstaja kakšna povezava med tem, je možno, da ravno zaradi velike vmesne krvavitve zdaj menstruacija ni nastopila?
Hvala za odgovor,
LP
Pozdravljena!
O možnosti nosečnosti ne ugibam rad, preprosto naredite test za nosečnost, pa bo vse jasno, čeravno so možnosti resnično majhne. Očitno gre za splet dejavnikov, ki so malce zmešali štrene oz. hormonsko stanje v telesu. Včasih odtegnitvene krvavitve včasih pač ni. Boste videli, kako bo med jemanjem naslednjega zavojčka.
LP, Matjaž