Kontracepcijske tablete Yasminelle
Zdravo ,
Sem uporabnica yasminelle tablet, in sicer jih jemljem priblizno 2 tedna, se vedno se pojavljajo rdeckasto rjavi madezi, vecino casa nosim kar tampon, s fantom sma imela nezasciten spolni odnos, in mu je prislo vame, ko sem se vstala je ven pritekla rdeca tekocina (verjetno moj izcedek pomesan s spermo) .
Zanima me ali je moznost zanositve kaj vecja zaradi izcedka ( prebral Sem da je normalno da se pojavlja izcedek v prvih mesecih, nevem pa ce je zaradi tega zanositev verjetnejsa)
Tablete jemljem redno med 12-14 uro.
Hvala za odgovor
Pozdravljeni!
Yasminelle jemljem že eno leto in pol in razen tega, da se moram bolj paziti pri prehrani in telesni aktivnosti, nimam posebnih težav.
Mi je pa vedno bolj zoprno, ker sem nenehno na poti, da tabletka nebi kdaj pozabila vzeti. Stvar mi postaja vedno bolj moteča. Od nenehnega pisanja na gsm, do rezervnih tabletov, ki jih nosim praktično povsod..
Moje vprašanje je, kako bi lahko prešla na Mirelo in kakšna je razlika v jakosti hormonov in stranskih učinkih. Za odgovor se najlepše zahvaljujem!
Pozdravljeni!
Se opravičujem če pretiravam, ampak sem zelo anksiozna oseba. Jaz jemljem tabletke Yasminelle redno. Imela sem spolne odnose večkrat brez kondoma pa me zdaj skbi če bi lahko bila noseča (nezaželjena nosečnost). Krvavitev se mi je pojavila oba meseca po spolnih odnosih točno na isti dan ob isti uri (se pravi redna in je bila isto močna kot ponavadi), ampak sem brala, da so primerki ko so ženske kljub redni krvavitvi bile noseče. To mi vseeno ni dalo miru in sem zato opravila nosečnostni test dvakrat in je bil jasno negativen. Test sem opravila po dveh mesecih oziroma dveh krvavitvah. Še vedno se nemorm pomirit, pa me zanima ali je pri vseh teh znakih možna nosečnost? Mogoče bi me lahko mnenje doktorja pomirilo. Na internetu sem zasledila ženske ki niso imele nič simpotomov, so redno krvavele in dobivale negativne rezultate na testih kjub nosečnosti, pa me to zelo vznemirja. Ostalih simptomov pa ne opažam, razn ko iz določene malenskosti ki se je tudi prej pojavljala naredim cel cirkus, npr. ko me boli trebuh kakor me je vedno, to že povežem z nosečnostjo. Ali je huda skrb o nosečnosti odveč in se lahko pomirim, ali obtajajo še možnosti?
Že v naprej se vam zahvaljujem!
tabletke jem nekje 3 leta in pol imam redno menstruacijo 2 do3 dni po nehanju škatlice krvavitev traja nekje 3 do 4 dni in je zelo šibka in neboleča preprosto niti ne vem da mam menstruacijo, parkrat sem pozabla vzet tabletko ampak sem takj drug dan vzela obe naenkrat. imam pa trenutno druge probleme, ko sem začela jemat tablete, mi je teža padla v treh mesecih za 5 kg, vmes sem bila na dieti, kr niam glih idealne postave, po izgubi teh 5 kg sem mela 66kg in 164cm, teža mi je stala tako nekje 2 leti mogoče kaki kg gor dol nič takšnega, v zadnjem letu pa sem se zredila kar za 12 kg noge in trebuh imam napihnjen, nonstop sem utrujena in brez energije, imam bolečine v predelu nog predvsem meča in stegna, zaradi vsega tega postajam depresivna kr kilogrami ne gredo nikamor samo navzgor!! trenutno jem zadnjo tablico ginekologinja je opazila spremebo teže in mi svetovala naj menjam kontrcepcijo da ne pride do krvnih strdkov in podobnih težav, in da o celulitu sploh ne govorim….
Pozdravljeni
Tabletke Yasminelle jemljem že dobre 3 leta neprekinjeno. Do zdaj je bilo vse brez posebnosti, razen tega, da so se mi menstruacije skrajšale na 2-3dni in tudi šibkejše so.
