Najdi forum

Spoštovani!

Klomifen jemljem prvi mesec. Ko sem šla na pregled h ginekologinji, ki je ugotovila velikost jajčnikov 2 cm in je rekla, da še nimam veliko ”tekočine” v maternici in da je foliklov kar nekaj. Kaj pomeni, da ni še zadosti tekočine na materničnem vratu? Hvala za odgovor.

Lep opzdrav,

Maja

Draga Maja,

verjetno je vaša ginekologinja iskala znake ovulacije. Ob ovulaciji se pojavlja tekočina v trebuhu in sluznica maternice dobi značilno “sočno” sliko s “tremi črticami”. Kar ste navedli v dopisu o tekočini v maternici pa ni smiselno zato sumim, da ste nekaj narobe razumeli.

Pozdravljeni!

Imate prav, mislila je sluznico. Rekla je, da ”je še ni veliko”, da so folikli lepo vidni. Od česa je odvisno in kaj je narobe, da ni zadosti sluznice?

Hvala za odgovor,

Maja

Klomifen je “delni antiestrogen” torej pri nekaterih ne deluje idealno. Povzroči sicer ovulacijo, lahko pa “iztiri” usklajeno razvijanje sluznice v maternici. Pri takih se svetuje podpora ciklusa z Dabrostonom od 13. ali od 14. dneva ciklusa dalje do 30. dneva, ko se opravi test nosečnosti ter se v primeru le-te jemanje nadaljuje do 10. ači 12. tedna sicer pa prekine in s tem sproži M, skratka takoj po ovulaciji, da se morda sluznico še uspe dovolj pripraviti na vgnezditev po morebitni oploditvi. Ta se namreč zgodi nekje med 6. in 7. dnem po ovualciji.

New Report

Close