Najdi forum

Kako uničiti salo na pasu?

Prosil bi za nasvet, katere vaje, če je mogoče stoječe, naj delam, da bi končno učinkovito preoblikoval del trupa okoli pasu in se rešil obroča sala na sprednji strani in ob straneh?

Kljub temu, da se zdaj že četrto leta vse pomladi, poletja in jeseni pogosto tudi vsak dan gibljem na prostem, da naredim po 20 in več različnih vaj leže in stoje ter nato tečem med 5 in 10 km v počasnejšem ritmu (cca 1 uro), k temi pa kdaj dodam še med pol ure in uro hoje, mi predela telesa okoli pasu ne in ne uspe sploščiti.

Svojo težo (moški, danes 41 ker, 184 cm) sem že po prvem letu vadbe zbil z nekdanjih med 100 in 105 kg na cca 90, odtlej pa mi niha med dobrimi 80 kg ob koncu jeseni in 90 d0 95 kg zgodaj pomladi Za nihanje sta kriva prekinitev vadbe med zimo in najbrž tudi to, da pozimi več pojem.

A teža ni glavni problem, pač pa je oblika telesa okoli pasu. Zdi se mi celo, da so mišice pod obročem sala že kolikor toliko utrjene (ker zmorem narediti več trebušnjakov in podobnih vaj na lažji način kot nekoč), pa vendar se tega sala ne uspem znebiti.

Obupano prosim za kar je le mogoče točen nasvet (ali pa me usmerite, kam naj se obrnem, kje na NETU najdem informacije), pri tem po naj le poudarim, da bi to rad dosegel brez še dodatnih “rezov” v prehrano.

Zavedam se, da je marsikaj odvisno tudi od prehrane, a določenim sladkarijam se nočem odreči, ker četudi niso dobre za telo, so DOBRE ZA DUŠO. Gre v glavnem za kruhasta peciva ali pa piškote in včasih čokolado, ki jih najpogosteje zaužijem zjutraj ob kavi za zajtrk in ne predstavljam si, da bi namesto tega zgolj popil kakšen t.i. shake, ker to NI HRANA, kaj šele, da bi jedel beljakovine v obliki mesa ali jajc. Mi lahko uspe, tudi le ohranim to razvado?

Hvala

PS: Prosil pa bi še za nasvet, v katerem poglavju tega foruma lahko poiščem nasvet v zvezi z dvema zdravstvenima težavama, ki se mi pojavljata ob teku. Gre za to, da med tekom nenehno šmrcam in za to, da me ali že med tekom, pogosteje pa po njem, kdaj kot stiska nekje v predelu srca.

Pojdi do doktorja mogoce imas premalo testosterona le-ta lahko povzroca zamascenost in probleme s srcem,poleg tega pa pri teh letih vrednosti bistveno zacnejo upadati.Lp

Lep pozdrav

Če vse narediš najbolj optimalno, se telo preoblikje najhitreje. Če pa želiš delati kompromise v obliki čokoladic in kolačkov, pa boš morda cilj dosegel počasneje, moral boš kompenzirati z več in bolj intenzivnim treningom ali pa ne bo šlo nikamor. S trebušnjaki se ne boš znebil maščobe okoli pasu. To je zabloda, ki jo nekateri še vedno vztrajno ponavlajo. Telo maščobe najhitreje kuri takrat, ko je povečana potreba po energiji. To pa ni takrat, ko je aktivna le ena manjša mišica ampak celo telo. Ne glede na to kje ta maščoba je.
Težavi med tekom, ko jih opisuješ sta lahko povezani med seboj. Pri nas v Telodromu znamo te stvari rešiti, vendar se boš moral oglasiti pri nas. S podobnimi stvarmi se srečujemo dnevno. Predlagam ti, da prej poklišeč Jana 040 452 714. Jan je terapevt, osteopat itd… in zelo dobro razume tovrstno simtomatiko. Ni te vrste terapevt, h kateremu boste morali priti na 20 obiskov, saj vam bo večino rešil že v enem ali dveh. Potem pa ko prideš, lahko še pogledava za kakšno vajo ali vadbo.

Mito Šinkovec http://www.telodrom.com Center Telodrom http://www.mito.si Mito stran https://www.facebook.com/Telodrom/ Faceebok

New Report

Close