Danes je že sedmi dan od vzete zadnje tabletke vendar še nisem dobila menstruacije. V tednu od 31.8-7-9 pa sem bila na dopustu v Egiptu kjer sem dobila močne krče in drisko. Te težave so se začele pojavljati v noči iz 2-3.9. Obiskala sem hotelskega zdravnika ki mi je prespisal tablete in mi takoj dal injekcijo, ker ni bilo nič bolje sem naslednji dan ponovno odšla k zdravniku, kjer sem dobila infuzijo in v njej 3 različne vrste zdravil, ter zdravila, ki sem jih morala jemati do konca potovanja to je do 7.9. V tem času sem imela spolne odnose v soboto 1.9 ter naslednjega v nedeljo 9.9. V tem času sem redno jemala tabletke ( ob določeni uri 21.00).
Ali obstaja možnost, da sem noseča? Ali naj zdaj nadaljujem z jemanjem tabletk.
Hvala za odgovor, lep pozdrav
Pozdravljeni!
Pri meni je situacija taka. Yasminelle jemljem 1 mesec, začela sem 1.dan menstruacije in jih jemala redno – vsak dan. Takrat sem imela menstrucajo 10 dni, 3 dni več kot običajno. Ta mesec pa sem imela menstruacijo samo 4 dni, danes, v sredo pa moram začeti z 2. škatlico KT. Ali je to normalno?
Vmes sem dobila angino, zato sem jemala Hiconcil, ker Hiconcil ni pomagal, sem dobila še Sumamed. Zanima me, koliko časa po prenehanju zdravljenja z antibiotiki Hiconcil in Sumamed so KT spet zanesljive in ni potrebna uporaba kondoma? Ali na delovanje KT vplivajo Lekadol, naprosyn, Septolete in druge protibolečinske tablete, saj jih namreč uporabljam zelo pogosto, zaradi pogostejših vnetij grla in ušesa.
Hvala za odgovore že vnaprej!
pozdravljeni!
septembra sem imela splav, potem pa sem se odlocila za kontracepcijo z yasminelle tabletkami. danes bi morala dobiti menstruacijo, pa je nisem. (naj poudarim da prej nikoli nisem jemala tabletk tako da je sedaj prvic) zanima me, ali naj kar jutri zacnem s prvo tabletko, ali je treba obvezno pocakati na prvi dan??
najlepsa hvala za odgovor!
Pozdravljeni,
na začetku 2. tedna sem pozabila vzeti 1 tabletko (vzela sem jo po 24 urah) in sicer sem vzela 2. Po 2eh dneh se mi je pojavil rjav izcedek iz tega pa potem krvavitev kot pri menstruaciji. Ta krvavitev traja že 10 dni. Danes sem vzela zadnjo tableto iz potisnega omota, sedaj pa me zanima ali naj nadaljujem z naslednjo tablico ali naj naredim 7 dnevni premor (krvavitev še ni ponehala?!?).
Hvala za odgovor….
Ž
Živjo!
o problemu ki ga bom opisala je bilo verjetno že večkrat pisano, vseeno pa bi rada kakšen nasvet za točno ta moj problem….
ravno kar sem odkrila da sem včeraj pozabila vzeti 4. tabletko (jemljem yasminelle) ….stvar me ne bi toliko mučila, če ne bi imela 1 -2 dni pred pozabljeno tabletko spolnega odnosa….. sicer imava s fantom navado da on v dotičnem trenutku umakne (in sperma ne pride v stik z mano) ampak tokrat pa žal ni bilo tako, in sem sigurna da je en delček ostal v meni…
resno me skrbi kaj naj sedaj naredim, v navodilih piše da če sem v tednu prej imela spolni odnos, da moram k zdravniku…. v mojem primeru je to težavno, ker moja zdravnica dela le ob četrtkih (pa še to na vsakih 14 dni) v glavnem je strašno težko natrofit …..
je pa tu še ena stvar, ki mi nekako daje upanje da ni nč hudega, v navodilih piše da je nevarnost zanositve ČE smo s tabletko zamudili več kot 12 ur…. v mojem primeru pa ja tako, da sem s to škatlico že v osnovi začela bolj pozno in (v bistvu u zgodnjih jutranjih urah naslednjega dne) tko da se zna zgoditi da pa s tabletko ravno toliko da nisem zamudila več kot pa 12 ur….. sigurna pa nisem….ali je narobe v osnovi že to, da sm to štaklico začela jemati tko pozno? (morala bi začeti recimo u četrtek zvečer, sm pa 1. tabletko uzela v petek zgodaj zjutraj (recimo 1 ali 2h) …..
ne vem, čist sm že zmedena, lepo prosim za pomoč/ komentar ….
