Klinika EUROPE IVF International
dolenjca – Koliko in kako pa jemlješ pa kakšno imaš vrednost TSH? To si dobila poseben termin pri tirologu ali kako? Pač pri meni so vrednosti v “mejah normale” in potem je pač kao terapija primerna, čeprav pač vsi dr. ki se ukvarjajo z neplodnostjo pravijo, da je optimalna vrednost med 1-2, pač problem je ker sem prej mela tako zdravnico, ki me ni nikamor naprej pošiljala, zdaj ko sem jo menjala, upam da bo boljš, pri tirologu sem bila pa nazadnje leta 2004, ko so mi postavili diagnozo.
Brave2017 – saj sploh nisem pomislila na 2-5 dan sem pač hotla čimprej testirat, koliko sem prebrala zna prolaktin v lutealni fazi narast zato bi ga naj delal na začetku cikla. Prolaktin sem imela rahlo povišan že ob prvem testiranju pred 2,5 L, ko sem ga imela 35, potem šla na ritem, kjer sem ga imela 23, in so potem rekli da to nebi smelo predstavljati problema, zdaj pa sem ga šla preverjat ker je omenila to embriologinja, in je čist možna situacija, da je bil pač zaradi lutealne faze, zaradi igle in ker sem se kakšne 20 min pred odvzemom krvi zjokala pr dr. v ambulanti, pač povišan. Razmišljam da bi šla do moje gin. v leonišču oz. do embriologinje in da se vsaj pomenmo glede na to da se že 7 dni pikam s superfactom.
Brave2017 – jo bom probala ulovit kje po hodnikih 😀 Če mi bo seveda zneslo ker letam samo od dr do službe, doma seveda cel popoldne raziskujem kako pa kaj, in razmišljam da bi šla kar na bolniško da ne bo vsega preveč.
Alta1 – saj jaz tudi tako mislim in glede na to da sem že v postopku nimam vole še prestavlat.
No, me veseli, da si začela razmišljat o bolniški….
Ma se meni zdi, da je bilo pri meni uspešno v tujini predvsem zaradi tega, ker sva bla tam in sva imela čas le za to in nobenih drugih obveznosti!
Prej pa sva vstajala tudi ob 4.30 da sva bila do 7 v Lj, po UZ takoj letela v službo, so me že klicali, kje kako pa kaj…
To niso enostavne stvari, toliko sestavin mora premleti naše telo, toliko pričakujemo od njega a sami mu ne pomagamo. Naredi nekaj za telo, ti bo hvaležno…. Držim pesti!!!!
Brave2017 – np. itak sem zdaj 4h v bolniški zaradi terapij in mi zjutaj ne bodo težil in se ne bom rabla zgovarjat kje sem bla ker itak pridem kasneje, ko pa dobim še druge injekcije in ko bom vedla kako pa kaj pa si bom tudi lažje naplanirala pa šla na bolniško ali dopust da se umirim.
Me pa zdaj heca m., ko bi mogla prit je pa kar ni, in se bojim da bi modo podalšal še za en teden, še en teden dodatnih injekcij :S
Ma ja, psiha dela svoje… pa če mi hočemo ali ne…
Držim pesti da se čimprej vlije in da ti ne podaljšajo injekcij….
Kar se prolaktina tiče, pa lahko še jaz vprašam endokrinologinjo, če bo hotla kaj povedat, na to temo… imam 27 ravno pregled, zaradi kortizola in sedaj ko imam potrjeno nosečnost, nimam več Bromergona za prolaktin… Bom povprašala, kako pa kaj ….