Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Spolnost Kontracepcija Koliko dni po ponovnem začetju jemanja KT, je varno imeti spolne odnose?

Koliko dni po ponovnem začetju jemanja KT, je varno imeti spolne odnose?

Pozdravljena!

Ne poznam tablet longes, verjetno ste mislili Logest. Predčasno ste dobili vmesno, prebojno krvavitev, ki ne vpliva na zaščito, je pa nekoliko moteča. Če ste tabletke redno jemali, je možnost zanositve izredno majhna. V dvomih naredite test za nosečnost.

Matjaž

Pozdravljeni!

Jemljem kontracepcijske tabletke Stediril m. Na 7. dan jemanja tabletk (8.1.) sem pozabila vzeti tabletko in potem naslednji dan (9.1.) spet, vendar sem se na jutro 10.1. tega spomnila in sem takoj vzela tabletko (od tiste, ki bi jo mogla vzeti dan prej ni minilo več kot 12 ur). Potem pa sem 12.1. zbolela za drisko, ki je trajala do 17.1. vendar pa tabletke jemljem pred spanjem in v tem času nisem imela driske v roku štirih ur od jemanja tabletke, ampak kasneje, zjutraj. 21.1. sem vzela zadnjo tabletko iz te tablice in 25. dobila odtegnitveno krvavitev. Včeraj, 29.1. pa sem imela s fantom nezaščiten spolni odnos še med to krvavitvijo (ni mu prišlo vame) in zdaj me malce skrbi, kakšne so možnosti da bi zanosila.
Res vas lepo prosim za odgovor. Hvala!

Pozdravljeni!

Še to me zanima: menite, da bi bila potrebna urgentna kontracepcija?
Hvala!

Pozdravljena!

Če po zamujenih tabletkah niste imeli spolnega odnosa (in predvidevam, da ga zaradi prebavnih motenj niste imeli), potem ne rabite skrbeti in nujne kontracepcije ne potrebujete.

Matjaž

Pozdravljeni,
Zanima me ali je varno imeti spolni odnos po tretji tabletki drugega meseca, če je bila prva tabletka drugega meseca vzeta tretji dan menstruacije?

Ali je bili premora med tabletkami 7 dni ali več? Ko namreč jemljete KT krvavitev ni več menstruacija, ampak je odtegnitvena krvavitev. KT (razen 1. škatlice) se jemljejo neodvisno od te krvavotve. Torej premor je dolg 7 dni in naslednja tabletka se vzame ne glede na to, kateri dan krvavitve je.

pozdravljeni!

mene pa zanima naslednje: prej sem jemala KT Lindinette in sem imela vmes premor priblizno 2-3 mesece. zdaj mi je ginekologinja predpisala KT Diane in mi je rekla, da lahko začnem jemati kar en dan(ne rabim čakati prvi dan menstruacije) ker imam neredne menstrualne cikluse in nisem imela menstruacije en mesec, zato sem vzela prvo tabletko kr en dan. Zanima me kolikšna je zaščita prvi mesec jemanja tabletk(tabletke jemlem redno sedaj prvi mesec) in kolikšna je zaščita v nadaljne če ne vzames KT na prvi dan menstruacije?

hvala za odgovor

lp

pozdravljeni

pri prvem jemanju tabletk sem uzela sam 1.tabletko in potem zaradi tega ker so me prijateljice prepričale naj jih ne jemljem več sem z jemanjem prenehala, potem naslednji mesec ko sem imela M sem pa nadaljevala z 2.roza tabletko vse do konca poketka, s fantom sva imela spolni odnos v času jemanja belih tabletk
ni mu prišlo vame, skrbi me če je možno da pride do zanositve, od spolnega odnosa je zdaj 3 dni, nimam nobenih znakov, M se mi je pojavila drugi dan po spolnem odnosu, prejšni mesec je bila šibka in trajala je samo 2 dni zdaj pa je močna in imam bolečine v trebuhu. ali je potrebno opraviti test?? sem ne glede na to da sem začelo redno jemati z 2.roza tableto zaščitena??

prosim Vas za čimprejšen odgovor

lp:)