Živjo, paprika!
Dajva začet na koncu. Če predpostavim, da bi prvo tabletko iz novega zavojčka morala vzeti v četrtek zvečer ob 19. uri, vzela pa si jo ob 1. uri naslednjega dne, potem je zamik znašal 6 ur, kar sploh ni zamuda. Torej vse ok.
Zamuda v jemanju tablete se šteje od zadnje zaužite tablete, ne od zaužite 1. tablete v zavojčku! Če je ta zamuda znašala manj kot 24 ur, potem ni razloga za skrb. Ja, 24 ur, ne 12 ur. Navodila so stara in zelo “ziheraška”, s precej rezerve, da ja ne bi kaka uporabnica KT tožila proizvajalca. Je pa res, da je zamuda v prvem tednu jemanja najbolj kritična, saj je bil prej teden dni premora. Po drugi strani pa si do spolnega odnosa vzela 1. in 2. tabletko, ki sta maternično sluznico stanjšali in tako onemogočili vgnezditev jajčeca (če bi slučajno prišlo do ubežne ovulacije), hkrati pa sta sluz materničnega vratu naredili gostega in neprijaznega spermijem, tako da se le-tem ni uspelo prebiti skozenj in priti do maternice, kaj šele do jajcevoda.
Glede na navedeno, mislim, da se ne rabiš obremnjevati. Za vsak slučaj pred pričetkom uporabe novega zavojčka naredi test za nosečnost.
Matjaž
NAJLEPŠA HVALA ZA HITER ODGOVOR!!!!
vem, da se zamuda tabletke šteje od zadnje ki sem jo vzela in ne od 1. tabletke v škatljici…. s tem sem hotela samo povedati, da sem tokrat vse tabletke iz tega zavojčka jemala u osnovi vedno tko pozno (vse bolj pozno koker sm mela prej u navadi – ne zvečer temveč zgodaj zjutraj) in sem se zato toležila, da morda pa ni še minilo več kot 12 ur…. samo sem se pa potem spomnila, da sem pozavljeno tabletko vzela na poln želodec in bo verjetno trajalo preden se absorbira…. če je torej čas zamude 24 in ne12 ur, potem je to ok….
norim pač zaradi prvega tedna in spolnega odnosa par dni prej (pri katerem sem sigurno prišla v stik s spermo). prestrašla so me ta navodila, da se je u osnovi potrebno oglasiti pri zdravniku ….
srčno upam da je res tako, in še 1x hvala za odgovor!
dober dan!
v sobot sm prvič vzela tabletko Yasminelle, torej sem do danes vzela že 2. danes ponoči, mi je srce bilo zelo možno tudi če se bila umirjena, bilo mi je tudi zelo slabo a niem mogla bruhati. v navodilih pod možnimi učinki piše, da sta to oba možna simptoma, le da je hitrejše in neenakomerno bitje srca že bolj redko. zanima me kaj naj naredim? naj preneham jesti? in koliko časa se bo to še dogajalo, če bom nadaljevala? je kakšna nevarnost?
hvala!
Dan!
Omenjeni simptomi so lahko stranski učinki KT, ki ponavadi izginejo po nekaj mesecih uporabe. Če katerikoli neželeni učinek postane resen, obvestite svojega zdravnika. Resnost težav je subjektivna ocena. Nekomu bitje srca ali slabost ne predstavlja težave, drugemu nepremostljivo težavo. Predvidevam, da ste še mladi, zato resnih težav s srcem ni pričakovati. Slabost zna biti neprijetna. Sami presodite, ali bi lahko z vašimi težavami potrpeli še nekaj dni in ob tem jemali tabletke ter računali, da bi v tem času simptomi izginili ali se vsaj omilili.
Matjaž