@nuncu111: Če tabletke začnete jemati izven menstruacije, ste zašiteni po 7 dneh rednega jemanja.

pozdravljeni!

mene pa zanima naslednje: prej sem jemala KT Lindinette in sem imela vmes premor priblizno 2-3 mesece. zdaj mi je ginekologinja predpisala KT Diane in mi je rekla, da lahko začnem jemati kar en dan(ne rabim čakati prvi dan menstruacije) ker imam neredne menstrualne cikluse in nisem imela menstruacije en mesec, zato sem vzela prvo tabletko kr en dan. ZAnima me kolikšna je zaščita prvi mesec jemanja tabletk(tabletke jemlem redno sedaj prvi mesec) in kolikšna je zaščita v nadaljne če ne vzames KT na prvi dan menstruacije?

hvala za odgovor

Ojla,

jemljem KT Zoely (ginekologinja mi je za začetek predpisala 3 škatlice),
zanima pa me, če je normalno, da ni menstruacije, ko jemljem placebo tabletke? Porabila sem že prvo škatlico, med placebo tabletkami krvavitve ni bilo, zdaj sem na polovici druge škatlice. Jemljem vedno ob istem času, brez bruhanja in prebavnih motenj, antibiotikov. Kaj storiti, če tudi druge krvavitve ne bo? Se uporabnice pogosto pritožujejo, da med jemanjem Zoely ni krvavitve?

Najlepša hvala za pomoč in lp

@ nuncu111: Tudi če s Kt ne začnete 1. dan menstruacije, ste po 7 dneh jemanja zaščiteni. Če jih po navodilih redno jemljete, ste potem stalno zasčitena.

@Laurie: Nekatere uporabnice nimajo krvavitev ali pa so te zelo šibke. Če ste tabletke redno jemali, ni razloga za skrb. Če pa vas skrbi, pa naredite test za nosečnost.

Lepo pozdravljeni. Mene pa zanima, če sem jaz pozabila vzet tabletko 29.3 potem sem naslednji dan vzela dve in do zdaj sem vsak dan vzela nekje ob isti uri eno. 5.4 pa vzamem zadnjo tabletko potem sledi 7 dnevni premor. Zdaj pa me zanima, če sem kljub temu zaščitena v 7 dnevnem premoru čeprav sem 29.3 pozabila vzeti tabletko in sem potem naslednji dan vzela dve?
Hvala za odgovor in lep pozdrav

Ne delajte premora ampak takoj začnite z novo škatlo. 7 dni od pozabljene tabletke uporabljajte dodatno zaščito.

Kdaj pa naredim premor? Ko pojem še celo drugo škatlico?
Hvala za in lep pozdrav

Najbolje je porabiti celo škatlico, saj vam tako vzorec krvavitve ostane približno isti, lahko pa naredite premor kadar želite.

Lep pozdrav. KT sem redno jemala 3leta. Sedaj sem naredila pavzo vendar menstruacije se zmeraj nisem dobila. Zamuja mi slaba 2meseca. Pri ginekologu sem ze bila in je vse vredu. V tem casu se mi je koza izredno poslabsala kar je zelo motece. Zanima me ali lahko zacnem spet jemati normalno KT ceprav nisem dobila se menstruacije po prenehanju? Ali kaj vpliva to na karkoli?

Pred začetkom jemanja, naredite test za nosečnost. Če bo negativen, začnite jemati KT naprej.
p.s. redne krvavitve ob KT niso menstruacije ampak samo odtegnitvene krvavitve in nič ne povejo o vašem naravnem ciklusu. Glede na to, da pišete o tezavah s kožo, je možno, da imate policistične jajčnike.

Aha.. torej lahko zacnem jemati naprej ne glede na krvavitve? Glede koze sem pa predvidevala da ker sem zacela tabletke jemati pri 18ih letih se mi je koza s tabletkami samo se izboljsala in sedaj ko sem naredila pauzo se mi je use sedaj vrnilo za nazaj. In mi je sedaj zelo zal da sem sploh nehala..

Zaščiteni ste pa po 7 dneh jemanja.

New Report

Close